reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
mój mąż ma mniejszą ochotę bo lokator w moim brzuchu my przeszkadza
A mój właśnie powiedział, że skoro teraz lekarki nam pozwoliły, to możemy to robić, dopóki dziecko za bardzo nie urośnie bo wtedy będzie za dużo widział 😂🙈
Czasem jak ten mój wariat coś palnie, to tak się śmieje, że później brzuch mnie boli...

Udało mi się umówić na genetyczne do kliniki Zdrovotnia, ale dopiero na tydzień później czyli będę 13+5 z usg. Trochę się obawiam, że za późno. A tę granicę 84mm dziecko powinno osiągnąć kiedy?
Szkoda, że nie szybciej, bo miało być przed wizytą kontrolną, a będzie po. No i też przez to praktycznie miesiąc bez wizyty. Na plus, że idę do kobiety. I że płaci luxmed. ;) Chociaż trochę się bałam, że zapiszę się przypadkiem na jakieś wypiasone 3d i nie będą chcieli zwrócić. :D
Byłam na usg w 12+3 i dziecko miło 73 mm co odpowiadało 13+3 tydz. Pewnie 84mm osiągnie na przełomie 14/15 tyg.

Dziewczyny, proszę o obiektywne spojrzenie na mój problem. Z racji mojej nieszczęsnej cukrzycy ciążowej miałam pierwsza wizytę u diabetologa. Kazała mi wprowadzić dietę i prowadzić kontrolkę cukrów. Następnie, żeby nie przychodzić ponownie do poradni, to po 2 tyg.miałam wysłać na maila pani doktor fotki mojej kontrolki w wyznaczonym dniu. Minęło 3 dni, a ja nie mam żadnej od niej odpowiedzi. Powiem, szczerze, ze pomimo na oko moje cukry są ok, to chciałabym, żeby specjalista na nie spojrzał i powiedział, co i jak. I tu moje pytanie, czy dzwoniłybyście jutro do poradni prosząc o kontakt, czy czekalibyście spokojnie, dając jesCze pare dni doktor na odpisanie ? 🤷🏼‍♀️P.S. Przepraszam, za elaborat 😉😅

reklama
Do góry