reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ale jestem psychiczną panikarą. Mąż poszedł na kolację, zrozumiałam że z dyrektorem. Wstaję, 0:30, go dalej nie ma. Dzwonię i dzwonię. Nie odbiera. Już czarne myśli jak to ja. Już nie wiem co robić. Wzięłam szukałam wizytówek i jest nr do dyrektora. I dzwonię, ale też nie odbiera. Znowu serce wali. Po jakimś czasie dzwoni Mąż, że nie słyszał i niedługo wraca. A na kolacji są z prezesem. Dobrze, że dyrektor nir odbierał i oby się nie dowiedział, że to ja. Kicha. Ja tak zawsze mam. Jak on nie odbiera a gdzieś jedzie to już mam najgorsze scenariusze w głowie. No psychol. Idę dalej spać.
Ja pewnie zrobiłabym dokladnie tak samo [emoji14] tez jestem panikara :)

reklama
A jak dlugo juz nie karmisz? Ja odstawilam 16 dni temu i mleka juz jie mam. Siara sie pojawia jedynie
Jak Ci się udało odstawić? Ile ma starsze dziecko? Mój synek ani myśli przestać [emoji21] już wszystkiego próbowałam chyba... W nocy musi dostać i koniec... Bo inaczej nie będzie spał...

Jak Ci się udało odstawić? Ile ma starsze dziecko? Mój synek ani myśli przestać [emoji21] już wszystkiego próbowałam chyba... W nocy musi dostać i koniec... Bo inaczej nie będzie spał...
Córka ma 16 miesiecy. Kleiłam cyce plastrami i wysmarowałam czerwona szminką, powiedzialam, ze mama ma ała i nie chciala. Brzydzila sie. Pierwsza noc bylo marudzenie i plakala, pokazalam jej ze są plasterki, wiec przezywala, ale przytulała sie i spala dalej.

Córka ma 16 miesiecy. Kleiłam cyce plastrami i wysmarowałam czerwona szminką, powiedzialam, ze mama ma ała i nie chciala. Brzydzila sie. Pierwsza noc bylo marudzenie i plakala, pokazalam jej ze są plasterki, wiec przezywala, ale przytulała sie i spala dalej.
O kurcze nieźle... Mój chyba jeszcze nie zrozumie o co biega
. Skończył rok tydzień temu... [emoji26]

Dzień dobry... ja dziś od 6 na nogach. Posprzątałem połowa kuchni i wstało moje maleństwo najmłodsze [emoji4] więc trzeba było się zabrać za śniadanko. Międzyczasie wstały dwa pozostałe dziecka i wyjadły wszystkie placuszki z cukinii mniamnnn... uwielbiamy... szczególnie maluchy... chyba muszę zacząć robić w porcjach hurtowych bo z jednej cukinii znikają w 3 minuty. A wydawałoby się ile.moze zająć 16m dziecko... co najmniej tyle co 16letnie...[emoji1] [emoji1]

Czesc dziewczyny :) Któraś dziś wizytuje? Ja o 10 i mam takie mdłości ze jeść nie moge. Nie wiem czy to nie z nerwów:D
Kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110]
Widzę kilka nas jest na 18 kwietnia [emoji4][emoji4]
Tak, jest nas kilka, chociaż pojde pare dni wcześniej pod noz tak czy siak [emoji12]
Czyli u Ciebie zaklejanie plastrami tez zdalo egzamin :)
O kurcze nieźle... Mój chyba jeszcze nie zrozumie o co biega
. Skończył rok tydzień temu... [emoji26]
Moja jak miala rok odstawilam tym samym sposobem z plastrami :)

Cześć dziewczyny! Długo się nie odzywałam, samopoczucie spadło do zera, zmęczenie ogromne. Przez większą część dnia przesypiałam, a zrobienie obiadu to było wyzwanie. Miałam jedną wizytę na ip z powodu jednorazowego plamienia żywą krwią, gdzie naczekałam się na lekarza 4 godziny, ale na szczęście wszystko było dobrze. Dzisiaj czuję się dużo lepiej i zaczynam wracać do żywych ;)
U Was już w większości po badaniach prenatalnych, a ja mam normalną wizytę dopiero 4.10. Ciekawa jestem co tam w środku słychać :)
Ile miałyście już wizyt i co jaki czas macie? bo ja jakoś długo czekam, no i nie mam jeszcze założonej karty ciąży, co uczyni dopiero we czwartek a to już będzie 11t.

reklama
Ależ macie przygody z tym odstawianiem. Ja nie miałam problemu ani teraz ze maluchami ani że starszą. Młode odrzuciły cyca mając 4 i 4,5mies a starszą karmiłam 18mies i sama z siebie przestała, obyło się bez płaczów i scenek...

Do góry