elysia141
Fanka BB :)
Oki ja ide dopiero od listopada ale się zmartwiłam jak mi tak powiedziałaRok macierzyńskiego jest.. Ja jestem od początku na chorobowym...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oki ja ide dopiero od listopada ale się zmartwiłam jak mi tak powiedziałaRok macierzyńskiego jest.. Ja jestem od początku na chorobowym...
A no faktycznie, jak mogłam zapomnieć o tej JagnieNajsłynniejsza Jagna u Reymonta w "Chłopi", za niewiernosc wywiezli ją na taczce gnouju ze wsi. Miała romans z Antekiem, synem swojego dużo straszcego od siebie męża Boryny .
Nie sugeruj się tym! Kichaj na ludzkie gadanie! Ja uwielbiam stare imiona .
Zofia, Jadwiga, Janina, owszem terwz modne i nie raz ktos pali dane imie, bo sie kojarzy z synem/córka kogoś, ale w nosie bym miała postać z powieści.
Masakra po co ona takie głupoty gada... Co ma wpływ l4 na macierzyński.... Nie rozumiem...Oki ja ide dopiero od listopada ale się zmartwiłam jak mi tak powiedziała
Ja mam fazę na Almette śmietankowe, w dwa dni jedno opakowanie wyciągnęłam, teraz mam drugie i tylko myślę o świeżej bułce z tym, a niedawno takie śniadanie zjadłam
Dnia 17 czerwca 2013 r. weszła w życie ustawa z dnia 28 maja 2013 r. o zmianie ustawy – Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. poz. 675). Wprowadziła nowy art. 1821a, a więc nowy rodzaj urlopu – urlop rodzicielski. Aktualnie trwa on 32 tygodnie i zwykle wykorzystywany jest bezpośrednio po urlopie macierzyńskim. Kobieta nie wraca więc do pracy po 20 tygodniach, a po 52, które w przeliczeniu na dni wynoszą 364. Stad potoczna nazwa „roczny urlop macierzyński”. W istocie jest to urlop macierzyński i urlop rodzicielski wykorzystane bezpośrednio po sobie. Urlop rodzicielski również wydłuża się przy większej liczbie urodzonych dzieci przy jednym porodzie. Są to dodatkowe 2 tygodnie. Niezależnie od tego czy urodzi się 2,3,4,5 czy więcej dzieci zawsze będą przysługiwały 34 tygodnie urlopu rodzicielskiego. Podczas urlopu rodzicielskiego również pobiera się zasiłek macierzyńskiOki ja ide dopiero od listopada ale się zmartwiłam jak mi tak powiedziała
no właśnie moja mama mówi, że można też wpisać Jagienka, ale kurde później jak będzie dorosła to trochę Jagienka nie pasuje, bo to jak do małej dziewczynki, bardziej jak zdrobnienieA ja mam znajomych który maja właśnie miesięczna JAGIENKE a nie Jagnę
Jej tata tak w urzędzie wytłumaczył jak Ty i wpisali bez
Problemuhhaa jej główne imię to Jagienka
Hej,ja bym chciala sie dopisac ale nie wiem nawet gdzie ta lista jest na moim kom,termin 13 kwiecien.mozesz mnie tam dodac czy ja mam sie sama dodac?Dziewczyny zaktualizowłam listę kwietniówek. Jakby były jakies błędy to dajcie znać. Zawsze aktualizuję listę na komputerze, a jak ostatnio weszłam na nią na telefonie, to druga połowa była bez kolorów, na komputerze normalnie. Jak jest u Was? Zaczęłam wpisywać płeć (nie ma różowego koloru czcionki :/ ), więc jeśli któraś chce dopisać, to dajcie znac albo pod wątkiem z listą albo w wiadomości prywatnej. Zaktualizowałam też termin porodu, siebie przeniosłam na marzec i w nawiasie dopisałam termin z om, a Kobzik jest na 1.04 z terminem 8.04 z om w nawiasie. Zaktualizowałam też jeszczebedziepieknie, bo napisała mi wiadomość. Reszta dziewczyn, które poroniły, nie napisała nic, więc zostawiłam jak jest, bo nie bardzo wiedziałam co zrobić.
Ja się jeszcze dopisałamDziewczyny zaktualizowłam listę kwietniówek. Jakby były jakies błędy to dajcie znać. Zawsze aktualizuję listę na komputerze, a jak ostatnio weszłam na nią na telefonie, to druga połowa była bez kolorów, na komputerze normalnie. Jak jest u Was? Zaczęłam wpisywać płeć (nie ma różowego koloru czcionki :/ ), więc jeśli któraś chce dopisać, to dajcie znac albo pod wątkiem z listą albo w wiadomości prywatnej. Zaktualizowałam też termin porodu, siebie przeniosłam na marzec i w nawiasie dopisałam termin z om, a Kobzik jest na 1.04 z terminem 8.04 z om w nawiasie. Zaktualizowałam też jeszczebedziepieknie, bo napisała mi wiadomość. Reszta dziewczyn, które poroniły, nie napisała nic, więc zostawiłam jak jest, bo nie bardzo wiedziałam co zrobić.