reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Witajcie. Przepraszam że dawno się nie udzielalam. Byłam poza miastem 2 tyg, słaby internet i brak laptopa, ale jak tylko Mogłam zaglądam do was i obserwowałam posty:)wczoraj wrocilam do Poznania i dziś jestem po kolejnej wizycie. Opsialm to w wątku z wizyt. Całuję wszystkie mamusie i brzuchole.

reklama
@patuśka Dzięki [emoji16] Z synkiem jakoś w 18 tygodniu czułam ruchy. Ciekawa jestem jak będzie teraz. Położna mi sprawdzała tętno synka co tydzień
W sumie już musiałabym do niej dzwonić.. [emoji16]

Cześć wszystkim! :) Ktoś dzisiaj jeszcze wizytuje? :)
Ja mam o 15.45 USG, dzisiaj jest 10+6 i wydaję mi się, że trochę wcześnie jak na USG 11-13 tydzień, ale nie będę się kłócić. :D Idę z mężem i co mi się dzisiaj pomocnego przyśniło?
Że lekarz nakazał zrobić USG dopochwowe przy otwartych drzwiach na korytarz i wszyscy ludzie tam widzieli jak latam z gołym tyłkiem po gabinecie xd

powodzenia trzymam kciuki! ✊

Ja dziś wizytuję, mam na 15, a czas dziś jak zaklęty wlecze się niemiłosiernie. Od rana się stresuję i boli mnie przez to żołądek :-\

jeszcze chwilka, dasz radę!

ale wam zazdroszczę tych dzisiejszych wizyt!! ja mam dopiero 2.10 prenatalne to będzie 12t4d a 18.10 wizyta, jakoś dam radę ✊

Ja wiem nawet kiedy miałam ostatnie jajeczkowanie . Raz że czuję, kiedy następuje, a dwa w tym właśnie dniu byłam u swojej doktor żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Kazała wrócić do domu i działać, bo za kilka godzin bedzie najlepszy moment, u mnie to był 12 dzień cyklu. Także domniemam , że maleństwo poczęte jest 03 lub 04.07 .

U mnie bylo tak samo. 10 lipca bieglam szybko do domu ;D

Ale mam straszna ochotę na słodkie... nie ma dnia by nie skończyło się na jakimś batonie czy ciastku... jak tak dalej pojdzie to będę ważyć że 300kg w 9 miesiącu. W ostatniej ciąży nawet nie mogłam patrzeć na słodycze a teraz... slinię się na reklamy w tv[emoji23]

Ja dziś wizytuję, mam na 15, a czas dziś jak zaklęty wlecze się niemiłosiernie. Od rana się stresuję i boli mnie przez to żołądek :-\
Trzymam kciuki! To zaraz! :)
Ale mam straszna ochotę na słodkie... nie ma dnia by nie skończyło się na jakimś batonie czy ciastku... jak tak dalej pojdzie to będę ważyć że 300kg w 9 miesiącu. W ostatniej ciąży nawet nie mogłam patrzeć na słodycze a teraz... slinię się na reklamy w tv[emoji23]
Mam to samo! :D Nigdy za słodyczami nie przepadałam, ciastka leżały miesiącami w domu nieruszone, ciasta w pracy też nigdy nie ruszałam, nawet herbaty nie słodziłam, a teraz jak nie zjem codziennie monte albo płatków czekoladowych z mlekiem to mi czegoś brakuje :D Ale waga na razie taka sama jak 2 miesiące temu i oby jak najdłużej taka została :D

Trzymam kciuki! To zaraz! :)

Mam to samo! :D Nigdy za słodyczami nie przepadałam, ciastka leżały miesiącami w domu nieruszone, ciasta w pracy też nigdy nie ruszałam, nawet herbaty nie słodziłam, a teraz jak nie zjem codziennie monte albo płatków czekoladowych z mlekiem to mi czegoś brakuje :D Ale waga na razie taka sama jak 2 miesiące temu i oby jak najdłużej taka została :D
Mmmm zjadlabym monte, ale tu takich pysznosci nie ma. Zawsze jak w Polsce jestem to nadrabiam:p
Ja dzisiaj na obiad domowy hamburger dosłownie godzinę temu a teraz siedze na lawce i opycham sie sliwkami bo sie do mnie w sklepie usmiechaly wrecz:p

U mnie bylo tak samo. 10 lipca bieglam szybko do domu ;D
Matko, jak ja tak czytam kiedy Wy mialyście owu, to dopiero teraz sobie zdaje sprawę z tego jak jestem daleko za Wami. Ja miałam owu 9/10 sierpnia [emoji43] Chociaż OM 20 lipca.
Chyba na serio powinnam się przenieść na Majówki, bo się tu podświadomie i mimowolnie schizuję, że Wasze dzieci mają po 3-5 cm, a moje ledwo 0,5 cm miało w poniedziałek.

Matko, jak ja tak czytam kiedy Wy mialyście owu, to dopiero teraz sobie zdaje sprawę z tego jak jestem daleko za Wami. Ja miałam owu 9/10 sierpnia [emoji43] Chociaż OM 20 lipca.
Chyba na serio powinnam się przenieść na Majówki, bo się tu podświadomie i mimowolnie schizuję, że Wasze dzieci mają po 3-5 cm, a moje ledwo 0,5 cm miało w poniedziałek.
Jak masz się bez potrzeby stresować to tak zrób. Ale chyba nie ma czym... jak.maluszki się urodza też zawsze będzie któroś większe, któreś szybciej zacznie raczkowac czy chodzić szybciej mówić i zawsze będziesz schizować że twoje jeszcze nie...wiec może trzeba wyluzować... dzieci rozwijają się swoim tempem i w tych pierwszych dniach miesiącach jest ogromna przepaść między dziećmi z początku i końca miesiąca...

reklama
Miałam tak w poprzedniej ciąży [emoji23] w jakim szoku byłam jak po OGTT musiałam z dnia na dzień z tych dobroci zrezygnować [emoji23]

Do góry