reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Zazdroszcze juz, ze jestescie po polowkowych spokojne :) Ja niby tez, ale nic sie nie dowiedzialam, czekam jeszcze tydzien. Narazie zaliczylam juz 2 razy dentyste, a na poczatku grudnia znowu 3 wizyty w 3 dni :/ niby nie ma tragedii, ale moze nabijaja mi zeby crp.

reklama
Wrr odebralam wyniki morfologii i moczu. W morfo mam lekką anemie i chyba jakiś mały stan zapaln,y czyli standard. I niestety w moczu liczne nablonki i fosforany bezpostaciowe, więc jest lipa, oby obyło się bez antybiotyku którego nie mam ochoty brać bo zawsze wyrządza więcej szkód... :s kupiłam żurawinę, pije syropek z przepisu od Hedy i oby nic się nie rozkrecilo. :( jutro wizyta połowkiwa więc zobaczymy co powie lekarz.
Kochana.....ja się dzisiaj bardzo zdziwiłam, bo mi lekarka kazała zacząć pic 1 szklankę dziennie maślanki !! Są w niej żywe kultury bakterii, które chronią przed infekcjami , mało tego podniesie poziom wapnia, którego maluszek teraz bardzo potrzebuje i wzbogaca organizm w wit D.
Później tak sobie przypomniałam, że faktycznie wiele razy jak byłam w szpitalu (na różnych oddziałach) to lekarze , cały personel oraz pacjenci pili maślankę (zwykłą lub owocową - jak ktoś lubił). Ja bardzo lubię maślankę....a mleka samego nie przełknę więc dla mnie to super rozwiązanie.

Dzięki za odpowiedzi w kwestii twardnienia brzuszka :) od razu bezpieczniej się czuje wiedząc że nie jestem jedyną a informacje jakie można znaleźć w necie potrafią nastraszyć. A i super że wszystkie dzisiejsze wizyty udane :D

@patuska mam na szczęście w przyszłym tygodniu powtórkę badania moczu. Podobno bez leukocytów to nie jest infekcja. Ale zobaczymy co tam wyjdzie tym razem.

Cześć dziewczyny. Nie wiem już co mam robić... od 8.11.2018 ciągle plamie, raz zywa krwią, raz plamienie jest brązowe, dodatkowo delikatnie boli mnie brzuch jak na miesiaczke ale tutaj 1/2 nospa pomaga. Robiłam test - pozytywny. Beta 16.11 - 13.94 u/l, kolejna 19.11 - 22.24 u/l. Lekarz rozklada ręce bo nie wie jaka jest przyczyna plamienia... pomóżcie, bo nie wiem co mam robić... :( :(

Cześć dziewczyny. Nie wiem już co mam robić... od 8.11.2018 ciągle plamie, raz zywa krwią, raz plamienie jest brązowe, dodatkowo delikatnie boli mnie brzuch jak na miesiaczke ale tutaj 1/2 nospa pomaga. Robiłam test - pozytywny. Beta 16.11 - 13.94 u/l, kolejna 19.11 - 22.24 u/l. Lekarz rozklada ręce bo nie wie jaka jest przyczyna plamienia... pomóżcie, bo nie wiem co mam robić... :( :(
A dał ci lekarz coś na podtrzymanie ? np. duphaston? który to tydz ciąży?

reklama
Lekarz mówi, że 3/4 tydzień ale jeszcze kazał się wstrzymać z USG.

Wiesz szczerze to radziłbym Ci się przenieść na wątek " Potrzebuje porady " może znajdziesz ram kogoś kto był w takiej sytuacji.

Ja lekarzem nie jestem Ale wydaje mi się że nospa to zdecydowanie za mało,
moja siostra miała też taką sytuację w 5tc, lekarz kazał jej brać duphaston, przez pierwszy dzień 4 tabletki na raz, później 3 razy dziennie po 2 i bardzo dużo leżeć, teraz jest w 8 tyg I na razie jest ok.

Może spróbuj wizyty u innego ginekologa. zawsze poznałabyś drugą opinię.

Do góry