reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

@patuśka No blat już jest na miejscu, ale pojechał prosto do stolarza. Skomplikowana sprawa trochę, bo wymyśliłam sobie podklejany zlew, do którego musi być specjalny otwór. A że to jesion, to tylko dobry stolarz to ogarnie. Ale jeszcze tylko troszkę... [emoji6] Meble biały mat, blat będzie zabejcowany na ciemno, do tego ściana z cegły. Jaram się [emoji23]

reklama
Dziewczyny, jak tylko nie znajdziecie tętna przez kilkanascie minut to w biegu bedziecie się na IP zbierać. Serdecznie odradzano mi kupno detektora. Przez kilku lekarzy. Ja bym sie osrała, za przeproszeniem, gdybym nie wykryła serduszka.

Ja tez miałam takie wątpliwości. Ale wszystkie koleżanki które miały detektor bardzo sobie chwala.

U mnie będzie jakoś 10 t 5 d i jak wczoraj było dobrze tak dzisiaj mdłości wróciły ze zdwojoną siłą. Czuję się fatalnie. Tak źle jeszcze nie było.
Oj tam jeden ciuszek nie zaszkodzi ;)
Oby nam minęły za tydzień-dwa, choc wiem, ze niektore to maja i do polowy ciazy :(
@gaga92 z całego serca wspolczuje Ci tego co sie dzieje, trzymaj sie ciepło i nie poddawaj, napewno sie uda następnym razem
@sky_84 mi bóle i objawy przeszły po 10 tygodniu praktycznie w całości, nie denerwuj sie tylko ciesz w końcu ciążą.
@patuśka pewnie ppbiegłaś jak struś pędziwiatr odebrać paczkę:p czekamy na relacje z użytkowania. A co do ciuszkow to jeśli była fajna okazja to warto skorzystać:) ja mam mnóstwo po synku wiec muszę czekać aż sie dzidzia ujawni bo nie chce dla chłopczyka dokupywac niepotrzebnych rzeczy, za to dla dziewczynki zaczne od zera:)
ahh te słodkie małe ciuszki [emoji173]️
szare też są fajne uniwersalne :)
ale korci to fakt, żeby wpaść do sklepu i zacząć już kompletowac wyprawkę :)
@patuśka jaa ale jestem ciekawa tego detektora! jak już się nacieszysz to napisz nam tu recenzję hihi :) a w jakiej cenie kupowałaś? na allegro?
Daj koniecznie znać! Ja właśnie zamówiłam, wyjdzie taniej niż bieganie co tydzień na usg ;)

Wiem, jestem koszmarna panikara :( ale nic na to nie poradzę.
Mogłabym godzinami oglądać takie slicznosci :) po corce zostalo mi troche ubranek, ale zrobilam przeglad i uznalam, ze prawie pajacow nie mam, a dla mnie byly najwygodniejsze na poczatek.
Detektor odebrany, niebawem będę testować. Kupiłam za 230 zl, bo ten Sonoline ma wyświetlacz z szybkoscia tetna, nie tak jak Angel Sounds że tylko się słucha.
@Joannaa24 12,2. @sandra1234 w 10 mi przeszlo, a pozniej wrocilo, nie chce mi sie jesc, staram sie 3 razy dziennie cos zdrowego i lekkiego, waga narazie spada. Jesli chodzi o brzuch nie przypatruje mu sie, poczekam az sam mi sie pokaze. @patuśka raz jest lepiej, a raz gorzej. @gaga92 u Ciebie nie widza zarodka czy jest, ale nie rosnie ? Poczekaj jeszcze tydzien dla wlasniego spokoju i idz na wizyte, sama mowisz ze to moze byc 6 tydzien. Mialam podobna sytuacje.
Oby było coraz lepiej. Dobrze, że jesz lekkostrawne.

Mam wg położnej taki sam termin porodu z om. Tylko ona bierze ten cykl idealny 28 dni pod uwagę, a moje mają 34 dni. Także sama sobie na 3 kwietnia policzyłam, a dzidzia i tak wyjdzie kiedy zechce. [emoji3]

Ja wiem nawet kiedy miałam ostatnie jajeczkowanie . Raz że czuję, kiedy następuje, a dwa w tym właśnie dniu byłam u swojej doktor żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Kazała wrócić do domu i działać, bo za kilka godzin bedzie najlepszy moment, u mnie to był 12 dzień cyklu. Także domniemam , że maleństwo poczęte jest 03 lub 04.07 .

