reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kość nosowa widoczna, nt 1.9mm

Załączniki

• IMG_20200929_231043.jpg
    IMG_20200929_231043.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 65
reklama
Ryzyko podstawowe 1-146 a z moich wyników wyszło 1-68.dal skierowanie na amniopunkcje ale ja się boję 😔. Usg b. dobrze wyszło, nt 1,9 mm.
A może zastanów się nad testem typu nifty ? O ile oczywiście możecie sobie na to pozwolić bo ceny są niestety wysokie 😐 . Bardzo współczuje, że ten test wyszedł niekorzystnie, ale pamiętaj , że to nie oznacza, że dziecko na pewno urodzi się chore. Jeżeli USG wyszło dobrze to trzeba być dobrej myśli :)

Tak myślę że może dlatego że mam obniżone to bi
Ojej, a jak na usg te przezierności i inne?
Na usg nie miał zastrzeżeń... Ja myślę że może zanizylo to że białko bhcg jest niższe.... 😔

Załączniki

• IMG_20200929_231446.jpg
    IMG_20200929_231446.jpg
    623,9 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_20200929_231422.jpg
    IMG_20200929_231422.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 53
A może zastanów się nad testem typu nifty ? O ile oczywiście możecie sobie na to pozwolić bo ceny są niestety wysokie 😐 . Bardzo współczuje, że ten test wyszedł niekorzystnie, ale pamiętaj , że to nie oznacza, że dziecko na pewno urodzi się chore. Jeżeli USG wyszło dobrze to trzeba być dobrej myśli :)

Załączniki

• IMG_20200929_231043.jpg
    IMG_20200929_231043.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 43
Odebrałam wyniki testu pappa, wczoraj miałam usg i krew a dziś już cały opis. Test pappa wyszedł zle dla trisomni 21😭
Materiał ze strony: poradygenetyka

W placówkach, w których prowadzi się rzetelnie badania przesiewowe i odpowiednio kwalifikuje pacjentki wychwyt wad genetycznych wynosi około 30%, co daje 70% prawidłowych wyników z grupy zakwalifikowanych pacjentek do testu rozstrzygającego (np. amniopunkcji). Co to oznacza? Nawet jeśli otrzymałaś zły wynik testu PAPP-A wskazujący na zwiększone ryzyko choroby, to nie oznacza, że Twoje dziecko urodzi się chore.

Tak myślę że może dlatego że mam obniżone to bi

Na usg nie miał zastrzeżeń... Ja myślę że może zanizylo to że białko bhcg jest niższe.... 😔
Wiesz kochana pappa ma za zadanie nastraszyc i zwrocic uwage na ewentualny problem.to bialko po cos sie bada,wyszlo ze 1 do 63,wiesz jak masz kapelusz i wrzucis 62 biale kuliki i jedna czarna ,to masz male szanse ze akurat wyjmiesz ta czarna

reklama
Do góry