reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Witajcie. Przepraszam że dawno się nie udzielalam. Byłam poza miastem 2 tyg, słaby internet i brak laptopa, ale jak tylko Mogłam zaglądam do was i obserwowałam posty:)wczoraj wrocilam do Poznania i dziś jestem po kolejnej wizycie. Opsialm to w wątku z wizyt. Całuję wszystkie mamusie i brzuchole.

reklama
@patuśka Dzięki [emoji16] Z synkiem jakoś w 18 tygodniu czułam ruchy. Ciekawa jestem jak będzie teraz. Położna mi sprawdzała tętno synka co tydzień
W sumie już musiałabym do niej dzwonić.. [emoji16]

Cześć wszystkim! :) Ktoś dzisiaj jeszcze wizytuje? :)
Ja mam o 15.45 USG, dzisiaj jest 10+6 i wydaję mi się, że trochę wcześnie jak na USG 11-13 tydzień, ale nie będę się kłócić. :D Idę z mężem i co mi się dzisiaj pomocnego przyśniło?
Że lekarz nakazał zrobić USG dopochwowe przy otwartych drzwiach na korytarz i wszyscy ludzie tam widzieli jak latam z gołym tyłkiem po gabinecie xd

powodzenia trzymam kciuki! ✊

Ja dziś wizytuję, mam na 15, a czas dziś jak zaklęty wlecze się niemiłosiernie. Od rana się stresuję i boli mnie przez to żołądek :-\

jeszcze chwilka, dasz radę!

ale wam zazdroszczę tych dzisiejszych wizyt!! ja mam dopiero 2.10 prenatalne to będzie 12t4d a 18.10 wizyta, jakoś dam radę ✊

Ja wiem nawet kiedy miałam ostatnie jajeczkowanie . Raz że czuję, kiedy następuje, a dwa w tym właśnie dniu byłam u swojej doktor żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Kazała wrócić do domu i działać, bo za kilka godzin bedzie najlepszy moment, u mnie to był 12 dzień cyklu. Także domniemam , że maleństwo poczęte jest 03 lub 04.07 .

U mnie bylo tak samo. 10 lipca bieglam szybko do domu ;D

Ale mam straszna ochotę na słodkie... nie ma dnia by nie skończyło się na jakimś batonie czy ciastku... jak tak dalej pojdzie to będę ważyć że 300kg w 9 miesiącu. W ostatniej ciąży nawet nie mogłam patrzeć na słodycze a teraz... slinię się na reklamy w tv[emoji23]

Ja dziś wizytuję, mam na 15, a czas dziś jak zaklęty wlecze się niemiłosiernie. Od rana się stresuję i boli mnie przez to żołądek :-\
Trzymam kciuki! To zaraz! :)
Ale mam straszna ochotę na słodkie... nie ma dnia by nie skończyło się na jakimś batonie czy ciastku... jak tak dalej pojdzie to będę ważyć że 300kg w 9 miesiącu. W ostatniej ciąży nawet nie mogłam patrzeć na słodycze a teraz... slinię się na reklamy w tv[emoji23]
Mam to samo! :D Nigdy za słodyczami nie przepadałam, ciastka leżały miesiącami w domu nieruszone, ciasta w pracy też nigdy nie ruszałam, nawet herbaty nie słodziłam, a teraz jak nie zjem codziennie monte albo płatków czekoladowych z mlekiem to mi czegoś brakuje :D Ale waga na razie taka sama jak 2 miesiące temu i oby jak najdłużej taka została :D

Trzymam kciuki! To zaraz! :)

Mam to samo! :D Nigdy za słodyczami nie przepadałam, ciastka leżały miesiącami w domu nieruszone, ciasta w pracy też nigdy nie ruszałam, nawet herbaty nie słodziłam, a teraz jak nie zjem codziennie monte albo płatków czekoladowych z mlekiem to mi czegoś brakuje :D Ale waga na razie taka sama jak 2 miesiące temu i oby jak najdłużej taka została :D
Mmmm zjadlabym monte, ale tu takich pysznosci nie ma. Zawsze jak w Polsce jestem to nadrabiam:p
Ja dzisiaj na obiad domowy hamburger dosłownie godzinę temu a teraz siedze na lawce i opycham sie sliwkami bo sie do mnie w sklepie usmiechaly wrecz:p

U mnie bylo tak samo. 10 lipca bieglam szybko do domu ;D
Matko, jak ja tak czytam kiedy Wy mialyście owu, to dopiero teraz sobie zdaje sprawę z tego jak jestem daleko za Wami. Ja miałam owu 9/10 sierpnia [emoji43] Chociaż OM 20 lipca.
Chyba na serio powinnam się przenieść na Majówki, bo się tu podświadomie i mimowolnie schizuję, że Wasze dzieci mają po 3-5 cm, a moje ledwo 0,5 cm miało w poniedziałek.

Matko, jak ja tak czytam kiedy Wy mialyście owu, to dopiero teraz sobie zdaje sprawę z tego jak jestem daleko za Wami. Ja miałam owu 9/10 sierpnia [emoji43] Chociaż OM 20 lipca.
Chyba na serio powinnam się przenieść na Majówki, bo się tu podświadomie i mimowolnie schizuję, że Wasze dzieci mają po 3-5 cm, a moje ledwo 0,5 cm miało w poniedziałek.
Jak masz się bez potrzeby stresować to tak zrób. Ale chyba nie ma czym... jak.maluszki się urodza też zawsze będzie któroś większe, któreś szybciej zacznie raczkowac czy chodzić szybciej mówić i zawsze będziesz schizować że twoje jeszcze nie...wiec może trzeba wyluzować... dzieci rozwijają się swoim tempem i w tych pierwszych dniach miesiącach jest ogromna przepaść między dziećmi z początku i końca miesiąca...

reklama
Miałam tak w poprzedniej ciąży [emoji23] w jakim szoku byłam jak po OGTT musiałam z dnia na dzień z tych dobroci zrezygnować [emoji23]

Do góry