reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A dostałaś kartę ciąży?
Ja już nie wiem czy nie wzięłam z wrażenia czy lekarz nie wypisał?
[emoji2296]
O właśnie ja też karty ciąży nie dostałam, a serduszko już było [emoji848] wigilię to jakaś taka zakręcona na wizycie byłam że zapomniałam poprosić o wystawienie zaświadczenia do pracodawcy. No i dostałam skierowanie tylko na morfologię i mocz a jak pytałam o resztę to lekarz powiedział że wypisze za dwa tygodnie [emoji1745]. W ogóle to mam wrażenie że chciałby żebym prywatnie sobie te badania zrobiła. Jednak NFZ to NFZ... Chociaż lekarz był miły to za wiele się nie dowiedziałam... gdybym nie wypytała to nie wiem czy cokolwiek by mi powiedział...

reklama
Też pracowałam w urzędzie przez 8 lat i dzień, w którym zmieniłam pracę był jednym z piękniejszych w moich życiu 😄 Dramat... Albo wpisujesz się w to paranormalne i zbutwiałe towarzystwo, albo nie masz życia. Nepotyzm, zawiść, podłość, mega wkurw i głodowe pensje (w przypadku tych, którzy nie trafili tam po znajomosci oczywiście).
ja nie wiem czemu tak się dzieje, że kobieta kobiecie wilkiem. Ja nie pracuje w urzędzie, ale środowisko kobiece w prawie 100% to nie da się wytrzymać. Zależność góry od humorów. Łatwo nie jest. Boję się rozmowy z górą. Ciekawe jak zareagują, bo teraz już w dobie pandemii mają nawet problem z HO.

Hej. Nie odzywałam się jakiś czas, ale czytałam was codziennie. Tydzień temu wróciłam do pracy po urlopie i powiem wam że nawet dobrze mi się pracuje,czas szybko leci z tym że około 16 jestem mega senna, a jak docieram do domu robię obowiązkowa drzemkę. Mdłości trochę się pojawiają ale nieszczególnie często się jest ok. Tylko zapachy mi przeszkadzają. Nie mogę wysiedzieć w nowym mieszkaniu bo mi nowe meble strasznie śmierdzą. Nie wiem jak wytrzymam jak się przeprowadzimy [emoji23].

Dzisiaj miałam pierwsza wizyte, a jest już 8 + 3 tc [emoji57]. Z kropka wszystko ok, długość 2cm czyli USG zgadza się z obecnym TC. Serduszko biło, widziałam nawet zalążki nóżek i rączek [emoji7]. Niestety nie dostalam zdjęcia na pamiątkę bo a aparacie usg zabrakło papieru i zdążył wydrukować tylko jedno zdjęcie które dołożył do dokumentacji. Kolejna wizyta za wda tygodnie, z wynikami badań.

Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110]
Pierwsza wizyta 8+3? Ja sie stresuje bo bylam 7+3 i nie bylo serca...

Pierwsza wizyta 8+3? Ja sie stresuje bo bylam 7+3 i nie bylo serca...
Tak wyszło... Miałam mieć wizytę 10 go sierpnia ale odwolali, potem lekarz do którego chciałam iść był na urlopie i dopiero dziś byłam... No ale z drugiej strony to dobrze bo już wszystko było, a jak bym poszła wcześniej i nie było by serduszka to niepotrzebnie bym się stresowała. Ale ja od początku ciąży czuje że jest ok i jakoś się nie stresuje [emoji12]

reklama
Do góry