reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny a czy wy tez czujecie non stop parcie na pęcherz w szczególności te koło 11 tygodnia ? Masakra jakaś, i sikam małymi porcjami.
Ja tak mam a najgorsze że ten objaw trwa do końca ciąży. Najgorzej jest w nocy.
Mam pytanie:) wg kalendarza dzisiaj wypada 9t+1d, czyli 10tydzien. Zastanawiam się nad badaniami prenatralnymi nieinwazyjnymi. Na internecie piszą, że od 11-14 tygodnia. I tak zastanawiam się czy iść można już w 10t1d co nam daje 11tydzien czy w 11t1d co daje w sumie 12 tydzień :) czy któraś aż tak zastanawiała się nad tym? Albo moze pytała lekarza lub ma wiedzę ?:)
Mój ginek mówi że to badanie najlepiej wychodzi po 12 tc czyli 12t1d itd.

Dziewczyny a czy wy tez czujecie non stop parcie na pęcherz w szczególności te koło 11 tygodnia ? Masakra jakaś, i sikam małymi porcjami.
Mam identycznie a jestem dokladnie w 11t1d.

Jeśli chodzi o smarowanie to kupiłam sobie coś z ziaji na rozstępy i smaruję na zmianę ze zwykłym balsamem.

@Mujer z kakao spróbuje bo mam go w domu pod dostatkiem :D
Jeśli chodzi o kremowanie to korzystam z angielskiej marki Cowshed, kupuje mi je teściowa w Berlinie są niby mega naturalne, ale kremuje jak mi się przypomni :p
Również polecam kakao. W pierszej ciąży to był mój codzienny ratunek. Do tego mniejsze porcje można jeść.
Ja w pierwszej ciąży się niczym nie smarowalam i brzuch miałam gładki. Jak na złość po porodzie wyskoczyly mi okropne krechy po bokach.

Mam pytanie:) wg kalendarza dzisiaj wypada 9t+1d, czyli 10tydzien. Zastanawiam się nad badaniami prenatralnymi nieinwazyjnymi. Na internecie piszą, że od 11-14 tygodnia. I tak zastanawiam się czy iść można już w 10t1d co nam daje 11tydzien czy w 11t1d co daje w sumie 12 tydzień :) czy któraś aż tak zastanawiała się nad tym? Albo moze pytała lekarza lub ma wiedzę ?:)
Lekarze zawsze liczą skończone tygodnie :)

@Mujer z kakao spróbuje bo mam go w domu pod dostatkiem :D
Jeśli chodzi o kremowanie to korzystam z angielskiej marki Cowshed, kupuje mi je teściowa w Berlinie są niby mega naturalne, ale kremuje jak mi się przypomni :p
Moją koleżanka pracuje w 5* hotelu. tam mają sklepik z tymi kosmetykami. Podobno prawie wszyscy goście robią tam bardzo duze zapasy. Muszę sie chyba temu przyjrzeć.

J&J to syf. Polecam blog srokao. Ja niczym nie smaruje. Rozstępy to stety, niestety geny.
Hmmm ma zawsze używałam Hipp w pl ale tutaj w uk nie umiem dostać. Kurcze powiem szczerze ze nie poczytalam składu Johnsona...czlowiek zaklada ze jak coś jest przeznaczone dla tak malutkich dzieci to musi byc "bezpieczne".

reklama
Mam tez olej kokosowy, uzywalam na włosy, ale ponov tez bardzo dobry do ciała
Tak, tez sie sprawdzi:)

Również slyszalam ze noworodki i niemowleta czesto maja uczulenie na Johnson

A mozna brzuch smarować juz teraz? Nie spowoduje to jakichs skurczy? Boje sie ich po moich ekscesach z piatku

Do góry