Ja mam 9t4d także jesteśmy blisko siebie pytałam o to w poniedziałek lekarza. Powiedział, że najlepiej jak najpozniej (oczywiscie do 14 tyg), bo im później tym lepiej widać. Także też musze się iść zapisać. Zobaczymy kiedy mnie wcisną.Mam pytanie wg kalendarza dzisiaj wypada 9t+1d, czyli 10tydzien. Zastanawiam się nad badaniami prenatralnymi nieinwazyjnymi. Na internecie piszą, że od 11-14 tygodnia. I tak zastanawiam się czy iść można już w 10t1d co nam daje 11tydzien czy w 11t1d co daje w sumie 12 tydzień czy któraś aż tak zastanawiała się nad tym? Albo moze pytała lekarza lub ma wiedzę ?
reklama
Ja się niczym nie smaruje, bo mam takie rozstępy, że gorzej chyba już być nie może. Przez ostatnie 8 lat przytyłam 20kg, choć teraz schudłam juz 5 także moj bilans to 15 kg. Rozstepy na biodrach, udach a nawet na... kolanach hehe. Ale jakos je polubilam i się przyzwyczailam
Po skończonym 11. U mnie będzie 12+3.Mam pytanie wg kalendarza dzisiaj wypada 9t+1d, czyli 10tydzien. Zastanawiam się nad badaniami prenatralnymi nieinwazyjnymi. Na internecie piszą, że od 11-14 tygodnia. I tak zastanawiam się czy iść można już w 10t1d co nam daje 11tydzien czy w 11t1d co daje w sumie 12 tydzień czy któraś aż tak zastanawiała się nad tym? Albo moze pytała lekarza lub ma wiedzę ?
Niestety pełno rzeczy dla dzieci jest syfiasta Hipp jest fajny, też lubię. Ale babydream niczym nie odbiega a połowę tańszy, więc szkoda przepłacać.Hmmm ma zawsze używałam Hipp w pl ale tutaj w uk nie umiem dostać. Kurcze powiem szczerze ze nie poczytalam składu Johnsona...czlowiek zaklada ze jak coś jest przeznaczone dla tak malutkich dzieci to musi byc "bezpieczne".
mamablondi
Fanka BB :)
Ja na genetyczne idę w 12+2
Niektórzy nawet zalecają iść jak będzie skończony 11t6d ciąży. Jak za wcześnie się pójdzie to dziecko będzie za małe, żeby dobrze zmierzyć przezierność. CRL powinno wynosić minimum 45 mm. Dla pewności zapisałabym się po skończonym 12 tygodniu, np. 12t3d jak niektóre dziewczyny tutaj. Sama tez idę po 12 tygodniu.Mam pytanie wg kalendarza dzisiaj wypada 9t+1d, czyli 10tydzien. Zastanawiam się nad badaniami prenatralnymi nieinwazyjnymi. Na internecie piszą, że od 11-14 tygodnia. I tak zastanawiam się czy iść można już w 10t1d co nam daje 11tydzien czy w 11t1d co daje w sumie 12 tydzień czy któraś aż tak zastanawiała się nad tym? Albo moze pytała lekarza lub ma wiedzę ?
madagos
Fanka BB :)
Hej, jak zapisujecie sie na badania to pani pyta o termin ostatniej miesiączki i wtedy ustala Wam termin na tej podstawie
Ja smarowalam sie w poprzedniej ciazy od zrobienia testu, potem kolo 7m chodziłam do fizjoterapeuty na tejpowanie brzucha (sportowcy sa czesto oklejeni takimi kolorowymi tasmami i wlasnie tym obklejali mi brzuch zeby sie nie robiły rozstepy)i g**** to wszystko dalo. Tygrysica jak sie patrzy a przytylam 12kg, więc w normie. Wszystko niestety geny.
Co do kosmetyków bardzo polecam juz wyzej polecony blog srokao, ja sprawdzam tam kazdy kosmetyk dla dziecka. Od żelu do kapieli, przez balsamy, kremy do opalania itp. Używamy jedynie babydream i hippa. I krem na kazda pogode z nivea. Ale mokre chusteczki do pupy, pasty do zębów... stoją obok siebie na półce i w jednej jest totalne dziadostwo a druga ma super sklad...
Ja smarowalam sie w poprzedniej ciazy od zrobienia testu, potem kolo 7m chodziłam do fizjoterapeuty na tejpowanie brzucha (sportowcy sa czesto oklejeni takimi kolorowymi tasmami i wlasnie tym obklejali mi brzuch zeby sie nie robiły rozstepy)i g**** to wszystko dalo. Tygrysica jak sie patrzy a przytylam 12kg, więc w normie. Wszystko niestety geny.
Co do kosmetyków bardzo polecam juz wyzej polecony blog srokao, ja sprawdzam tam kazdy kosmetyk dla dziecka. Od żelu do kapieli, przez balsamy, kremy do opalania itp. Używamy jedynie babydream i hippa. I krem na kazda pogode z nivea. Ale mokre chusteczki do pupy, pasty do zębów... stoją obok siebie na półce i w jednej jest totalne dziadostwo a druga ma super sklad...
Chusteczki standardowo też mam babydream Zielone, podobno najlepsze. Ja jestem minimalistką co do kosmetyków. Dzieci do dziś mają tylko płyn do kąpieli, nic więcej.Hej, jak zapisujecie sie na badania to pani pyta o termin ostatniej miesiączki i wtedy ustala Wam termin na tej podstawie
N
Natuś_ka
Gość
Ja niestety byłam z tych malo obeznanych i uzywalam j&j dla synka, od oliwki po krem, płyn itp. Na szczęście nic mu nie wyskakiwało.
Teraz kupie chyba mustelle bo u mnie ciężko dostać hippa, są tylko na amazonie ale odrazu po 6 sztuk a nie ma pewności ze dziecku podpasuje. Jednak jak ktoś z polski będzie mógł mi przywieźć to oczywiście wyprobuje i wtedy zamówie hurtem jeśli będzie ok. Babydream tutaj tez nie ma. Ogólnie chciałabym tym razem używać jak najmniej husteczek mokrych, no a pieluszki mam sprawdzone z Dodot wiec tez na pierwszy ogień pójdą te.
Teraz kupie chyba mustelle bo u mnie ciężko dostać hippa, są tylko na amazonie ale odrazu po 6 sztuk a nie ma pewności ze dziecku podpasuje. Jednak jak ktoś z polski będzie mógł mi przywieźć to oczywiście wyprobuje i wtedy zamówie hurtem jeśli będzie ok. Babydream tutaj tez nie ma. Ogólnie chciałabym tym razem używać jak najmniej husteczek mokrych, no a pieluszki mam sprawdzone z Dodot wiec tez na pierwszy ogień pójdą te.
reklama
M
me185149
Gość
Ja używam już kilka lat babydream fur mama z rossmanna w składzie ma same oleje. Ogólnie jestem zadowolona. Zastanawiam się również nad bio oil ale zastanawiam się czy warto.