reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Cześć :)

Chciałam dołączyć do Waszego grona. Spodziewamy się czwartego dziecka, termin porodu wg usg 18.04. Póki co w ciąży czuję się fatalnie, walczę z krwiakiem, ale jest już lepiej.

Fosforany w moczu, to często efekt diety - np. dużo nabiału czy określonych warzyw.
Witaj Mama! Gratulujemy i cieszmy się z dołączenia! ❤😍

Dziewczyny, u mojej malej jednak okazało się, że ma jakiś wirus tylko. Normalnie nie spalam cala noc, wyłam jak dzieciak.
Stary jutro wyjezdza o 5.30 ja mam wizyte o 8. Po prostu cudownie 😭
Depresja totalna.
Tarczyca spadla mi do 6, ale rodzinna mowi, że najpewniej podniosą mi dawkę lekow. Ale to juz jutro z ginekologiem musze ustalić.
A jaka miałaś dawkę? Mi przy euthyrox 50 spadło TSH o 2,8.

A dobra dziewczyny powiedzcie mi co myślicie o tym, generalnie jestem w domu nie pracuje bo zajmowalam sie od urodzenia małego domem, mlody poszedł do przedszkola do tej 13.30 mam sporo czasu tak to mialam ogrom pracy jak to przy dziecku, mam przez to ze za nim nie biegam malo ruchu, lepiej sie czuje, chce wprowadzić od poniedziałku spacerki po niego do przedszkola ale co myślicie o jeździe na rowerku stacjonarnym ale na prawie 0 obciążeniu poprostu zeby sie Chociaż poruszac bo zastygna mi miesnie a ja bede kulka toczącą sie z punktu A do punktu B?

Odebrałam właśnie wyniki badań. I trochę mi się nie podoba to co wyszło w moczu.
Bakterie - pojedyńcze
Fosforany bezpostaciowe - liczne
Myślicie, że to już wskazuje na infekcje układu moczowego? 🤨 Jakie Wy miałyście wyniki?
Nic mnie nie szczypie, ani nie piecze. Ginekolog w środę, a ja już zaczynam panikować.
A mnie piecze i żadnych bakterii ani nic. Wyniki dobre. Jak to wszystko rozumieć? Ale z tego co wiem to w ciazy jest często bakteriomocz bezobjawowy. Tak pewnie jest w Twoim przypadku. Natomiast mojego przypadku nie rozumiem :p

reklama
A dobra dziewczyny powiedzcie mi co myślicie o tym, generalnie jestem w domu nie pracuje bo zajmowalam sie od urodzenia małego domem, mlody poszedł do przedszkola do tej 13.30 mam sporo czasu tak to mialam ogrom pracy jak to przy dziecku, mam przez to ze za nim nie biegam malo ruchu, lepiej sie czuje, chce wprowadzić od poniedziałku spacerki po niego do przedszkola ale co myślicie o jeździe na rowerku stacjonarnym ale na prawie 0 obciążeniu poprostu zeby sie Chociaż poruszac bo zastygna mi miesnie a ja bede kulka toczącą sie z punktu A do punktu B?
Rowerek stacjonarny jest spoko w ciazy jak najbardziej. Tez mam rower stacjo i nawet pytalam lekarza. Jak nic nie boli to można a jak coś rozboli to odpocząć :) każdy ruch nawet na małym obciążeniu jest lepszy niż żaden (jeśli z ciąża wszystko ok).

Do góry