reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Jakis kosmos to jest, na twoim miejscu to bym zmieniła ginekologa skoro nie wystawił Ci recepty przy takim wyniku tsh . Skrajna nieodpowiedzialnosc i swiadome narażenie ciazy ,nie zaufałabym komuś takiemu skoro w takich podstawowych sprawach nie reaguje.. zanim dostaniesz sie do endo to juz moze byc za pozno . Mi przy tsh 9lekarz gin od razu wystawił recepte i kazal zbijać to tsh juz zanim pojade na wizyte do endo.

Przyjmą, jeśli będę miec papier od gina, ze jestem w tej ciąży inaczej nie mam co dzwonić do nich. Takie czasy 🤬
To jakaś bzdura, zadzwoń do luxmedu i powiedz, że chciałabyś się umówić na wizytę prywatną do endokrynologa, bo masz wysokie tsh, a jesteś w ciąży, nie wierzę, że nie możesz nigdzie pójść prywatnie do lekarza, rozumiem, że to koszty, ale tu chodzi o Twoje dziecko, nawet nie musisz mówić, że jesteś w ciąży tylko, że robiłaś wyniki tsh i masz prawie 12 co oznacza niedoczynność tarczycy i muszą Cię przyjąć

Om miałam 14 lipca. Musiało mi się zupełnie rozregulowac, ale wiem że działaliśmy 1 sierpnia. To licząc od tej daty to 5 tygodni.
A kiedy miałaś OM jak na lux med naprawdę nie wyraźne to zdjęcie. Jakie masz cykle? Może owu była później.
U mnie też będzie różnica juz jest spora, ale lekarz powiedział, że na następnym usg pi zmierzeniu zarodka określi wiek ciąży bo mam cykle po 36 dni prawie [emoji4]

Myśle dziewczyny nad imieniem dla chłopaka. Ciężko mi coś wybrac bo z męskich imion mało mi się podoba.. Od wczoraj myśle nad Ignasiem, ale nie ma takiego pośredniego zdrobnienia.. Ignaś jak maluszek fajnie, ale jak mówić do nastolatka? Ignacy jak starszy, dorosły ok, ale jakoś nie wyobrażam sobie do nastolatka mówić Ignacy 🤔 Ma któraś z was lub z waszych znajomych Ignasia?😁

To jakaś bzdura, zadzwoń do luxmedu i powiedz, że chciałabyś się umówić na wizytę prywatną do endokrynologa, bo masz wysokie tsh, a jesteś w ciąży, nie wierzę, że nie możesz nigdzie pójść prywatnie do lekarza, rozumiem, że to koszty, ale tu chodzi o Twoje dziecko, nawet nie musisz mówić, że jesteś w ciąży tylko, że robiłaś wyniki tsh i masz prawie 12 co oznacza niedoczynność tarczycy i muszą Cię przyjąć
Tez tak uważam pierwsze słyszę ze trzeba mieć zaświadczenie o ciąży, twoim "zaswiadczeniem"moze byc nawet beta hcg które jest juz potwierdzeniem ciazy ... mi rodzinny na podstawie beta hcg rok temu wystawil zwolnienie do pracy 🤷‍♀️

Myśle dziewczyny nad imieniem dla chłopaka. Ciężko mi coś wybrac bo z męskich imion mało mi się podoba.. Od wczoraj myśle nad Ignasiem, ale nie ma takiego pośredniego zdrobnienia.. Ignaś jak maluszek fajnie, ale jak mówić do nastolatka? Ignacy jak starszy, dorosły ok, ale jakoś nie wyobrażam sobie do nastolatka mówić Ignacy 🤔 Ma któraś z was lub z waszych znajomych Ignasia?😁
Też mam problem z imieniem dla chłopca 😁 jeśli dziewuszka to napewno Nina a z chłopcem mamy problem. Mamy juz Adasia i od początku miał być Adam, uwielbiam to imię ❤ podoba mi się jeszcze Antoś ale tak jak mówisz jak na nastolatka wołac, Antoni? Antoni to już jak stary 😁 Antoś jak malutki a tak po środku? Nie wiem 😂 Podoba mi się jeszcze Mateusz.....

reklama
Tak. I jest cudny imię pasuje.. Ignas... Mój chce Marcel... 🙄 Ale ja myślę nad tymkiem... Chociaż może córa będzie

Do góry