reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Z ciążowych książek to "W oczekiwaniu na dziecko" i "Ciężarówką przez 9 miesięcy" a z dzidziusiowych to "Bobas instrukcja obsługi", "Szkrab instrukcja obsługi" i "Bobas lubi wybór" :) mam jeszcze w planach zamówić "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy".

Do dziewczyn, które używają, posiadają poduszkę ciążową do spania. Zadowolone jesteście? Ostatnio coraz gorzej mi się śpi pomimo wkładania między nogi poduszki, która i tak później ląduje na podłodze albo gdzieś w nogach.

Zmykam zaraz oddać krew na toxo i hiv ;)
Dzień dobry :) Kupilam w tamtym tygodniu poduszkę w Lidlu chyba C i polecam, zajmuje dużo miejsca w łóżku ale jakoś tak przytulnie się czuje i dobrze głowę podpiera np przy czytaniu w łóżku. Pewnie jak brzuch urośnie uda mi się lepiej ocenić jej skuteczność :)

reklama
Rany co mi sie dzieje właśnie z jelitami to jest coś strasznego. Wybralam zdrowsze drugie śniadanie, zamiast miedzy pracą zjeść ciastko/drozdzówke/rogalika stwierdzilam ze owoc będzie lepszą opcją. Zjadlam trzy śliwki i jabłko a teraz tak.mnie skręca ze ledwo ide :p zdecydowanie nie polecam tego połączenia
Właśnie mimo tego że jem mniej słodyczy i więcej owoców, więcej pije to nic nie pomaga. W ciąży chyba tak musi być i już.

Właśnie mimo tego że jem mniej słodyczy i więcej owoców, więcej pije to nic nie pomaga. W ciąży chyba tak musi być i już.
Nie no co Ty, nie musi być źle :) Poprostu niektóre rzeczy nawet bez ciąży robią armagedon w brzuchu:p ale ja miałam taki smak akurat na te owoce ze przesadzilam. Zauwazylam np ze po bananie albo mandarynkach jest ok, ale jak zjem pomarańcze to bez maski gazowej nie da sie siedzieć:p dlatego unikam, tak samo jak nie złapie sie juz za śliwki z jabłkiem, moze osobno będą ok:)

Ja mam dzisiaj wizyte i zapomnialam zrobic badan w labo na hiv i hcv. Zrobie w poniedziałek. Moze mnie nie opierdzieli doktorek.

Odebralam dzis przesyłkę z hm. Gdy było 20% tanjej na wszystko, zamowilam leginsy ciazowe. Mega wygodne i fajnie, ze mam je orzed weekendem :)

Ja mam dzisiaj wizyte i zapomnialam zrobic badan w labo na hiv i hcv. Zrobie w poniedziałek. Moze mnie nie opierdzieli doktorek.

Odebralam dzis przesyłkę z hm. Gdy było 20% tanjej na wszystko, zamowilam leginsy ciazowe. Mega wygodne i fajnie, ze mam je orzed weekendem :)
Ostatnio robiłam zakupy w hm musialam bo brzuszek już mam spory chyba za dużo jem . Ale jestem strasznie zadowolona kupiłam leginsy i jeansy z pasem. Jestem mega zadowolona.

Odebralam wyniki wr, hiv, hcv i hbs wszystkie negatywne :) ma szczescie ten moj mąż ;p
Hahaha, tak samo pomyślałam jak odebrałam moje ;).

Mój żołądek jest pancerny generalnie. Mogę jeść wszystko i we wszystkich konfiguracjach. W zasadzie nie miewam wyrzutów z jego strony ;).

Też muszę wygrzebać ciuchy ciążowe, bo mi zaczyna być bardzo niewygodnie w codziennych dżinsach już. Niby nie mam jeszcze ciążowego brzuszka, raczej tłuszczowy, ale w sumie po co się męczyć.

Mam kupę pracy w weekend i gości na dokładkę. Będę sprana po tych dwóch dniach zamiast świeża i rzeźka. No cóż. Intensywny czas mam. Może i lepiej, bo nie mam czasu myśleć np. nad wynikami PAPPA, które już we wtorek...

Ach, no i muszę się pochwalić, że kupiłam detektor tętna. Miałam nadzieję, że przyjdzie przed weekendem, ale na razie ani widu ani słychu niestety.

Dobrej reszty dnia dziewczyny i gratuluję dobrych wieści z wizyt!

Nie no co Ty, nie musi być źle :) Poprostu niektóre rzeczy nawet bez ciąży robią armagedon w brzuchu:p ale ja miałam taki smak akurat na te owoce ze przesadzilam. Zauwazylam np ze po bananie albo mandarynkach jest ok, ale jak zjem pomarańcze to bez maski gazowej nie da sie siedzieć:p dlatego unikam, tak samo jak nie złapie sie juz za śliwki z jabłkiem, moze osobno będą ok:)
Zależy kto ma jakie problemy. Jak zaparcia to takie śliwki i jabłka jak najbardziej ;) Ja się cieszę jak mnie coś przeczyści :D a banan zatwardza, więc pewnie dlatego Ci lepiej :p

reklama
Zależy kto ma jakie problemy. Jak zaparcia to takie śliwki i jabłka jak najbardziej ;) Ja się cieszę jak mnie coś przeczyści :D a banan zatwardza, więc pewnie dlatego Ci lepiej :p
Ja tam nie narzekam ani na zaparcia ani na zbyt częste wizyty w toalecie, póki co jest wszystko ok, ale dzisiejsze posiedzenie nie należało do najprzymniejszych:p
Wy dopiero ciuchy ciazowe wyciagacie a ja już od poltora miesiaca smigam w spodniach z pasem:p

Do góry