reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Z ciążowych książek to "W oczekiwaniu na dziecko" i "Ciężarówką przez 9 miesięcy" a z dzidziusiowych to "Bobas instrukcja obsługi", "Szkrab instrukcja obsługi" i "Bobas lubi wybór" :) mam jeszcze w planach zamówić "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy".

Do dziewczyn, które używają, posiadają poduszkę ciążową do spania. Zadowolone jesteście? Ostatnio coraz gorzej mi się śpi pomimo wkładania między nogi poduszki, która i tak później ląduje na podłodze albo gdzieś w nogach.

Zmykam zaraz oddać krew na toxo i hiv ;)
Ja w tej ciąży jeszcze nie zaczelam uzywac, ale w poprzedniej miałam chyba od polowy ciazy i komfort snu naprawdę się o wiele polepszyl. Bez poduszki pol dnia musialam "rozchodzic" bol bioder. Z poduszką nie bolalo nic

reklama
Też nie polecam. Dzieci są po to by je tulić i lulkać jeśli tego potrzebują. A nie trwa to jakoś b.długo. Niestety maluchy szybko rosną i szybko przestają potrzebować mamy i taty i tulenia...
to prawda. co prawda moja 9 latka to isstny przytulasek.. ciagle tuli caluje i nawet za raczke jeszcze chce chodzic. jest mocno uczuciowa. z drugim moze tak nie byc zwlaszcza jak potwierdzi sie synek. Moze czuc szybciej zazenowwanie do tulenia i chodzenia z mama za reke;p

Z ciążowych książek to "W oczekiwaniu na dziecko" i "Ciężarówką przez 9 miesięcy" a z dzidziusiowych to "Bobas instrukcja obsługi", "Szkrab instrukcja obsługi" i "Bobas lubi wybór" :) mam jeszcze w planach zamówić "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy".

Do dziewczyn, które używają, posiadają poduszkę ciążową do spania. Zadowolone jesteście? Ostatnio coraz gorzej mi się śpi pomimo wkładania między nogi poduszki, która i tak później ląduje na podłodze albo gdzieś w nogach.

Poduszka to dla mnie podstawa jak już brzuszek przeszkadza ;) mam w kształcie C i polecam.

Też nie polecam. Dzieci są po to by je tulić i lulkać jeśli tego potrzebują. A nie trwa to jakoś b.długo. Niestety maluchy szybko rosną i szybko przestają potrzebować mamy i taty i tulenia...
Dokładnie. Pisanie, że niemowlak chce nami rządzić czy jest terrorystą to jakieś nieporozumienie. Jego jedyna forma komunikacji to właśnie płacz. Nawet jak to ma być potrzeba bliskości to czemu mu go nie dać? Nosiłam bardzo długo, byłam na każdy płacz i też się nasłuchałam, że przyzwyczaje. Córka ma 2 lata i od dawna jej nie noszę. Ona tego nie potrzebuje. Dużo za to się tuli i całuje. Jak jej źle to zawsze przychodzi i wie, że zawsze przytulę. Nigdy nie gadam, aby nie płakali, że nie ma powodu. Powód może być faktycznie banalny, ale tylko dla nas. Dla małego dziecka może to być koniec świata. I tak, jak przestaniemy zwracać uwagę na płaczące niemowlę to ono przestanie w końcu płakać. Ale nie, bo je tak cudnie nauczyliśmy, tylko z bezsilności. Ale to już każdy ma inne priorytety co do wychowania.

Miałam najszczesliwsze niemowle w okolicy, nie polecam. To jest tylko nauka spowijania. Za ta sama cene co ksiazka juz lepiej kupic otulacz jesli sie Bedziesz decydować na spowijanie ;) albo jesli będziesz spowijac kocykiem to na pewno sa filmy na YT

Coraz bardziej martwi mnie klucie w poxhwie, boje sie ze to szyjka:( moze pojde wcześniej skontrolowac niz mam planowana wizyte u doktorka.

Ja kupiłam niedawno poduszkę ale używam od jakiś 4 dni :) dla mnie jest super z racji tego że głowę mam wyżej niż na mojej poduszce, a mam problemy okropne z katarem odstawiamy krople do nosa i meczylam się strasznie. teraz już coraz lepiej. no i jest taka 'przytulna' jak wchodzi się w gniazdko :) plecy mnie nie bolą jak wstaje. i napewno pomaga mi usnac na boku bez przekrecania zje w nocy. zawsze spałam na brzuchu i samej było by się ciężko przestawić. dlatego ja kupiłam, potem wiadomo że brzuszek dojdzie. ja polecam :)

Mam duzo rzeczy dla malucha.
Ubranka na 0-3 miesiące. Dla dziewczynki i dla chłopca. W tym kombinezon wiosenny/jesienny i zimowy, spiworki letnie , jesienne iizimowe ubranka :) Laktato, wkładkę do gondoli,przewijak, itp:)
Proszę na priv jeśli była by któraś zainteresowana.

reklama
Rany co mi sie dzieje właśnie z jelitami to jest coś strasznego. Wybralam zdrowsze drugie śniadanie, zamiast miedzy pracą zjeść ciastko/drozdzówke/rogalika stwierdzilam ze owoc będzie lepszą opcją. Zjadlam trzy śliwki i jabłko a teraz tak.mnie skręca ze ledwo ide :p zdecydowanie nie polecam tego połączenia

Do góry