reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja dziś byłam na USG wszystko jest dobrze. Dzidzia jest zdrowa rozwija się prawidłowo. I w końcu udało się zgadnąć kim jest maleństwo. Wg Pana doktora to dziewczynka[emoji7][emoji7][emoji7]
Tak więc możemy myśleć na imieniem i wyprawką.
Super, kolejna dziewczynka w domu:) biedny tylko mąż bo kobiece hormony go wykończą jak dziewczynki podrosną :laugh2: gratulacje

Zdecydowanie lepszym zrodlem zelaza jest mieso, bo tam zelazo jest w latwoprzyswajalnej dla nas postaci. Najlepsza jest wolowina, ani kurczak ani wiepszowina nie maja tak duzo. Ja poza wolowina 4 razy w tygodniu jem jeszcze suszone morele, pije siemie lniane, no i tego buraka tez w postaci soku, ale to tylko w weekendy bo w tygodniu nie mam czasu odpalac sokowirowki. Mozesz sprobowac tego buraka upiec, bez obierania, owinietego w folie i zrobic sobie np. salatke z feta. Taki pieczony nie traci wlasnosci.
Jutro sie wybieram na morfologie to zobaczymy czy cos sie poprawilo :)
@sky_84 dzięki wielkie :) A fete to my możemy jesc ? Gdzieś czytałam na poczatku ciąży, że fety nie powinno się jeść w ciąży.

@sky_84 dzięki wielkie :) A fete to my możemy jesc ? Gdzieś czytałam na poczatku ciąży, że fety nie powinno się jeść w ciąży.

Taka prawdziwa feta jest niewskazana, bo jest z surowego mleka, ale ta u nas to podróba trochę ;) sprawdź na opakowaniu czy jest z pasteryzowanego mleka.

A tak btw - jak ja napisałam wieprzowina [emoji85] masakra...to ten ciążowy mózg...

Mi ostatnio na wizycie lekarz powiedział, że żelazo delikatnie spadło, na razie nie na tyle żeby włączyć żelazo w tabletkach ale muszę dietą jakoś " ratować " sytuację żeby nie spadło jeszcze bardziej. Piję sok z buraka z jabłkiem, nienawidzę [emoji87] no ale czego się nie robi dla bejbusia, dziś do obiadu robię buraczki tarte, pije też sok jednodniowy z marchewki. Mam nadzieję, że pomoże to wszystko, bo ostatnio najadłam się nie małe to strachu, poszłam na coś grubszego do toalety a tam czerwono [emoji33][emoji33][emoji33] myślałam że krwawię... chociaż muszę powiedzieć, że w końcu nie mam problemu z zapłaciami bo po tym soku to mogę powiedzieć,że "idzie jak z płatka "

U mnie dziś słabo, pobolewa mnie brzuch z prawej stronie, że młody wczoraj trenował chyba rokendrola bo fikał i kopał aż mój P widział jak brzuch się rusza.
@Olciakkk O widzisz. Czyli burak i na zelazo i na zaparcia.
Cwikle jeszcze zrobię i będę smarować na wędliny na kanapkach. Może jakos pójdzie :)

reklama
Pamiętajcie ze żelazo z warzyw wchłania sie tylko w 1/10 części, a do tego potrzeba również wit C żeby sie dobrze wchłonęło wiec jedzenie buraczkow owszem zdrowe ale na wyniki nie wpłynie jeśli będzie źle sporzywane.

Do góry