reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ej, na to się nie umiera. Mam stwierdzone od 12 roku życia, czyli już 16 lat biorę leki, robię USG raz do roku i jest spoko. Trzeba tylko pilnować się w jedzeniu, bo niestety wiąże się to ze skłonnością do tycia
A czy ja napisałam ze umieram? Koleżanka zapytala jak wyglądają wizyty u endo i na co choruje. Wiec nie rozumiem po co twój wywod tutaj, ja to wszystko wiem bo tez mam to jakiś czas.

Ej, na to się nie umiera. Mam stwierdzone od 12 roku życia, czyli już 16 lat biorę leki, robię USG raz do roku i jest spoko. Trzeba tylko pilnować się w jedzeniu, bo niestety wiąże się to ze skłonnością do tycia

Ejjj a Ty co, pisz jak wizyta 😉

Edit, ślepa jestem juz widzę. Szok jakie piękne zdjęcie ❤️❤️

Ja zawsze zalewam kawe zimnym mlekiem 😁 ja napoczatku bylam zla na siebie bo wszystko mi leciało z rąk i byłam fajtłapa:)
Ja wczoraj potłukłam piwo mężowi na podłogę i to jeszcze takie 0,75l. Myślałam wcześniej, że ten zapach mi nie przeszkadza, ale jednak jak cała podłoga tak dawała, nawet po umyciu zapach się unosił, to mi to śmierdziało :p

No to jak serce bilo i wtedy nie mialas objawow,a mysle ze to byl jakos szczyt produkcji hormonalnej,to juz pozniej hcg spada albo raczej nie rosnie wiec jak dla mnie to objawy juz sie nie pojawia bo to przewaznie reakcja na ta burze.
Fajnie, mam podobnie :)

Dziewczyny mam kilka pytań do Was, które mnie nurtują:
Czy Was też szczypią, pieką sutki, od 2 dni to jakaś masakra, czuję jakbym na samych sutkach miała ranki i szczypie jak dotknę, wcześniej piersi mnie bolały a teraz te sutki masakra jakaś 😑
Czy może któraś z Was zmagała się z biegunka? Mnie coś dopadło i zastanawiam się jak sobie poradzić, bo zjem coś i za chwilę bulgocze mi w brzuszku 😑
I jak Wy liczycie tygodnie ciąży, bo ja już zgłupiałam, jedna aplikacja pokazuje mi dziś 10 tydzień, zaś druga 9 tydzień 7 dzień i zastanawiam się jak patrzeć na to 🤔
I gratulacje dla Wszystkich mamuś które dziś przeszły badania i tak dobre wieści, rośnijcie zdrowo Kochane 😘
Przecież 7 dni to jest tydzień czyli 9+7 to to samo co 10+0

Wpadam tylko wrzucić zdjęcia, doczytam was jak już będę w łóżku. Dzisiaj pełny serwis, pierwsze zdjęcie brzucha, które zrobiłam i zdjęcie z usg. Niestety nie mam zdjęcia całego dziecka. 13+2Zobacz załącznik 1179464Zobacz załącznik 1179465

To rajstopy ciążowe? Polecasz?

A ja czekam na jakiś robotników co mają nam okna sprawdzić, i muszę się wam pożalić, od tego sexu w ndz ciągle mnie boli podbrzusze, tak jak na okres.. nie wiem czy to normalne ale dziś nie będę nic robić takiego i jeśli nie przejdzie to jutro zadzwonię do położnej🤷🏼‍♀️

Pytałam o to wczoraj ginekolog, która robiła mi usg. Twierdzi, że nie ma to związku z tym że miałabym teraz okres, że to ze względu na współżycie, ale nie ma przeciwskazań. My też wcześniej często się kochaliśmy, więc to pewnie dlatego że ten raz był dużo mniej spokojny. Trzeba trochę zwolnić :p może u Ciebie też?

Miałam wczoraj wizytę na 19:40,oczywiście się opóźniło i w domu byłam o 21 i dosłownie padłam, pomimo tego, że syn już spał.
Ale wszystko jest ok.
Termin na 28 kwietnia (mam już synka z dokładnie tego dnia 😅).
Serduszko ładnie bije, maleństwo ma 2,28 cm. Pokazywał mi główkę, rączki, nóżki, pupę. Już jestem zakochana 😁.
Tylko przeraża mnie koszt badań. Wszystko co zlecił, żeby zrobić przed 10 tc zamyka się w 500 zł.. Chyba będę musiała uderzyć do drugiego po skierowanie, bo później już sama krew czy mocz to mniejsze koszta, a nie ukrywam, że skoro pracuję, płacę składki to jednak wolę robić na NFZ takie badania.
Nie wiem dlaczego, zasugerował żeby zrobić pappa. Mam 28 lat i wydaje mi się, że to nie jest jeszcze aż takie konieczne w moim wieku co? 🤔
Zobacz załącznik 1179574
Wow, pierwszy raz widzę dzieciątko ułożone w ten sposób. Jakby sobie stało :D

Czy któraś też będzie miała tak późno prenatalne? W sensie 13+3.
Tak się zastanawiam, czy to nie za późno.[emoji848]

Dziewczyny, ja wiem, że jeszcze wcześnie, ale pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Co uważacie za must have w wyprawce a co jest kitem? Gniazdka? Bujaczki? Etc... Moje koleżanki nie za bardzo są mi w stanie pomóc... Jedyne czym się kierują to chyba jak wydać miliony monet.... Jedyna słuszna strona to bebe concept.. No a ja jeszcze nie stworzyłam maszynki do pieniędzy 😂 z dzieckiem ich nie urodzę 😂

reklama
Pytała któraś o bankowanie krwi pępowinowej. Ja jestem na nie. W żadnej ciąży nie zdecydowałam się na to i obecnie też nie planuję. Jak dla mnie ilość minusów przeważa nad ewentualnymi plusami. Nie mówiąc już, że zaleca się późne odpępowienie dziecka, w sensie dopiero kilka minut po porodzie.

@Dorota991 - bujaczki bardziej szkodzą niż pomagają, spytaj jakiegokolwiek fizjoterapeuty. Gniazda nigdy nie miałam i nie zamierzam, choć np moja znajoma sobie chwaliła. Możesz tak samo sobie dziecko otulić dziecko poduszką do spania dla kobiet w ciąży. Generalnie moim zdaniem im mniej tym lepiej. Lepiej zainwestować w dobry materac dla dziecka, wózek, chustę (o ile chcesz nosić), niż w drogie bezsensowne gadżety.

Do góry