reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

U nas ruchy są codziennie, nie da sie pomylić z niczym ale maleństwo jest naprawdę delikatne, synek to był chyba nerwuskiem bo ruchy były od poczatku mocno wyraźne, gwałtowne. Teraz jest inaczej, tak na spokojnie, powolutku. Nie da sie zaprzeczyć, każda ciąża inna:)
Tak poza tym męczył mnie dzisiaj straszny pulsujący bol głowy od samego rana. Wyprobowalam wszystko co mogłam, nawadnianie, spacer, drzemka, kawa, nawet przytulanko:p i nic nie pomagało aż wkońcu popoludniu zbawieniem okazała sie czekolada :D

reklama
Ewetka- super, że bliźniaki! A to Twoja pierwsza ciąża? Jak zareagowałaś na podwójne szczęście ? [emoji4]
Zostań z nami bo chyba jesteś pierwsza u nas z bliźniakami [emoji4] choć tak nas dużo, że już pewności nie mam [emoji2]
Jak masz jakieś zdjęcia dzieciaczków to pochwal się, zobaczymy jak bliźniaki widać na usg [emoji2]

tak to moja pierwsza ciaża:) jestesmy przeszczesliwi nie wyobrazam sobie teraz innego stanu:) zaraz sprobuje wysłac zdj usg :)

57b9f97c2eab8e52gen.jpg

6b1dbf64e007ba37gen.jpg

to moje szkraby :)

Ale sie należą 3 usg ;) ale zwykłe a nie prenatalne na super sprzęcie i u lekarza ze specjalnym certyfikatem.
U mnie prenatalne 300 zł. Usg Plus pappa 500 zl.

masz na myśli to, że w czasie ciąży przysługują mam ogólnie 3 badania USG u kogoś u kogo prowadzimy ciąże? ;)
takie klasyczne?

bo jeśli chodzi o prenatalne to mi się wydaje że to są 3 badania ale nieobowiązkowe, a zalecane na NFZ jedynie wtedy kiedy zaliczamy się do jakiejś grupy ryzyka.

ogólnie lekarze zachęcają aby je zrobić, ale w większości przypadków trzeba robić je na własną rękę, tzn bez skierowania.

tak mi się wydaje, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi :)

kogo nie znam i z kim nie rozmawialam (młode osoby nie w grupie ryzyka) to prenatalne robiły ale zawsze prywatnie na własną rękę.
no i trzeba brać pod uwagę właśnie czy ktoś jest uprawniony do tego, bo mój lekarz nawet gdyby oferował to wiem że nie ma certyfikatu. na stronie koniecznie trzeba sprawdzać czy przeszedł ostatni audyt

reklama
Do góry