reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny, taka podpowiedz a propos badań z krwi. Jeżeli nie macie do zrobienia morfologii tylko inne badania, to nie trzeba być na czczo. Na czczo tylko do morfologii [emoji4]

reklama
Taki żarcik ;) Byłyśmy razem z synami na forum ciążowym, ale innym, więc nicki dla nas kompletnie nieznane. Dopiero podczas rozmowy na Messenger napisała, że chyba jesteśmy na jednym forum. Widać łatwo mnie zdemaskować :D

Dziewczyny, taka podpowiedz a propos badań z krwi. Jeżeli nie macie do zrobienia morfologii tylko inne badania, to nie trzeba być na czczo. Na czczo tylko do morfologii [emoji4]
Niestety mam rozszerzoną morfologie i przeciwciała tarczycowe.

Ale tu posucha coś ;) Wczoraj pół dnia sprzątaliśmy. I to niestety te sprzątanie, że człowiek się narobi, a nie widać. Musieliśmy też narożnik odsunąć, bo za nim zawsze jest meksyk.

Kolejne pół dnia byliśmy na nowym placu zabaw. Ludzi jak mrówek. Ludzie oszaleli. 20 stopni, słońce grzeje, a dzieci w kurtkach i czapkach :(

Zmierzyłam teraz i 93 :( czyli jednak dieta mnie czeka. Czytałam tez ze taki wysoki cukier z rana może być spowodowany tym, ze za wcześnie jem kolacje. Spróbuje dzisiaj zjeść jeszcze jakaś kanapkę przed pójściem spać.
Ja tak wczoraj też zrobiłam zjadłam przed 22 ale niestety cukierni tak wysoki 110 a już teraz po śniadaniu. Ok jest po godzinie 134 więc w normie . Mam problem tylko z tym naczczo. A ty masz delikatnie przekroczony

a to do 100 nie jest w normie?

Teraz do 90 na glukometrze, do 92 z krwi. To są normy w ciąży, do 100 jest chyba dla reszty.
Niby nie mam dużo przekroczone ale boje się ze jak już teraz jest wysoko to potem będzie tylko gorzej :( także trzeba się zabrać za siebie :) dieta mi tylko na zdrowie wyjdzie.

To mnie nigdy żaden lekarz nic nie mówił o innych normach. Poza ciążą jak robiłam badania to miałam 101 i wtedy też mi zaleciła krzywą. Ale krzywa ok. A u Was krzywa źle
wyszła?

Te normy zmienili nie tak dawno, ale nie wiem dokładnie kiedy.
Ja po obciążeniu cukier mam ok, nawet bardzo ok, bo po 2h miałam mniej niż na czczo. U mnie może być problem z insulina przez ten zespół policystycznych jajników, bo on niestety na to wpływa.
Mąż mi cały czas powtarza ze mam przestać się sama leczyć i zaczekać do wizyty wiec chyba muszę go posłuchać ;)

reklama
Do góry