reklama
Jestem cukrzykiem od kilku lat. Wcześniej miałam tez cukrzyce ciążową. Niegdy nie slyszlam o tym, aby ktoś z cukrzycą ( a już szczególnie podczas ciąży) schudł! Poza tym cukrzyca to taka choroba gdzie musisz organizmowi w odpowiednich godzinach i odpowiednich proporcjach dostarczać pożywienie. Poza ty, samo przyjmowanie insuliny bądź tabletek powoduje zaburzenie gospodarki hormonalnej , której efektem jest tycie. Pilnowanie zrownoważonej diety może jedynie zapobiec zbyt szybkiemu przywieraniu na wadze,ale nigdy schudnięciu.
Ja też właśnie przez cukrzycę sporo przytyłam i zachodząc teraz w ciążę już byłam z nadwagą, ale żaden lekarz nie powiedział mi, że muszę schudnąć! Sama kontroluję wagę i nie chciałbym przytyć podczas całej ciąży nie więcej niż 10 kg,ale nie wiem jak to wyjdzie. Z córcią przed ciążą po terapii hormonalnej przytyłam 20 kg....a w ciąży około 30 ....
Napisalam z dieta cukrzycowa, nie cukrzyca. Chociaz mam 2 kolezanki ktore podczas ciazy z cukrzyca przytyly po okolo 6kg. Ja tez nie wiem jak to wyjdzie znajac siebie raczej przytyje, ale wiem co mowia lekarze i nie porownuje sie do innych. To, ze jestem gruba sie z powietrza nie wzielo, dlatego teraz lekarz kazal wprowadzic zdrowa diete, na ktorej powinnam jesc mniej niz przed ciaza co nie znaczy, ze malo. Z duzej wagi chudnie sie szybko. dlatego wlasnie na ta chwile.mam -8, ale wraca sie jeszcze szybciej dlatego sadze, ze nie bede potrafila sie ogarnac jak dopadnie mnie jakis wielki glod i zachcianki ktorych narazie nie mam.
pisces
Fanka BB :)
U mnie jest -1kg. Było 59kg teraz jest rano 57.8kg. Odżywiam się tak jak przed ciąża, ale niczego sobie nie odmawiam. Nie mam wilczego apetytu ani zachcianek. Zupki chińskiej z 10 lat nie jadłam i na sama myśl mam mentalne mdłości. Majonez uwielbiam .
Mam pytanie do dziewczyn z UK-macie jakieś szczepienia w ciąży? Chodzi mi o coś więcej niż szczepienie na grypę.
Ja się nie szczepie. Wiem ze tu oferują szczepienie przeciw krztuścowi. Szukałam ulotki co do tej oferowanej szczepionki (jak w ciąży z olkiem byłam) i tam napisane było ze nie zaleca się kobietom w ciąży.
Ale takie jest moje zdanie.
Myśle ze najlepiej zapytać w GP albo na wizycie z położna.
Ja się nie szczepie. Wiem ze tu oferują szczepienie przeciw krztuścowi. Szukałam ulotki co do tej oferowanej szczepionki (jak w ciąży z olkiem byłam) i tam napisane było ze nie zaleca się kobietom w ciąży.
Ale takie jest moje zdanie.
Myśle ze najlepiej zapytać w GP albo na wizycie z położna.
Dzięki! Ja mieszkam w pl, ale tutaj o szczepieniach w ciąży w ogóle nikt nic nie mówi i zaczęłam się zastanawiać nad tym.
N
Natuś_ka
Gość
Łaał super mieć pra babcię jeszcze a jak pozyje w zdrowiu jeszcze parę latek co dziecko zapamięta to juz w ogóle oboje będą szcześciarzami ze sie mogli poznaćDzisiaj moja PRA babcia dowiedziala sie, ze jestem w ciazy (to było przez tel) pomyslala chwile i wolala dziadka informujac go na cale gardlo. Nagle mowi o Jeezu to ja bede pra pra babcia haha
Ale jestem psychiczną panikarą. Mąż poszedł na kolację, zrozumiałam że z dyrektorem. Wstaję, 0:30, go dalej nie ma. Dzwonię i dzwonię. Nie odbiera. Już czarne myśli jak to ja. Już nie wiem co robić. Wzięłam szukałam wizytówek i jest nr do dyrektora. I dzwonię, ale też nie odbiera. Znowu serce wali. Po jakimś czasie dzwoni Mąż, że nie słyszał i niedługo wraca. A na kolacji są z prezesem. Dobrze, że dyrektor nir odbierał i oby się nie dowiedział, że to ja. Kicha. Ja tak zawsze mam. Jak on nie odbiera a gdzieś jedzie to już mam najgorsze scenariusze w głowie. No psychol. Idę dalej spać.
reklama