reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny mam taki problem.
Przypomnialam sobie że na ostatniej wizycie 2 tyg temu podczas badania na samolocie gin powiedziała coś :.... Na opuszek palca .wtedy jakoś nie skojarzyłam bo powiedziała że na moje twardnienie brzucha przepisuje luteinę i teraz bardziej spacery niż bieganie.
I teraz uświadomiłam sobie że może chodziło jej o rozwarcie? Mam się bać? Bo w sumie nic nie mówiła że mam leżeć plackiem a szyjka ponad 4 cm.
Kolejna wizyta za tydzień
Wątpię żeby to było rozwarcie przy tak długiej szyjce. Ja mialam na opuszek w 30 tc kiedy szyjka mierzyła 13 mm.

reklama
Ok, ja tez po glukozie. Do wypicia to nawet nie było złe (tez miałam drinka.cytrynowego) ale mulilo mnie do wieczora. A jak wyszłam z przychodni to prosto do KFC [emoji6] wyniki już mam - 76; 125; 101. Ogólnie cukier w normie.
Ale żeby nie było za wesoło to mam początek anemii [emoji20] niby gdzieś tam szoruje po dolnych granicach ale już dostałam żelazo na receptę. Zobaczymy jak to bedzie działać. No i taki „niezbędnik” do powieszenia na lodówkę, moze akurat i Wam sie przyda: Zobacz załącznik 924653

Tylko pamiętaj ze w ciąży wątróbka to nie bardzo.

@sky_84 trzymam kciuki:) napewno wszystko pójdzie super
A co do wątrobki to ja jem raz na tydzien lub dwa tygodnie, w takich małych ilościach nie zaszkodzi. Przy anemi nic nie zmieni takie sporadyczne jedzenie ale jak sie ma smaka to zadowoli:D
Ja właśnie koncze śniadanie, kawa i ciastka:p ostatnio zdrowe odżywianie mi nie wychodzi, czekolada dziennie musi być chociaż kostka albo jakiś czekoladowy cukierek, albo chociaż kanapka z nutellą:-D

Już po. Usg trwało 5 min. Lekarz mnie wprost zapytał czy będę to badanie tez robić prywatnie, a jak się dowiedział ze tak (choć przemilczałam ze już w sumie robiłam) to tylko zmierzył małego i sprawdził serduszko...szok.
Ale wszystko ok według niego, młody urósł od zeszłego poniedziałku i wazy już 500 g :D

Wątpię żeby to było rozwarcie przy tak długiej szyjce. Ja mialam na opuszek w 30 tc kiedy szyjka mierzyła 13 mm.
To nie wiem o co mogło jej chodzic... Ja też głupia nie dopytalam. Ale pocieszam się że nic nie mówiła że mam leżeć itp tylko skupiła się na twardnieniu brzucha żeby się oszczędzac

@sky_84 trzymam kciuki:) napewno wszystko pójdzie super
A co do wątrobki to ja jem raz na tydzien lub dwa tygodnie, w takich małych ilościach nie zaszkodzi. Przy anemi nic nie zmieni takie sporadyczne jedzenie ale jak sie ma smaka to zadowoli:D
Ja właśnie koncze śniadanie, kawa i ciastka:p ostatnio zdrowe odżywianie mi nie wychodzi, czekolada dziennie musi być chociaż kostka albo jakiś czekoladowy cukierek, albo chociaż kanapka z nutellą:-D
Ja też kawa i pączek na śniadanie :p a wczoraj przed snem jadłam prince polo, nie mogłam sobie odmówić :p

Dziewczyny zalamujecie mnie. Ja codziennie batonik albo dwa, czasem czekoladka i inne słodycze. A wy tu że sporadycznie :sad: mam już 9,5 kg na plusie. Od dzisiaj dieta!!!!

reklama
Do góry