reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

to zależy, ja ostatnio posiew miałam w 56 godzin z moczu i z pochwy też. jak nic się nie rozwija to szybko jest wynik. niestety dalej zagadka leukocytów nie została rozwikłana.
Dziewczyny jestem tuż przed wizytą I dziś już odebralam krew i mocz. W moczu wyszły mi bakterie ponad 600 vs 130 norma. Sa jeszcze sladowe slady krwi w koczu ..a Wszystkie inne wskaźniki są ok w pięknej normie...macie może pomysł co to może być za świństwo I jak się tego pozbyć?

reklama
Pamiętajcie ze żelazo z warzyw wchłania sie tylko w 1/10 części, a do tego potrzeba również wit C żeby sie dobrze wchłonęło wiec jedzenie buraczkow owszem zdrowe ale na wyniki nie wpłynie jeśli będzie źle sporzywane.

Najlepiej jednak wołowinkę wcinać. Podobno wystarczy 200g dziennie. Najlepszy byłby tatar, ale nie można :(

Za mną mega słaba noc [emoji853] co chwilę się budziłam i nie mam sobie znaleźć miejsca. Udało mi się zasnąć dopiero jak mąż przed 7 do pracy poszedł i wtedy spałam do 12! Masakra jakaś. Ale to pewnie dlatego że dużo myślę.. na dniach podpisujemy umowę wstępną o kupno domu i boję się tego wszystkiego..kredytu itd.

Jutro idę zrobić sobie krew i mocz bo w czwartek zwykła wizyta a w pt połówkowe. Znając moje szczęście to pomimo pilnowania żelaza pewnie nadal będzie u mnie mega słabo.
Mam dziś jakiś słaby humor..taki pod psem..ehh
Widzę że dużo z nas podejmuje kilka życiowych decyzji jednocześnie:) my też jesteśmy n podobnym etapie czyli bobo w brzuchu i nowa chata :)
Tylko ze my papiery juz mamy na chate pidpisane . Hehe z mojego doświadczenia to najgorszy jest ten pierwszy okres zaciągnięcia zobowiązania potem się o tym już tak nie mysli I Baardzo dobrze bo by człowiek oszalał:)

Dziewczyny jestem tuż przed wizytą I dziś już odebralam krew i mocz. W moczu wyszły mi bakterie ponad 600 vs 130 norma. Sa jeszcze sladowe slady krwi w koczu ..a Wszystkie inne wskaźniki są ok w pięknej normie...macie może pomysł co to może być za świństwo I jak się tego pozbyć?
Krew w moczu i bakterie czyli masz infekcje. Możliwe że bez antybiotyku się nie obędzie, a prócz tego profilaktycznie żurawina.

Najlepiej jednak wołowinkę wcinać. Podobno wystarczy 200g dziennie. Najlepszy byłby tatar, ale nie można :(
Jest dużo produktów bogatych w żelazo tylko trzeba je umieć połączyć i wykorzystać, jeśli zjemy np fasolę lub ciecierzyce na obiad to na deser np pomarańcze lub truskawki, wtedy żelazo sie lepiej przyswoi. W jajkach również jest dużo żelaza lub np w pistacjach, orzechach sosny czy chociażby płatkach owsianych. Jeśli do tego wszystkiego dodamy mięso wołowe np do obiadu to można jeść codziennie odpowiednią dawkę żelaza a nie mieć monotonnego jadłospisu gdzie głównym składnikiem jest burak.

Za mną mega słaba noc [emoji853] co chwilę się budziłam i nie mam sobie znaleźć miejsca. Udało mi się zasnąć dopiero jak mąż przed 7 do pracy poszedł i wtedy spałam do 12! Masakra jakaś. Ale to pewnie dlatego że dużo myślę.. na dniach podpisujemy umowę wstępną o kupno domu i boję się tego wszystkiego..kredytu itd.

Jutro idę zrobić sobie krew i mocz bo w czwartek zwykła wizyta a w pt połówkowe. Znając moje szczęście to pomimo pilnowania żelaza pewnie nadal będzie u mnie mega słabo.
Mam dziś jakiś słaby humor..taki pod psem..ehh
Widzę, że nie jestem sama. My też jesteśmy w trakcie załatwiania umowy kredytowej i też na kupno domu. Ciąża i kupno domu też mnie czasami przerasta. Tym bardziej, że przeprowadzka i poród byłyby w przybliżonym czasie. Ale staram się myśleć pozytywnie :)

Ja dziś byłam na USG wszystko jest dobrze. Dzidzia jest zdrowa rozwija się prawidłowo. I w końcu udało się zgadnąć kim jest maleństwo. Wg Pana doktora to dziewczynka[emoji7][emoji7][emoji7]
Tak więc możemy myśleć na imieniem i wyprawką.
Wow heda gratuluję kolejnej córy :) moja mama ma 3 siostry i dziadzius każdego kto ma same córki zapisuje do swojego "klubu" ;)

Ja dziś byłam na USG wszystko jest dobrze. Dzidzia jest zdrowa rozwija się prawidłowo. I w końcu udało się zgadnąć kim jest maleństwo. Wg Pana doktora to dziewczynka[emoji7][emoji7][emoji7]
Tak więc możemy myśleć na imieniem i wyprawką.
Ekstra, ale fajnie. :D ja tez chciałam znów corke, a teraz ciesze sie na chlopczyka bardzo i wolałabym, zeby juz doktorek zdania nie zmienil, bo sie rozczaruje [emoji14]

reklama
Do góry