reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Marynia88 co Ty mówisz!! 😱 Jak nie ważyli? Przecież jest cała karta wypełniana, z wagą, ile kupek, ile je itd. Chyba z 6 wizyt było. Przecież jest przelicznik ile dziecko ma przybierać. To jak sprawdzili Tobie, czy odzyskała wagę urodzeniową?

reklama
Dzień dobry ☺️Ja od rana gotuję i sprzątam, żeby wieczorem mieć pełen luz. Jakoś mam ostatnio dużo energii w ciągu dnia, ale o godzinie 23 całkowicie mi prąd odcina i zasypiam w trzy sekundy. Ja też zawsze liczę rozpoczynający się tydzień, teraz jestem w 19 tygodniu-18+2. Powodzenia na wizytach 😄

@Marynia88 co Ty mówisz!! 😱 Jak nie ważyli? Przecież jest cała karta wypełniana, z wagą, ile kupek, ile je itd. Chyba z 6 wizyt było. Przecież jest przelicznik ile dziecko ma przybierać. To jak sprawdzili Tobie, czy odzyskała wagę urodzeniową?
Kochana oto moja książeczka zdrowia dziecka
20201107_120750.jpg

A to dowód że to naprawdę książeczka dziecka - wpis z dnia wypisu
20201107_120827.jpg

Położna mnie pytała czy nie wiem ile waży dziecko i stwierdzała wszystko na oko. Nie pamiętam czy coś wypełniała.

Dodam jeszcze że to była jedna wizyta, później przyszedł pediatra - obejrzał dziecko, obsłuchał itd i to wszystko. Dostałam numer do położnej - gdyby mnie coś niepokoiło a efekt był taki że co tydzień byłam z dzieckiem w przychodni bo mnie dużo rzeczy niepokoiło.
Mam nadzieję że coś się zmieniło ale zbyt dużych nadziei nie mam...

Cześć dziewczyny :) życzę udanych wizyt dziś. Chciałam Was zapytać czy możecie polecić jakieś fajne książki o pielęgnacji dzieci. Tzn chodzi mi o tym jak obsługiwać noworodka i później tez jak rośnie. Tzn. Co z takim dzieckiem robić jak kłaść co można ile i jak karmić i kiedy wprowadzać dietę. Wiem ze można tego wszystkiego dowiedzieć się od koleżanek i np. Rodziny ale ja chciałabym tez poczytać. Kurczę tak mnie wczoraj naszło ze ja nie mam pojęcia jak kłaść nawet takie dziecko. Tzn. Czytałam gdzieś w int. Ze od razu można tez na brzuszek itp. Ale wolałabym taka uporządkowana wiedzę. Korzystałyście dziewczyny z takich rzeczy ?
Dzieciozmagania Kaz Cookie i taka sama jest o ciąży. Jak dla mnie wspaniale, trochę z przymrużeniem oka ale czytam je już n-ty raz

Kurcze rodziłam 19 miesięcy temu i tyle się zmieniło. Mojego brzdąca myli w szpitalu a położna przyszła chyba po tygodniu i przy dziecku nic nie robiła.
Rodziłam 4 lata temu i do mamy należała decyzja czy chcę aby dziecko było kąpane w szpitalu. Położna tylko ważyła i oglądała dzidka i oglądała ranę po CC. Była jeszcze wizyta patronażowa pediatry jakoś dwa tygodnie po porodzie

Od paru dni tak boli mnie głowa że nie wyrabiam. Ratunku! W pierwszej ciąży też tak miałam :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry