Ewelina @
Fanka BB :)
o nic innego nie proszę jak zobaczyć serduszko zdroweNa pewno będzie super prezent...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o nic innego nie proszę jak zobaczyć serduszko zdroweNa pewno będzie super prezent...
Ja też... Niby tak mało tylko serduszko.. Ale dla nas to wszystkoo nic innego nie proszę jak zobaczyć serduszko zdrowe
trzymam się tej nadziei tak bardzo i za ciebie jutro teraz idę się położyć głowa mi pękaJa też... Niby tak mało tylko serduszko.. Ale dla nas to wszystko
Tylko i Aż :-)Ja w pierwszej straconej dostałam skierowanie na badania już w 6tyg. A teraz nie... Myślę że doktor czeka aż u mnie się coś pojawi.. Bo tydz temu było tylko ciałko żółte
Cały tydz myślałam tylko o tym że w tym ciałku żółtym musi coś być i czekam z niecierpliwością na wizytęTylko i Aż :-)
Po mojej ostatniej wizycie był tylko pęcherzyk 2mm
To chyba dla tych co na NFZ chodząJeszcze trochę i od września będą leki darmowe dla kobiet w ciąży właśnie mówili w wiadomościach.... Chociaż tyle
Juz tylko 1 dzien.Na ktorą masz wizytę?Cały tydz myślałam tylko o tym że w tym ciałku żółtym musi coś być i czekam z niecierpliwością na wizytę
Do 10 tc trzeba pojawić sie na 1 wizycie,ale tam są strasznie niskie progi przychodowe chyba 1600 zl na członka rodziny.....Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę więc może wtedy dostanę. A jak nie to się wykloce o te badania. Nie po to przez 10 lat place składki żeby teraz badania prywatnie robić. I co najlepsze przez te 10 lat kiedy pracuje na zwolnieniu lekarskim byłam tylko przez trzy ostatnie miesiące ciąży z synem. A tak poza tym nie chorowałam. No i w ciąży z synem chodziłam prywatnie do lekarza więc i badania prywatnie robiłam. Ogólnie nawet miły był ten lekarz, ale inaczej będę z nim rozmawiać jak będzie sugerował badania prywatnie. W sumie to nawet karty ciąży nie dostałam a serduszko ładnie biło i moja kropka już całkiem sporych rozmiarów.
No właśnie mam pytanie. Jak to jest liczone do becikowego? Trzeba się zjawić u lekarza do 10 TC czy do 10 TC trzeba mieć kartę ciąży założona? Bo jak za dwa tygodnie dopiero dostane kartę to się nie wyrobie.. chyba że wpisze w niej datę pierwszej wizyty...
Jaka dostałaś kroplówkę? Jak u mnie się nic nie zmieni też będę dzwonić do ginekologa ....Dzwoniłam do mojego gina przez te wymioty. Jadę na kroplówkę. Powiedział, że kartę ciąży wypisze jak będzie akcja serca.