reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Wy już musicie robić z obciążeniem glukozą ? Miałam to robione przed ciąża ze względu na moją hipoglikemię i też pamiętam ten niedobry smak.. I z tego, co wiem, to na początku ciąży ( w sensie tak jak my tu jesteśmy), to najpierw robi się zwykłe oznaczenie glukozy, a dopiero po 20 tyg ciąży z obciążeniem glukozą. Tak mi tłumaczył mój gin. I moja koleżanka, która jest w 21 tyg ciąży dopiero pojedzie na takie badanie, a wcześniej była na zwykłym oznaczeniu glukozy.
Tak normalnie robi się po 20tc Ale jak ktoś miał cukrzycę w poprzedniej ciąży albo glukoza wyjdzie za wysoko to trzeba zrobić ok 10tc

reklama
U mnie dziś 10+1 i dalej mam nudności, czasem przez caly dzień, czasem tylko wieczorem :/ a wzdecie mam z kolei mniejsze niz miesiac temu. Procz tego niemoc straszna, wiekszosc dnia spedzam w łóżku, największe wyzwanie w ciągu dnia to teraz gotowanie obiadu.

Czekam jak na szpilkach na sms, że detektor jest do odbioru w paczkomacie, emocje prawie jak przed usg :)

I musze Wam sie przyznać, ze powinnam dostac po łapach [emoji33] [emoji33] ale nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pierwszy ciuszek dla dzidzi przy okazji zamówienia dla mnie. Pajac z next, trafił sie przeceniony z 60 zl na 24 zl, w bialym kolorze, wiec unisex. A miałam wytrzymac jeszcze pare tygodni [emoji23] jak kiedyś założymy wątek z wyprawka i na genetycznym będzie wszystko ok to się pochwalę zdobyczą.

@liczba nastąpiła jakaś poprawa z bólami?
@porcelana kuchnia już w całości? Jakie kolory? Strasznie się jaram wystrojem wnętrz [emoji7] [emoji7]

Ooo właśnie dostałam smsa od paczkomatu!!!
U mnie będzie jakoś 10 t 5 d i jak wczoraj było dobrze tak dzisiaj mdłości wróciły ze zdwojoną siłą. Czuję się fatalnie. Tak źle jeszcze nie było.
Oj tam jeden ciuszek nie zaszkodzi ;)

Wy już musicie robić z obciążeniem glukozą ? Miałam to robione przed ciąża ze względu na moją hipoglikemię i też pamiętam ten niedobry smak.. I z tego, co wiem, to na początku ciąży ( w sensie tak jak my tu jesteśmy), to najpierw robi się zwykłe oznaczenie glukozy, a dopiero po 20 tyg ciąży z obciążeniem glukozą. Tak mi tłumaczył mój gin. I moja koleżanka, która jest w 21 tyg ciąży dopiero pojedzie na takie badanie, a wcześniej była na zwykłym oznaczeniu glukozy.

też wolałabym mieć je w połowie dopiero :-p ale niestety u mnie wyszedł cukier za wysoki, nie jakoś znacząco ale mój lekarz nakazał zrobić tą krzywą i upewnić się czy będzie w normie czy również coś odbiega. w sumie cieszę się że trafiłam na lekarza który przejmuje się jakimiś odchylami i woli każdy sprawdzić szczegółowo :) czuję się przy nim bezpiecznie. lekarz młodziutki, czeka się trochę w kolejce bo są obsuwy, ale warto bo zawsze poświęci dużo czasu, wizyta 30-40 minut a samo usg 20 :)

no ale cóż, trzeba zrobić tą glukoze i koniec. robię to dla dzidzi wkoncu. ja zawsze panikowalam przed wszelkim pobieraniem czy szczepieniem :-) :) chodziłam z kimś, prawie zawsze wybuchalam płaczem a na koniec nieraz było mi słabo, teraz zawsze pobierają mi na leżąco :rofl2:
ale od pewnego czasu przełamałam się kiedy wiem że nie robię tego dla siebie to idę nawet ochoczo byle by wiedzieć że wszystko jest w porządku :)

możecie się śmiać ale wezwanie na szczepienie dostałam na 20tke bo nie miałam odwagi pójść na 18tke :-D:-D:-D

@gaga92 z całego serca wspolczuje Ci tego co sie dzieje, trzymaj sie ciepło i nie poddawaj, napewno sie uda następnym razem
@sky_84 mi bóle i objawy przeszły po 10 tygodniu praktycznie w całości, nie denerwuj sie tylko ciesz w końcu ciążą.
@patuśka pewnie ppbiegłaś jak struś pędziwiatr odebrać paczkę:p czekamy na relacje z użytkowania. A co do ciuszkow to jeśli była fajna okazja to warto skorzystać:) ja mam mnóstwo po synku wiec muszę czekać aż sie dzidzia ujawni bo nie chce dla chłopczyka dokupywac niepotrzebnych rzeczy, za to dla dziewczynki zaczne od zera:)

U mnie dziś 10+1 i dalej mam nudności, czasem przez caly dzień, czasem tylko wieczorem :/ a wzdecie mam z kolei mniejsze niz miesiac temu. Procz tego niemoc straszna, wiekszosc dnia spedzam w łóżku, największe wyzwanie w ciągu dnia to teraz gotowanie obiadu.

Czekam jak na szpilkach na sms, że detektor jest do odbioru w paczkomacie, emocje prawie jak przed usg :)

I musze Wam sie przyznać, ze powinnam dostac po łapach [emoji33] [emoji33] ale nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pierwszy ciuszek dla dzidzi przy okazji zamówienia dla mnie. Pajac z next, trafił sie przeceniony z 60 zl na 24 zl, w bialym kolorze, wiec unisex. A miałam wytrzymac jeszcze pare tygodni [emoji23] jak kiedyś założymy wątek z wyprawka i na genetycznym będzie wszystko ok to się pochwalę zdobyczą.

@porcelana kuchnia już w całości? Jakie kolory? Strasznie się jaram wystrojem wnętrz [emoji7] [emoji7]

ahh te słodkie małe ciuszki ❤️
szare też są fajne uniwersalne :)
ale korci to fakt, żeby wpaść do sklepu i zacząć już kompletowac wyprawkę :)

Daj koniecznie znać! Ja właśnie zamówiłam, wyjdzie taniej niż bieganie co tydzień na usg ;)

Wiem, jestem koszmarna panikara :( ale nic na to nie poradzę.

@Joannaa24 12,2. @sandra1234 w 10 mi przeszlo, a pozniej wrocilo, nie chce mi sie jesc, staram sie 3 razy dziennie cos zdrowego i lekkiego, waga narazie spada. Jesli chodzi o brzuch nie przypatruje mu sie, poczekam az sam mi sie pokaze. @patuśka raz jest lepiej, a raz gorzej. @gaga92 u Ciebie nie widza zarodka czy jest, ale nie rosnie ? Poczekaj jeszcze tydzien dla wlasniego spokoju i idz na wizyte, sama mowisz ze to moze byc 6 tydzien. Mialam podobna sytuacje.

Dziewczyny, jak tylko nie znajdziecie tętna przez kilkanascie minut to w biegu bedziecie się na IP zbierać. Serdecznie odradzano mi kupno detektora. Przez kilku lekarzy. Ja bym sie osrała, za przeproszeniem, gdybym nie wykryła serduszka.

reklama
Do góry