reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama

Załączniki

• 20200917_193711.jpg
    20200917_193711.jpg
    108,8 KB · Wyświetleń: 50
Jak nic nie swedzi i nie piecze, sikasz normalnie to jest ok👍, też taki miewalam, a od soboty z przerwami mam jakis beżowy.
A kłuje Cie po bokach? Bo mnie trochę wierci delikatnie.
Mnie boli brzuch w różnych miejscach. Raz jajniki,raz pobolewa podbrzusze jak na okres. Po bokach tez kłuje. Czasem nawet jakby ktos szpilka dotknoł.

Hmmm tak czytam o Waszych wynikach, ja przez cale życie mam zle wyniki z moczu. Byc moze kwestia tego ze jak bylam dzieckiem mialam narosl na cewce moczowej i bylam operowana niewiem, zawsze wychodzą mi bakterie, w ciąży z synem nie było inaczej chociaz fakt kilka razy wyszły lepsze wyniki bo przyłożyłam ogronych starań do bardzo sterylnego pobrania moczu, nigdy nie biore żadnych uroseptow czy cos bo mnie nic nie boli i nie stresuje sie tym jakos,
Mialam jednego dnia ogromnego stresa w ciazy z moim synem, wyszło mi ze mam gronkowca złocistego w posiewie moczu ale płakałam ale nie uwierzyłam poszłam na 2 dzień do luxmedu i wiecie co znikl... Od tamtej pory nie wierzę laboratorium w 100 procentach
Mialam tez przypadek z moim synkiem taki oddzielny ze wyszła mu niska krzepliwosc krwi potem wirus ja stres przez ten czas niedawno po pol roku powtorzone badania dziecko super ma krzepliwosc
Tak więc nie ma co sie stresowac mozna zawsze pójść jeśli nie do ginekologa to do rodzinnego co on powie czy to faktycznie jest powod do niepokoju

Hm...chyba wypisuja takie cos jak cos jest, ja nie kojarze fosforanow, chyba ze to posiew, ja w przyszłym tygodniu ponawiam badania z krwii i mocz+ posiew. Masz możliwość @ wysłać wyniki do lekarza do konsultacji?
Spokojnie. Mi tez wyszly slabe wyniki.Myslalam ze to zapalanie, a co sie okazalo? Zle zrobilam badania. Gdybys miala zapalenie uwierz mi wiedzialabys o tym.Boli strasznie. Ja zrobilam tak. Powtorzylam badanie i zrobilam posiew. Wyszło bez bakterii a posiew negatywny. Wniosek....nie umiem sikac do kubka🤣🤣🤣🤣

Spokojnie. Mi tez wyszly slabe wyniki.Myslalam ze to zapalanie, a co sie okazalo? Zle zrobilam badania. Gdybys miala zapalenie uwierz mi wiedzialabys o tym.Boli strasznie. Ja zrobilam tak. Powtorzylam badanie i zrobilam posiew. Wyszło bez bakterii a posiew negatywny. Wniosek....nie umiem sikac do kubka🤣🤣🤣🤣
U mnie tez bylo bezobjawowo, ale mocz mialam naprawde ciemny. A to już nie raczej nie świadczy o tym, ze zle sikam 🤣

Ja już się naczytałam że nieleczona infekcja układu moczowego może prowadzić do poronień 😐😳 ale chyba oprócz tych licznych fosforanów, mam wszystko w normie. Podobno pojedyncze bakterie często się zdążają i nie są niczym niepokojącym.
IMG_20200917_195203.jpg

reklama
Cześć :)

Chciałam dołączyć do Waszego grona. Spodziewamy się czwartego dziecka, termin porodu wg usg 18.04. Póki co w ciąży czuję się fatalnie, walczę z krwiakiem, ale jest już lepiej.

Fosforany w moczu, to często efekt diety - np. dużo nabiału czy określonych warzyw.

Do góry