Zazdroszcze juz, ze jestescie po polowkowych spokojne Ja niby tez, ale nic sie nie dowiedzialam, czekam jeszcze tydzien. Narazie zaliczylam juz 2 razy dentyste, a na poczatku grudnia znowu 3 wizyty w 3 dni :/ niby nie ma tragedii, ale moze nabijaja mi zeby crp.
reklama
Ewunia1981
Fanka BB :)
Kochana.....ja się dzisiaj bardzo zdziwiłam, bo mi lekarka kazała zacząć pic 1 szklankę dziennie maślanki !! Są w niej żywe kultury bakterii, które chronią przed infekcjami , mało tego podniesie poziom wapnia, którego maluszek teraz bardzo potrzebuje i wzbogaca organizm w wit D.Wrr odebralam wyniki morfologii i moczu. W morfo mam lekką anemie i chyba jakiś mały stan zapaln,y czyli standard. I niestety w moczu liczne nablonki i fosforany bezpostaciowe, więc jest lipa, oby obyło się bez antybiotyku którego nie mam ochoty brać bo zawsze wyrządza więcej szkód... :s kupiłam żurawinę, pije syropek z przepisu od Hedy i oby nic się nie rozkrecilo. jutro wizyta połowkiwa więc zobaczymy co powie lekarz.
Później tak sobie przypomniałam, że faktycznie wiele razy jak byłam w szpitalu (na różnych oddziałach) to lekarze , cały personel oraz pacjenci pili maślankę (zwykłą lub owocową - jak ktoś lubił). Ja bardzo lubię maślankę....a mleka samego nie przełknę więc dla mnie to super rozwiązanie.
N
Natuś_ka
Gość
Ciesze sie strasznie ze u wszystkich wizytujacych dobre wieści oby tak dalej
Cześć dziewczyny. Nie wiem już co mam robić... od 8.11.2018 ciągle plamie, raz zywa krwią, raz plamienie jest brązowe, dodatkowo delikatnie boli mnie brzuch jak na miesiaczke ale tutaj 1/2 nospa pomaga. Robiłam test - pozytywny. Beta 16.11 - 13.94 u/l, kolejna 19.11 - 22.24 u/l. Lekarz rozklada ręce bo nie wie jaka jest przyczyna plamienia... pomóżcie, bo nie wiem co mam robić...
Olciakkk
A dał ci lekarz coś na podtrzymanie ? np. duphaston? który to tydz ciąży?Cześć dziewczyny. Nie wiem już co mam robić... od 8.11.2018 ciągle plamie, raz zywa krwią, raz plamienie jest brązowe, dodatkowo delikatnie boli mnie brzuch jak na miesiaczke ale tutaj 1/2 nospa pomaga. Robiłam test - pozytywny. Beta 16.11 - 13.94 u/l, kolejna 19.11 - 22.24 u/l. Lekarz rozklada ręce bo nie wie jaka jest przyczyna plamienia... pomóżcie, bo nie wiem co mam robić...
Lekarz mówi, że 3/4 tydzień ale jeszcze kazał się wstrzymać z USG. I kazał tylko nospe brać jak pobolewaA dał ci lekarz coś na podtrzymanie ? np. duphaston? który to tydz ciąży?
reklama
Olciakkk
Lekarz mówi, że 3/4 tydzień ale jeszcze kazał się wstrzymać z USG.
Wiesz szczerze to radziłbym Ci się przenieść na wątek " Potrzebuje porady " może znajdziesz ram kogoś kto był w takiej sytuacji.
Ja lekarzem nie jestem Ale wydaje mi się że nospa to zdecydowanie za mało,
moja siostra miała też taką sytuację w 5tc, lekarz kazał jej brać duphaston, przez pierwszy dzień 4 tabletki na raz, później 3 razy dziennie po 2 i bardzo dużo leżeć, teraz jest w 8 tyg I na razie jest ok.
Może spróbuj wizyty u innego ginekologa. zawsze poznałabyś drugą opinię.