reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

lekarka mi powiedziała ze cesarka jest najlepsza przy bliznietach czyt. bezpieczniejsza i dla mnie i dla nich.zas położna ze jesli beda dobrze ułozone to moge rodzic naturalnie ale ja nie chce nawet nie myslałam przez sekunde o porodzie sn....
Aha, bo ogólnie możesz, ale właśnie lekarze są niechętni. Znajoma się uparła i raz dwa urodziła sn :)

reklama
Ja robię prywatnie u innego lekarza.
ogólnie i tak dobrze ze miałaś pierwsze badanie refundowane ;) większość dziewczyn nie ma prawa z tego skorzystać i musi wszystkie robic z własnej kieszeni.
W grupie ryzyka napewno są panie po 35(?) roku życia, gdzie w rodzinie jest obciążenie genetyczne, jakieś wskazania do tego że może coś być nie tak.
co jest w moim odczuciu śmieszne, bo po coś te składki niemałe zresztą idą.. i powinny się te 3 usg należeć każdej kobiecie jak psu miska.

Ja płacę 280 zł za każde usg, pierwsze robiłam bez pappy, bo nie było wskazań, lekarz sam powiedział że nie ma potrzeby że względu na wiek (23) i resztę wyników w normie oraz przy braku obciążeń genetycznych, wcześniej utraconych ciąż.
z pappa wychodziłoby około 500 zł.

a u Ciebie jak wychodzi cenowo? :)
Około 250 zł za usg, tak koleżanka płaciła. Zapytam swojego lekarza czy da mi skierowanie na połówkowe. W Świebodzinie raczej nie robią ich, a szkoda bo bym nie musiała jeździc autobusem :/

Ewetka- super, że bliźniaki! A to Twoja pierwsza ciąża? Jak zareagowałaś na podwójne szczęście ? [emoji4]
Zostań z nami bo chyba jesteś pierwsza u nas z bliźniakami [emoji4] choć tak nas dużo, że już pewności nie mam [emoji2]
Jak masz jakieś zdjęcia dzieciaczków to pochwal się, zobaczymy jak bliźniaki widać na usg [emoji2]

U nas to co druga miała wróżone bliźniaki a w końcu wszystkie brzuszki jednoosobowe:p fajnie ze dołączyłas @Ewetka :) mamy tu doświadczoną mamę bliźniaczek @Heda to pewnie ona najwiecej Ci doradzi w razie pytań:)

Hej dziewczyny:) wy połowkowe badania robicie u swojego lekarza czy gdzie ? Ja jak bylam w zielonej górze na prenatalnym badaniu(ze skoerowaniem) to powiedział że mam wyniki bardzo dobre i jak chce drugie badanie (powiedział ze nie musze robić) to już w innym gabinecie bo wypadam z grupy ryzyka.
Ja robię u innego niż prowadzący ale sprawdzony bo w poprzedniej ciąży do niego chodziłam. Ten mój ginek jak robi pierwsze prenatalne to i drugie. Na tych polowkowych prenatalnych jest dużo innych rzeczy ocenianych i opis na całą stronę. Dla mnie warto je zrobić.

Ja robię prywatnie u innego lekarza.
ogólnie i tak dobrze ze miałaś pierwsze badanie refundowane ;) większość dziewczyn nie ma prawa z tego skorzystać i musi wszystkie robic z własnej kieszeni.
W grupie ryzyka napewno są panie po 35(?) roku życia, gdzie w rodzinie jest obciążenie genetyczne, jakieś wskazania do tego że może coś być nie tak.
co jest w moim odczuciu śmieszne, bo po coś te składki niemałe zresztą idą.. i powinny się te 3 usg należeć każdej kobiecie jak psu miska.

Ja płacę 280 zł za każde usg, pierwsze robiłam bez pappy, bo nie było wskazań, lekarz sam powiedział że nie ma potrzeby że względu na wiek (23) i resztę wyników w normie oraz przy braku obciążeń genetycznych, wcześniej utraconych ciąż.
z pappa wychodziłoby około 500 zł.

a u Ciebie jak wychodzi cenowo? :)
Ale sie należą 3 usg ;) ale zwykłe a nie prenatalne na super sprzęcie i u lekarza ze specjalnym certyfikatem.
U mnie prenatalne 300 zł. Usg Plus pappa 500 zl.

Blondie bo będe miała dwoje maluszków :) i będę miała planowana cesarke:) 6 go mam termin i moze juz sie dowiem co xza szkraby zamieszkuja u mnie w brzucholku:)
Ale fajnie bliźniaki [emoji173] Tak ostatnio myślałam że nie mamy żadnej mamci z podwójnym szczęściem w brzuszku :)

Ja też robilam prenatalne i polowkowe będę robić u swojej dr ona ma certyfikat i ufam jej w 100%

reklama
Ale fajnie bliźniaki [emoji173] Tak ostatnio myślałam że nie mamy żadnej mamci z podwójnym szczęściem w brzuszku :)

Ja też robilam prenatalne i polowkowe będę robić u swojej dr ona ma certyfikat i ufam jej w 100%
kitty89 dziekuje :) no to jestem i kto wie moze jeszcze jakas podwojna mamuska dołaczy :)

Do góry