reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Pisałam właśnie na ten temat w środę. Pani ginekolog po usg połówkowym powiedziała mi o tym, by codziennie pić 1 szklankę maślanki. Zapobiega to wszelkim infekcjom. Ja bardzo czesto piję wodę z cytryną i miodem oraz wypijam sok z 2 pomarańczy i połowy cytryny i dzięki Bogu od początku ciąży nie miałam ani razu żadnej infekcji. Od środy włączyłam również 1 szkl maślanki dziennie.
Ale od zewnątrz aplikować? Bo z tym żeby zakwaszac to wiem. Jutro zapytam ile mogę pić witam c 1000 bo przed ciążą pilam

reklama
Dziewczyny mam do diety wdrożyć buraka jednego dziennie ze względu na niski poziom żelaza. Robie sobie shake z burakiem marchewka i jabłkiem. Za każdym razem po wypiciu nawet nie połowy jest mi niedobrze. Macie jakieś sposoby na przyswojenie tego buraka bez uczucia mdłości ? A może coś innego stosujecie na podwyższenie żelaza ?

Nie wiem czy lubisz banana :-) do shakow jest idealny, każdy smak zabije, nawet jarmużu [emoji6]

Ale od zewnątrz aplikować? Bo z tym żeby zakwaszac to wiem. Jutro zapytam ile mogę pić witam c 1000 bo przed ciążą pilam
Z tego co wyjaśniała lekarka to chodzi o ochronę od wewnątrz - maślanki,kefiry itp posiadają w sobie żywe kultury bakterii. A cytrusy (oraz m.in kiwi) zawierają dużo wit C. W aptece mi powiedziano, że w okresie ciąży nie powinno się przyjmować więcej niż 200 jednostek wit C w tabl.

reklama
Ja jutro idę zrobić mocz i morfologię, a od wczoraj mam biegunkę :( nie najlepsze połączenie :/ kupiłam smecte, jak do rana nie przejdzie to chyba przełożę to do czwartku, ale muszę to zrobić niestety w tym tygodniu...

Do góry