reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Anacoco ja zamawiałam ocieplane i zwykłe getry z bensini na allegro i są ciepłe i miły materiał.. co ważne dla mojego wielkiego, swędzącego brzucha ;)

a zatoki kochane płukajcie! najlepiej Irigasin albo inne cudo! no i sterydy do nosa można w stylu Buderhin, ale potrzebujecie recepty
bo jak przejdzie w zapalenie przewlekłe to będziecie się męczyć tygodniami albo miesiącami
brrr.. nie cierpię zap. zatok!

a koleżanka wyżej pisała o Argentin T do gardła i podbijam.. możemy stosować spokojnie w ciąży i u dzieci od pierwszego dnia życia

@liczba nie znam tego wózka, ale mam mój ukochany Camarello Carera po córce, który teraz czeka na Wojtka i ona ma chyba identyczny kosz i jest super pojemny.. ma klapę odsuwaną z góry, więc sporo można wsadzić i może wystawać nawet z tego kosza, np. przy zabawkach niektórych dużych do piaskownicy to ma znaczenie ;)

reklama
@Martyna, nigdy tak nie miałam, bo ja to piję, gdy tylko zacznie boleć, a czasem nawet profilaktycznie :)
Ja zawsze z gardłem to do tego stopnia ze mi się sączy ropa z migdałów... jak mnie dopadnie 2 razy w roku angina to nie ma zmiłuj... choroba rozwija mi się w mega tempie, że pomaga tylko antybiotyk. Więc w ciazy chucham dmucham na to gardło żeby nic się nie przyplatalo :)

Ja z rana już po polowkowych, wszystko dobrze

Potwierdził się drugi syn, na dodatek tak ruchliwy jak brzuszek więc zapowiada się ciekawie. Śmiejemy się, że będzie mega ciężko, albo ja się sobą zajmą to będzie mega, brzydko mówiąc, rozpierdziel :-) :)

Powiem Wam, że denerwują mnie te wizyty. Moja lekarka ostatnio mało mówi A ten lekarz to już Wogole tragedia... co się dowiedziałam, to się sama zapytałam.. Jeszcze pytam o zdjęcie, bo ostanie mam zaraz z poczatkow chyba z 11 tygodnia, a on że nie daje bo 'konsultanci' nie każą dawać , cokolwiek to znaczy :wściekła/y: jak moja lekarka powie mi tak samo w piątek to w ogóle pamiątki ni będzie.. ehh

Mi narazie waga się trzyma , nie odmawiam sobie nic, ale też mniejsze porcje jem, bo inaczej się źle czuje . I ciągle mam ochotę na lody, więc moje dziecko korzysta ;)
@Kark_a Gratulacje synka :)
Pocieszylas mnie :) ja jestem lodozerca :D ostatnio się nawet zastanawiałam czy nie za dużo tych lodów jem ;) ale co tam będziemy sobie odmawiać :)
Gratulacje wszystkich wizyt polowkowych :) i powodzenia dla kolejnych :)

Też dzisiaj robiłam badania.

Byłam u lekarza, bo trochę jednak niepokoiły mnie te bóle brzucha. Na miesiączkowe mówił, żeby brać Spazmolinę. Szyjka 4,2. Mam wadę macicy, więc czasem się trzęsę. Syn waży 353g :) a dzisiaj wg om 19t3d. Na połówkowe za tydzień 5 grudnia, bo dzisiaj synek nie był idealnie ułożony.

U mnie mąż od początku angażuje się w ciaży. Kiedyś z rana dawał mi jednego buziaka, teraz zawsze dwa :) gada do brzucha, głaszcze i ogarnia wszystko w domu, narzekać nie mogę :) dość ma tylko jak po raz setny pytam czy wszystkp będzie dobrze :)

Ja farbuję ziołową farbą herbatint.
@MamusiaDzidziulka Fajnie, że z dzidzia wszystko ok :) dobrze,ze poszłaś do lekarza i od razu czujesz się spokojniejsza. A to najważniejsze i dla Ciebie i dla dzidzi.
Tydzień temu jak byłam na zwykłej wizycie u ginekologa to pierwsze co mnie zapytał to czy boli mnie brzuch. Oczywiście powiedziałam co i jak, że boli, że ciągnie, że kluje. Od razu powiedział,ze nosa 2x dziennie. Stosuje się do tego i rzadziej czuje bolacy brzuch.

U mnie mąż zachowuje się podobnie :) Pomaga,wspiera i co najważniejsze wysłuchuje mojego marudzenia typu "myślisz, że jest tam jeszcze dzidzia".
Jak wychodzi do pracy to buziak dla mnie i dla brzuszka :D Jak wraca z pracy to buziak dla mamy, buziak dla brzuszka wtula się w niego i gada do brzuszka "dzidzia tutaj tata :) jak się dzisiaj zachowywales? Nie dokuczales mamie?" To takie słodkie ♡♡:D

To bardziej padło z mojej strony pytanie. On nic mi nie mówił. Powiedział tylko, że torbiele zmierzyl potem oglądaliśmy dalej wszystko dobrze. I na koniec padło moje pytanie czy to może mieć związek z wadą genetyczną. No i powiedział, ale w sumie tak jakby ją wykluczył. Przeanalizowaliśmy te 1 badania jeszcze raz i ryzyko jest minimalne. Także kazał się nie martwić. Teraz 2 tygodnie czekania będzie.
@Andzia08 Oby te dwa tygodnie minęły CI bardzo szybko, żebyś nie musiała się tak stresować. wszyskie tu 3mamy za Was kciuki ! Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Dobre myśli przyciągają dobre wieści :)

Niby powinno się wykonać między 18-22tc i faktycznie mnie też lekarz mówił, że lepiej jak najpóźniej tego tygodnia, ale jakoś wolałabym się zmieścić w tych ramach.
Liczba, Ty też chodzisz na wizyty i na nfz i prywatnie? dobrze kojarzę... czy lekarz i ten z nfz i ten prywatny wpisuje wszystkie wizyty do karty ciąży?

Ja chodzę prywatnie i na NFZ do dwóch różnych. Ten prywatnie wszystko mi drukuje na osobnych kartkach, co byśmy nie urazili lekarza prowadzącego i póki nie ma potrzeby nikt nie będzie wchodzić w paradę:)

Ja chodzę prywatnie i na NFZ do dwóch różnych. Ten prywatnie wszystko mi drukuje na osobnych kartkach, co byśmy nie urazili lekarza prowadzącego i póki nie ma potrzeby nikt nie będzie wchodzić w paradę:)

U mnie sie wszyscy wpisuja, zaraz mi sie skonczy miejsce w karcie, a to dopiero polowa ciazy...ale prywatna lekarka jest kolezanka tej z nfz, wiec zadnych pretensji ;)

Dziewczyny mam do diety wdrożyć buraka jednego dziennie ze względu na niski poziom żelaza. Robie sobie shake z burakiem marchewka i jabłkiem. Za każdym razem po wypiciu nawet nie połowy jest mi niedobrze. Macie jakieś sposoby na przyswojenie tego buraka bez uczucia mdłości ? A może coś innego stosujecie na podwyższenie żelaza ?

reklama
Dziewczyny mam do diety wdrożyć buraka jednego dziennie ze względu na niski poziom żelaza. Robie sobie shake z burakiem marchewka i jabłkiem. Za każdym razem po wypiciu nawet nie połowy jest mi niedobrze. Macie jakieś sposoby na przyswojenie tego buraka bez uczucia mdłości ? A może coś innego stosujecie na podwyższenie żelaza ?
Moze dwie szklanki barszczu by zdały egzamin?

Do góry