reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mój też się coś już burzy że za długo, że się wyjałowie itd...nie słucham, wiem co robię. Moja ginekolog i tak twierdzi że ok 20 tygodnia ciąży mój brzdąc sam się odstawi bo mleko zmieni skład i smak i będzie "be" a dziecku poprostu jak coś nie smakuje to tego nie je/nie pije. Więc cieszę się tymi ostatnimi tygodniami...
Mój twierdzi to samo. I powiem Ci, że aż się boję. Jak to bez cyca? Mam jej butlę w tym wieku dawać?

reklama
Dziewczyny a ja dzis mam 9+1 i juz widze tfu tfu różnice mam lepsze samopoczucie chodz nie super ekstra ale zgaga minela najgorsza byla kolo 7 tyg i mdłości tez kolo 8 tyg teraz zaczynam czuć sie lepiej, w 6 tyg mialam migreny w nocy, od poczatku mi sie ciagle odbijało, a teraz nawet kawe wypije taka z jednej łyżeczki 🤗 nie martwie sie a cieszę bo bola w sumie mnie piersi tylko, nieraz podbrzusze, mdlosci mnie lapia ale jesli nie zjem dłużej niz 3h a tak moze niebawem zacznie sie moj zloty czas i mam wrazenie ze organizm sie poprostu przyzwyczail
W 8tyg bylam na usg nic nie odbiegalo od normy dzidzia rosla, pecherzyk ladny, lozysko wyksztalca sie na tylnej ścianie wiec sobie mowie ze nie mam powodu do niepokoju :)

Black mirror mam w planach Kalifat zaczelam ale nie skonczylam,ciezkie tematy
do Kalifatu też się zbieram i coś nie mogę...kiedys czytałam książkę o Hiszpance, która wyszła za Pakistańczyka i przeżyła piekło w Pakistanie...ksiazka była oparta na prawdziwej historii i strasznie to mną wstrząsnęło, ale no za choinkę nie mogę sobie przypomnieć tytułu

Mój przestał się budzić na nocne karmienie zaraz po zajściu w ciążę :D coś już chyba wyczuł. Odstawienie ostateczne też poszło gładko, tak jakby sam już nie chciał ;) teraz tylko lubi sobie pomacać do snu i od czasu do czasu sprawdza czy wszystko jest u mnie na miejscu :D
I super, mam nadzieję że u mnie też gładko pójdzie a jeśli nie to trudno - kolejne wyzwanie😉
Mój sobie odpuścił sprawdzanie czy wszystko jest na miejscu bo strasznie mnie to wkurzało - nie wiem dlaczego tak mam ale gdy pije to ok, nie boli, nie mam jakiegoś strasznego dyskomfortu ale gdy dotknął łapkami to aż mnie do góry wyrywało...bardzo drażniące uczucie.

Ja mam dzisiaj prenatalne o 18:00 [emoji4][emoji4][emoji16][emoji847][emoji7]
Kciuki zacisniete :-)
do Kalifatu też się zbieram i coś nie mogę...kiedys czytałam książkę o Hiszpance, która wyszła za Pakistańczyka i przeżyła piekło w Pakistanie...ksiazka była oparta na prawdziwej historii i strasznie to mną wstrząsnęło, ale no za choinkę nie mogę sobie przypomnieć tytułu
Ten kalifat to na netflixie? Ja to w ogóle antyfilmowa jestem, telewizji nie mam, netflixa nie oglądam, za to książki uwielbiam.

Ja musiałam karmić wyłącznie piersią przez dokładnie 6 miesięcy z wyliczonym dniem i dalej rozszerzając dietę karmiłam znowu dokładnie przez 2 lata. Dzień różnicy i chyba bym ataku paniki dostała ale u mnie wszystko musi być zgodnie z planem. Maz nawet dotykać piersi nie może wtedy bo zupełnie tracą one dla mnie wszelka seksualność wiec biedny trochę.

Co do szczepień to ja się boje bo jestem jedna z tych które się kilka lat temu zaszczepiły i później chorowały. Mąż tez w pracy dostał szczepionkę i chorował po niej bardzo długo a on normalnie nigdy nie choruje. Tylko znowu w ubiegłym roku córka miała grypę, później ja i później to nieszczęsne zapalenie płuc i lekarz prosił o szczepienie w kolejnych latach ale ja się boje.
Ale niby nie mozna zachorowac od martwego wirusa w szczepionce.moze mial inny odlam grypy?jestem ciekawa co lekarze mowia bo ja to w sumie nie mam lekarza jakiegos zeby zapytac.

Mój mąż kiedyś mi robił takiego z rumem zimne brzoskwinie z puszki i grenadyna. .. Jak ja za tym tęsknie.. Wczoraj w sklepie widziałam też piękne kieliszki do Margarity... I mi się truskawkowa przypomniała.. 😍💜🤩

Ja się w kiblu chowam 🙈🙈

Ja dzisiaj chyba lezing... Bo coś dziwnie boli. Z łatwiejszych seriali to Grace i Frankie... I fajny był też pierwszy sezon Już nie żyjesz 😉
kurde a ja dziś pracing....

reklama
Do góry