reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kochane! Jeszcze jedno pytanie przed USG prenatalnym, co z wypełnieniem pęcherza? Pełny pusty? Sikać, r
Trzymać? Help bo mój ciężarny mózg nie ogarnia.
Już tak jestem zmęczona tym stresem, że ledwo żyję 🙁
Mój pęcherz był zupełnie pusty (wysiusiałam się bezpośrednio przed badaniem) i wszystko było pięknie widać 🙂

reklama
@kika1kika a z czego masz egzamin? :D

@Dorota991 o mamo ale cud kotek 😍 Próbuję męża namówić na takiego sierściucha, ale podejrzewamy alergię u młodej, więc na razie czekamy.

U mnie w pracy nie wie tylko dziewczyna, z którą pracuję na co dzień i nie wiem kiedy będę jej mogła powiedzieć, bo nie chcę jej wystraszyć (ja przyszłam na zastępstwo za dwie dziewczyny, które urodziły) ;) I wpadłam na pomysł, że mojemu najlepszemu przyjacielowi powiem dopiero jak zobaczymy się na żywo, a może nam się udać dopiero w grudniu, więc liczę, że sam zauważy już 😂

To akurat moja stara przyjaciółka, która musiałam porzucić 3 lata temu.. Mąż się nie zgodził na kota w nowym mieszkaniu... Więc została u rodziców, a że wyjechali to z nią siedzę, bo już staruszka, 18 lat ma.

Za to ma 3 przybłędy 😂😂😂

Super, że czekacie, trudno potem maluszka oddać, a on też się przywiązuje 🙂

Załączniki

• IMG_20200909_091019.jpg
    IMG_20200909_091019.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 50
Jestem dzisiaj trochę w kropce. Dowiedziałam się że moja lekarka prowadząca przeniosła się do innego szpitala w innym mieście. Nie wiem co mam teraz zrobić 😐 wybrałam ją ze względu też na to że pracuje w danym szpitalu, więc teraz bije się z myślą czy szukać innego lekarza prowadzącego 😔 co byście zrobiły na moim miejscu?

Szukałabym nowego lekarza... Jeżdżenie może być wykańczające. A nie szpital, w którym chcesz rodzic ma przychodnie przyszpitalną i prowadzą ciążę?

@sad1717 moi rodzice do lipca mieli kota i nigdy nic nie wskazywało na alergię, za to dwa razy po bliższym spotkaniu z psami wychodził katar i tez nie wiadomo, czy to od tego. Ponoć do 3 roku życia wszystkie alergie się dziecku zmieniają, a później normują, dlatego zalecają robić testy po 3 r.ż., więc czekamy jeszcze.

@Dorota991 rodzice właśnie mieli takiego 18-latka :) niestety wyszedł guz na udzie i nie było sensu przedłużać mu cierpień :/

@sad1717 moi rodzice do lipca mieli kota i nigdy nic nie wskazywało na alergię, za to dwa razy po bliższym spotkaniu z psami wychodził katar i tez nie wiadomo, czy to od tego. Ponoć do 3 roku życia wszystkie alergie się dziecku zmieniają, a później normują, dlatego zalecają robić testy po 3 r.ż., więc czekamy jeszcze.

@Dorota991 rodzice właśnie mieli takiego 18-latka :) niestety wyszedł guz na udzie i nie było sensu przedłużać mu cierpień :/

Oj znam to, my 2 lata temu mieliśmy czarna serię.. W lutym kotka, w kwietniu pies.. Ale niestety.. Nie można im dokładać więcej bólu..

Ja dziś byłam u mojego gina , powiedział ze nie mam szukać dziury w całym i on nie widzi zeby dziecko miało zespół downa , i ze mam przestać się zadręczać :(
I posłuchaj Go [emoji4] znajdź sobie zajęcie , żeby nie myśleć. Pomyśl , że za chwilę dostaniesz wyniki i wszystko się wyjaśni [emoji4] ja na razie wyluzowalam żyje z dnia na dzień... Nie chcę myśleć o przyszłości. Postaram się te 2 tygodnie przeżyć we względnym spokoju. Fakt , że nie rozmawiamy o dziecku nie dotykamy brzucha i nie mówimy o ciąży osobom które jeszcze nie wiedziały. Nawet rodzice K nie widzą , że będę miała dodatkowe badania a moja mama w ogóle nie wie o ciąży.

Kochane! Jeszcze jedno pytanie przed USG prenatalnym, co z wypełnieniem pęcherza? Pełny pusty? Sikać, r
Trzymać? Help bo mój ciężarny mózg nie ogarnia.
Już tak jestem zmęczona tym stresem, że ledwo żyję 🙁
Ja miałam konieczność wysikania się, bo pęcherz napiera na macice, wiec żeby było łatwiej i lepiej widać, to mialam sie wysikac!

reklama
A ja siedzę w samochodzie pod kościołem 🤭
Wyjątkowo dzisiaj ja musiałam zawieźć starszaka na mszę szkolną. Mała śpi w foteliku a mi się siku już chce 🥴

@nadziejka93 ja miałam ten sam dylemat w poprzedniej ciąży. Postanowiłam zostać wierna mojemu docentowi. Jeżdżę 40 km na wizyty. Nadmienię, że on pracuje cały czas w tym samym szpitalu, jest to szpital mojego wyboru.

Do góry