reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny zalamujecie mnie. Ja codziennie batonik albo dwa, czasem czekoladka i inne słodycze. A wy tu że sporadycznie :sad: mam już 9,5 kg na plusie. Od dzisiaj dieta!!!!
Piąteczka że słodyczami, ja na wagę nie staje poczekam do wizyty ale myślę mniej niż Ty nie przytylam [emoji14]

Mam wyniki krzywa chyba dobrze wyszła 88-113-90, mocz też bajka gorzej z morfologia, zbyt dużo leukocytow i neutrocytow a za mało erytrocytow no i spadła też też poniżej normy hemoglobina i hematokryt. Będę musiała chyba wrócić do witamin z zelazem.

A co do bóli to odpukać u mnie z pachwinami lepiej może od tego że zaczęłam brać magnez regularnie. Miłego dnia :)

reklama
Dzień dobry [emoji16] ja już posprzątałam obie łazienki teraz muszę się tylko pozbyć tego domestosa i octu z ust blee miałam jeszcze dywan przeprac ale chyba sobie daruję więc tylko ciuchy do ogarnięcia i pościel do zmiany [emoji21]
Mnie wczoraj po całym dniu jazdy kręgosłup bolał strasznie jak się już położyłam to ulga niesamowita.

Dziewczyny z problemami z tsh co ile macie zlecone badania krwi?

Dzień dobry [emoji16] ja już posprzątałam obie łazienki teraz muszę się tylko pozbyć tego domestosa i octu z ust blee miałam jeszcze dywan przeprac ale chyba sobie daruję więc tylko ciuchy do ogarnięcia i pościel do zmiany [emoji21]
Mnie wczoraj po całym dniu jazdy kręgosłup bolał strasznie jak się już położyłam to ulga niesamowita.

Ja co 2 msc gdzieś chodzę do endo

Ja badam co 3 tygodnie krew a wizyty mam co ok 1,5 miesiaca plus mogę mejlowo kontrolować dawkę jeżeli wynik jest za wysoki lub za niski. Z tym że to Luxmed plus ja leczę się już od lat na niedoczynność i Hashimoto

Ok dzięki za odpowiedź bo mi moja endo kazała przy dobrych wynikach robić krew co 6 tygodni a mi się wydawało to długim odstepem dlatego pytam [emoji4]

Ja też ostatnio jem dużo słodyczy, a kiedyś mogły dla mnie nie istnieć. Na kwas tez mam ochotę [emoji4] ostatnio jak robiłam bigos to cały sok, który wycisnęłam z kapusty to wypiłam. Było go z pół litra, a i tak żałowałam ze nie mam z dwóch do wypicia [emoji16]

I też przy wydmuchiwaniu z nosa mam przekrwioną wydzielinę, a czasem zdarzyło się tez ze krew z nosa poleciała, gdzie u mnie to wyjątkowa rzadkość.

Wg endo w luxmedzie powinnam chodzić co 4 tygodnie powtarzać wynik i na wizytę ale jeśli wynik mam teraz okej to trochę przeciągam wizytę i pójdę pewnie po świętach z powtorzonym badaniem.

Dziewczyny zalamujecie mnie. Ja codziennie batonik albo dwa, czasem czekoladka i inne słodycze. A wy tu że sporadycznie :sad: mam już 9,5 kg na plusie. Od dzisiaj dieta!!!!
kochana ale Ty startowała z pozycji mega szczuplutkiej!! więc jak najbardziej jest ok! :)

co miesiąc robiona krew + wizyta, jednak teraz idę 17 stycznia jakieś 7 tygodni po ostatniej wizycie, mi pasował termin akurat :)

Ja też po małych porządkach w domu, niunia śpi, wiec i mama odpoczywa.
Ja co miesiąc robię Tsh i co miesiąc mam wizytę u endokrynolog. Póki co Tsh bardzo powoli wzrasta i dawkę Letroxu mam cały czas tą samą.

reklama
No wiec slodyczozercow jest tutaj mnóstwo:)
Ja mam dzisiaj cały dzień zajęty, i w sumie dobrze. Dowiedziałam sie wlasnie o śmierci babci... wiec próbuje zająć głowę non stop. Poprzestawialam w pokoju synka co sie dało, wysprzatalam, jeszcze tylko okno. Później salon, jutro mają przywieźć meble do sypialni i nową lodówkę wiec to tez muszę ogarnąć żeby było przygotowane. Trochę mi przeszkadza rwa momentami ale trudno, czymś trzeba czas wypełnić.

Do góry