reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Pisałam właśnie na ten temat w środę. Pani ginekolog po usg połówkowym powiedziała mi o tym, by codziennie pić 1 szklankę maślanki. Zapobiega to wszelkim infekcjom. Ja bardzo czesto piję wodę z cytryną i miodem oraz wypijam sok z 2 pomarańczy i połowy cytryny i dzięki Bogu od początku ciąży nie miałam ani razu żadnej infekcji. Od środy włączyłam również 1 szkl maślanki dziennie.
Ale od zewnątrz aplikować? Bo z tym żeby zakwaszac to wiem. Jutro zapytam ile mogę pić witam c 1000 bo przed ciążą pilam

reklama
Dziewczyny mam do diety wdrożyć buraka jednego dziennie ze względu na niski poziom żelaza. Robie sobie shake z burakiem marchewka i jabłkiem. Za każdym razem po wypiciu nawet nie połowy jest mi niedobrze. Macie jakieś sposoby na przyswojenie tego buraka bez uczucia mdłości ? A może coś innego stosujecie na podwyższenie żelaza ?

Nie wiem czy lubisz banana :-) do shakow jest idealny, każdy smak zabije, nawet jarmużu [emoji6]

Ale od zewnątrz aplikować? Bo z tym żeby zakwaszac to wiem. Jutro zapytam ile mogę pić witam c 1000 bo przed ciążą pilam
Z tego co wyjaśniała lekarka to chodzi o ochronę od wewnątrz - maślanki,kefiry itp posiadają w sobie żywe kultury bakterii. A cytrusy (oraz m.in kiwi) zawierają dużo wit C. W aptece mi powiedziano, że w okresie ciąży nie powinno się przyjmować więcej niż 200 jednostek wit C w tabl.

reklama
Ja jutro idę zrobić mocz i morfologię, a od wczoraj mam biegunkę :( nie najlepsze połączenie :/ kupiłam smecte, jak do rana nie przejdzie to chyba przełożę to do czwartku, ale muszę to zrobić niestety w tym tygodniu...

Do góry