reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

laski, a jak u Was z wagą?
ja 1 ważenie miałam w 10 tc, i wczoraj ku mojemu zdziwieniu przybyło mi tylko 0,5kg a minęło 5 tygodni od ostatniego ważenia (kurcze to określenie kojarzy mi się z ceremonią ważenia bokserów przed walką :D)

w domu wagi nie mam, celowo :oops:

reklama
Dzień dobry wszystkim! :)
Zrobiłam zestawienie brzucha tydzień 10 i 15 i w takim tempie to może w kwietniu ktoś mi ustąpi miejsca w autobusie :D U mnie na wadze od początku ciąży 400 gram na plusie :)
brzuszki.jpg

Załączniki

• brzuszki.jpg
    brzuszki.jpg
    145,2 KB · Wyświetleń: 129
ja 1 ważenie miałam w 10 tc, i wczoraj ku mojemu zdziwieniu przybyło mi tylko 0,5kg a minęło 5 tygodni od ostatniego ważenia (kurcze to określenie kojarzy mi się z ceremonią ważenia bokserów przed walką :D)

Ja przytyłam niecałe 2 kg od początku. Ale nigdzie tego nie widać, wciąż chodzę w tych samych ubraniach, nie potrzebuję jeszcze spodni ciążowych. Jestem wysoka to się może dobrze rozłożyło :rofl2:.

Zrobiłam zestawienie brzucha tydzień 10 i 15 i w takim tempie to może w kwietniu ktoś mi ustąpi miejsca w autobusie :D U mnie na wadze od początku ciąży 400 gram na plusie :)
Zobacz załącznik 909047
Też tak wyglądam tylko mam chudsze ręce oraz zero tyłka :wściekła/y:. To moja zmora. U mnie brzuch ciążowy pojawia się nagle, nigdy nie wiem skąd się bierze :-D. Chociaż... po dwóch ciążach mój brzuch nie jest tak cudownie płaski jak twój, po jedzeniu często robi się wystający, ale inni tego nie widzą, co mnie zawsze dziwi :D.

Ja przytyłam niecałe 2 kg od początku. Ale nigdzie tego nie widać, wciąż chodzę w tych samych ubraniach, nie potrzebuję jeszcze spodni ciążowych. Jestem wysoka to się może dobrze rozłożyło :rofl2:.
Też tak wyglądam tylko mam chudsze ręce oraz zero tyłka :wściekła/y:. To moja zmora. U mnie brzuch ciążowy pojawia się nagle, nigdy nie wiem skąd się bierze :-D. Chociaż... po dwóch ciążach mój brzuch nie jest tak cudownie płaski jak twój, po jedzeniu często robi się wystający, ale inni tego nie widzą, co mnie zawsze dziwi :D.
No ja właśnie jestem niska (160 cm) i sporo przytyłam przed ciążą (przez rok z 49 na 58 kg), a od kiedy się okazało, że jestem w ciąży waga stanęła jak zaklęta. :D Z tym, że trenowałam wyczynowo sport przez 11 lat i miałam trochę mięśni kiedyś, może to mi ten brzuch jakoś trzyma w pierwszej ciąży. :D

No ja właśnie jestem niska (160 cm) i sporo przytyłam przed ciążą (przez rok z 49 na 58 kg), a od kiedy się okazało, że jestem w ciąży waga stanęła jak zaklęta. :D Z tym, że trenowałam wyczynowo sport przez 11 lat i miałam trochę mięśni kiedyś, może to mi ten brzuch jakoś trzyma w pierwszej ciąży. :D
Podobno przy silnych mięśniach później brzuszek widać. Ja mam słabe mięśnie.

Zobacz załącznik 909047
Aaaa, ale jesteś szczupła :)! Super! Brzusio jak ja w pierwszej ciąży. Mi dopiero lekki zarys w 16 tc wyskoczył, ale to dosłownie tyle, że ja jedną wiedziałam co to ;).

W drugiej ciąży w 4 miesiącu miałam brzuch jak w 1 w 7. Serio. Teraz tak samo w sumie, chociaż ja mam wrażenie, że to tłuszczowy raczej.
Muszę zacząć zestawienia robić, bo sama jestem ciekawa jak to z zewnątrz wygląda.
Też chodzę jeszcze w tych samych ciuchach co przed ciążą, ale w brzuchu mnie już piją przy siadaniu.

Co do wagi, to u mnie 2 kg na plusie. W sumie nie wiem dlaczego, bo nie jem więcej, ani nie zmieniłam nawyków...I zdaje się wszystko w brzuchol poszło, bo jest zdecydowanie większy :p.

Przyszedł detektor jednak :D. Teraz tylko mam cykora czy na bank jest bezpieczny (to patologiczne u mnie...). Przeczytałam w instrukcji, żeby nie używać w miejscu przepływu krwi pępowinowej. O co chodzi?! Pojęcia nie mam. Mam łożysko na przedniej ścianie i się przestraszyłam tego ustępu. No ciężki przypadek jestem.

Nie no co Ty, nie musi być źle :) Poprostu niektóre rzeczy nawet bez ciąży robią armagedon w brzuchu:p ale ja miałam taki smak akurat na te owoce ze przesadzilam. Zauwazylam np ze po bananie albo mandarynkach jest ok, ale jak zjem pomarańcze to bez maski gazowej nie da sie siedzieć:p dlatego unikam, tak samo jak nie złapie sie juz za śliwki z jabłkiem, moze osobno będą ok:)
Ale ja właśnie przed ciąża mogłam jeść wszystko i co z czym laczylam też nie miało znaczenia. Do kibelka chodziłam tak regularnie że nie potrzeba zegarka. A teraz pomimo tego że się pilnuje jest gorzej ;) ale przeżyję ;) już niedużo zostało.

reklama

Wagę mam zepsuta ale w środę idę do ginka to się zwaze. Z synem dużo przytylam i porownam sobie. Mi brzuch widać szczególnie wieczorem a w dzień jest ok. ;) Jeszcze ludzie mogą się nie kapnąć.

Do góry