reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Tak. U niej. Jest specyficzna ale tłumaczy wszytko konkretnie, odpowiada na pytania, doradza. W sumie dla mnie to lepiej. Niż taka slodkopierdzaca która miałaby wmawiać że wszystko dobrze jak nie jest. Te bóle i klocia które mam to właśnie przez to że macica jest twarda, tak jakby w ciągłym skurczu co może doprowadzić do tego że zarodek się nie zagnieździ. Jak dotykam w leżeniu brzucha pod pępkiem to czuć taki opor. Nie jest mieciutki. L4 nie dostałam bo póki co nie ma podstaw. Nie ma potwierdzonej ciąży na USG. A że to dopiero 4-5tydzuen to różnie może być. Kazala brać nospe, magnez, luteina, duphaston i obserwować.
Ciekawe informacje,az zlapalam sie za brzuch pod pepkiem

reklama
Na kiedy miałaś termin @? 😁 Kiedy się wybierasz na pierwszą wizytę?
Już byłam na wizycie. Następna mam 9wrzesnia żeby było widać zarodek i serduszko bo na razie tylko malutki pęcherzyk i ciałko żółte ciążowe było widać... Ostatnia miesiączkę miałam 1.07 ale cykle troszkę dłuższe 30-32 dyniowe a ty?

Już byłam na wizycie. Następna mam 9wrzesnia żeby było widać zarodek i serduszko bo na razie tylko malutki pęcherzyk i ciałko żółte ciążowe było widać... Ostatnia miesiączkę miałam 1.07 ale cykle troszkę dłuższe 30-32 dyniowe a ty?
Ja ostatnia @ 12.07, cykle 28 dniowe, chociaż coś podejrzewam że owu mogła być nawet wcześniej w tym cyklu niż 14 dzień. Pierwszą wizytę umówiłam na 7+4, żeby właśnie było już widać serduszko.

U mnie 5 tydzień wychodzi, byłam dziś na wizycie , widzieliśmy na usg bardzo ale to bardzo mały pęcherzyk i w lewym jajniku ciałko żółte które ma za zadanie odżywiać płód, trochę odebrało mi nadziei ,bo ostatnia miesiączka 1.07 była a cykle 30-32 dni , może owulacja się przesunęła i dlatego ciąża jest dużo młodszą ale lekarz też mówi że jak 9.09 na wizycie na USG nie będzie nic widać to niestety wiemy co to znaczy... Mam za tydzień w środę powtórzyć betę czy dobrze rośnie. Dla porównania tydzień temu na USG nic nie było widać prócz powiększonego endometrium a dziś już jest mały bardzo mały pęcherzyk i w jajniku ciałko żółte a tydzień temu nic nie było widać.. ale widziałam jak lekarz patrzył na wyniki i wogole .. cóż pozostało tylko teraz czekać.
Oby owulacja się przesunelai, A na kolejnej wizycie zobaczycie piękne serduszko. Trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze ❤😘

W tygodniu w ktorym jest kolezanka lekarz jeszcze nie uslyszy bicia serca. A poki nie uslyszy bicia serca to nie moze stwierdzic czy ciaza tak naprawde jest czy jej nie ma. Piszesz dziewczynie z wykrzyknikami jakby ona temu winna byla. Pojdzie do lekarza teraz i co? Lekarz jej powie-Pani puknij sie w glowe, bo na tym etapie nie ma jeszcze serca. W tak wczesnej ciazy-czyli przed 7 tygodniem, lekarz nic nie poradzi. Nawet jak bedzie lezala plackiem i brala luteine(bo nic innego jej nie da) to i tak nie ma gwarancji, ze to pomoze. Jak sama pisalas doswiadczenia. I nie twierdze tutaj, ze cos w jej ciazy jest nie tak-niektore tak maja. Wszystko jest dla niej nowe i ma prawo miec duzo watpliwosci. Po to tutaj przyszla, zeby mogla sie pozalic, napisac co ja niepokoi, a nie po to zeby ktos jej pisal takie farmazony. A jej obawy sa jak najbardziej uzasadnione. Tez wole myslec na zapas, niz obudzic sie potem “z reka w nocniku”. Nie kazdy ma szefa, ktory caluje pracownika po stopach, ktory bedzie dbal o bezpieczenstwo kobiety w ciazy na stanowisku pracy. Moze nie ma mozliwosci w pracy skorzystac z toalety 1000razy dzienni. A mdloaci sa bardzo czeste i nie wiem jak ty, ale majac mdlosci wolalabym byc nad kibelkiem a nie na stanowisku w pracy... troche wiecej empatii i zrozumienia. Nikt nikomu nie dal prawa na tym forum, zeby pisac do drugiego w chamski sposob z wykrzyknikami. Draznia cie jej posty-to na nie nie reaguj, a nie obrazasz kolezanka. Tak te posty sa obrazliwe wzglem niej.
Wybacz, ale ginekolog stanowczo zaleca udać się do szpitala przy silnych bólach brzucha w ciąży, a bóle, które nie dają spać nie są normalne i nawet jeśli na usg nic nie widać to zawsze w szpitalu w takiej sytuacji robią badanie beta hcg, bo głównie po to ono zostało stworzone, żeby sprawdzać, czy wczesna ciąża, której jeszcze nie widać się rozwija...ta koleżanka panikuje z powodu wymiotów, których nie ma i nie wiadomo, czy będzie mieć, a nic nie robi z silnymi i jak twierdzi skurczowymi bólami brzucha, przez które nie może w nocy spać, więc powiedz mi gdzie tutaj jest jakakolwiek logika?? Po co na zapas martwić się L4 i jednocześnie nie robić nic z tak poważnymi dolegliwościami?? Nie wiem, czy zauważyłaś, ale pożegnała się dzisiaj z nami jedna dziewczyna, u której też zaczęły się bóle brzucha w ciągu dnia, a w nocy niestety krew ze skrzepami i na teście dzisiaj już niestety jedna kreska...mi lekarz powiedział, że przy silnych bólach brzucha biegiem na IP mam lecieć, a nie machnąć ręką, bo "koleżanki mówią, że to narmalne", a później właśnie jak to mówisz, obudzić się z ręką w nocniku, bo już za późno...czasem trzeba troszkę potrząsnąć kimś żeby odzyskał trzeźwe myślenie
Aha, a wykrzykniki nie są po to żeby kogoś obrazić tylko żeby podkreślić powagę sytuacji i dać troszkę do myślenia, że jak coś teraz zrobię to może uda się uratować ciąże jeśli dzieje się coś niepokojącego...czego oczywiście nie życzę tej koleżance

reklama
Hcg git. Ale bóle wciąż są. W piątek powtórzę zobaczymy. Ciekawe czy jeśli jednak zrobiłaby mi dziś USG to byłoby coś widać.

Załączniki

• Screenshot_20200812_194908_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_20200812_194908_com.google.android.apps.docs.jpg
    261,9 KB · Wyświetleń: 65
Do góry