Cześć wszystkim! :) Ktoś dzisiaj jeszcze wizytuje? :)
Ja mam o 15.45 USG, dzisiaj jest 10+6 i wydaję mi się, że trochę wcześnie jak na USG 11-13 tydzień, ale nie będę się kłócić. :D Idę z mężem i co mi się dzisiaj pomocnego przyśniło?
Że lekarz nakazał zrobić USG dopochwowe przy otwartych drzwiach na korytarz i wszyscy ludzie tam widzieli jak latam z gołym tyłkiem po gabinecie xd

Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się bo miałam ostatnio urwanie głowy. Najpierw roczek synka (dokładnie rok temu się urodził [emoji7], imprezę mieliśmy w niedzielę) , później latanie za papierami męża. Dodatkowo jestem wiecznie śpiąca. [emoji23]
Wczoraj miałam wizytę. Wszystko ok, dzidzia 2,5 cm. A USG prenatalne mam 10 października - wtedy będzie 12+6.
Też się zastanawiałam w poprzedniej ciąży nad detektorem tętna, ale tak długo nad tym myślałam, że zdążyłam poczuć ruchy [emoji23] teraz nie kupuję. Mam usg na każdej wizycie także myślę, że jakoś wytrzymam.

Ja wiem nawet kiedy miałam ostatnie jajeczkowanie . Raz że czuję, kiedy następuje, a dwa w tym właśnie dniu byłam u swojej doktor żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Kazała wrócić do domu i działać, bo za kilka godzin bedzie najlepszy moment, u mnie to był 12 dzień cyklu. Także domniemam , że maleństwo poczęte jest 03 lub 04.07 .
Ja też czuję owulkę. U mnie 7/8 lipca było poczęcie. :D Szczęście mamy, że potrafimy to określić. :)

Ja mam o 15.45 USG, dzisiaj jest 10+6 i wydaję mi się, że trochę wcześnie jak na USG 11-13 tydzień, ale nie będę się kłócić. :D Idę z mężem i co mi się dzisiaj pomocnego przyśniło?
Że lekarz nakazał zrobić USG dopochwowe przy otwartych drzwiach na korytarz i wszyscy ludzie tam widzieli jak latam z gołym tyłkiem po gabinecie xd
Trzymam kciuki :) oby sen sie nie spelnil ;)

Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się bo miałam ostatnio urwanie głowy. Najpierw roczek synka (dokładnie rok temu się urodził [emoji7], imprezę mieliśmy w niedzielę) , później latanie za papierami męża. Dodatkowo jestem wiecznie śpiąca. [emoji23]
Wczoraj miałam wizytę. Wszystko ok, dzidzia 2,5 cm. A USG prenatalne mam 10 października - wtedy będzie 12+6.
Też się zastanawiałam w poprzedniej ciąży nad detektorem tętna, ale tak długo nad tym myślałam, że zdążyłam poczuć ruchy [emoji23] teraz nie kupuję. Mam usg na każdej wizycie także myślę, że jakoś wytrzymam.
Gratuluje wizyty :) pamietasz w ktorym tygodniu zaczelas czus ruchy w pierwszej ciazy? Ja srednio pamietam... wydaje mi sie, ze kolo 16 tygodnia, ale pewna nie jestem.

Ja dziś wizytuję, mam na 15, a czas dziś jak zaklęty wlecze się niemiłosiernie. Od rana się stresuję i boli mnie przez to żołądek :-\

reklama
Ja też czułam ruchy w jakimś 16-17 tc a że łożysko miałam na przedniej ścianie to czułam je rzadko i słabo. Częściej syn wciskal mi się w prawą stronę brzucha i to już było bardzo widać i czuć. Teraz łożysko będę miała (albo już mam wykształcone? ) na tylnej ścianie i jestem baaardzo ciekawa jaka będzie różnica :)

Do góry