Ale od zewnątrz aplikować? Bo z tym żeby zakwaszac to wiem. Jutro zapytam ile mogę pić witam c 1000 bo przed ciążą pilamPisałam właśnie na ten temat w środę. Pani ginekolog po usg połówkowym powiedziała mi o tym, by codziennie pić 1 szklankę maślanki. Zapobiega to wszelkim infekcjom. Ja bardzo czesto piję wodę z cytryną i miodem oraz wypijam sok z 2 pomarańczy i połowy cytryny i dzięki Bogu od początku ciąży nie miałam ani razu żadnej infekcji. Od środy włączyłam również 1 szkl maślanki dziennie.
reklama
5th_avenue
Fanka BB :)
Dziewczyny mam do diety wdrożyć buraka jednego dziennie ze względu na niski poziom żelaza. Robie sobie shake z burakiem marchewka i jabłkiem. Za każdym razem po wypiciu nawet nie połowy jest mi niedobrze. Macie jakieś sposoby na przyswojenie tego buraka bez uczucia mdłości ? A może coś innego stosujecie na podwyższenie żelaza ?
Nie wiem czy lubisz banana :-) do shakow jest idealny, każdy smak zabije, nawet jarmużu [emoji6]
Ewunia1981
Z tego co wyjaśniała lekarka to chodzi o ochronę od wewnątrz - maślanki,kefiry itp posiadają w sobie żywe kultury bakterii. A cytrusy (oraz m.in kiwi) zawierają dużo wit C. W aptece mi powiedziano, że w okresie ciąży nie powinno się przyjmować więcej niż 200 jednostek wit C w tabl.Ale od zewnątrz aplikować? Bo z tym żeby zakwaszac to wiem. Jutro zapytam ile mogę pić witam c 1000 bo przed ciążą pilam
MamusiaDzidziulka
U mnie morfologia idealna, za to w moczu ciała ketonowe. Miała któraś z Was?
I ft3 trochę spadło. Dobrze, że jutro wizyta u endo.
Ciała ketonowe zazwyczaj się pojawiają przy długim głodzie albo małej ilości węglowodanów w diecie. Jadłaś wcześnie kolacje dzień przeć pobraniem moczu?
MamusiaDzidziulka
Ciała ketonowe zazwyczaj się pojawiają przy długim głodzie albo małej ilości węglowodanów w diecie. Jadłaś wcześnie kolacje dzień przeć pobraniem moczu?
Na pewno zasnęłam dzień przed o 21. A kolację jadłam chyba ok. 18 lub 19 czyli tym to może być spowodowane?
Mocz pobrany przed 7 rano.
Tak to na pewno przez to. Sama ostatnio miałamNa pewno zasnęłam dzień przed o 21. A kolację jadłam chyba ok. 18 lub 19 czyli tym to może być spowodowane?
Mocz pobrany przed 7 rano.
Ja mialam 100 ketonow. Lekarz mowil, ze to przez to ze nie pilam i nie jadlam. Nawet nie zwraca na to uwagi.
MamusiaDzidziulka
Ja mialam 100 ketonow. Lekarz mowil, ze to przez to ze nie pilam i nie jadlam. Nawet nie zwraca na to uwagi.
U mnie 5 ketonów. To już nie przeżywam
reklama