reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja to np biorę bardziej tak że te dziewczyny które są z początku kwietnia mają jakiś temat który akurat jest na czasie a który nie specjalnie teraz pasuje do tych z końca kwietnia i kiedy te końcówki już dojdą do tego miejsca to ciężko się wbić z pytaniem bo przecież ten temat był już poruszany. A tak jak któras z Was kiedyś pisała najcześciej się czyta coś co nas akurat w danym momencie interesuje. Taki przykład badań w 14 tygodniu, część już to będzie miała dawno za sobą i dawno będzie już o tym przegadana dyskusja a ta druga jeszcze przed i ciężko będzie się znowu wbić w ten sam temat (przerabiałam to już na wcześniejszym forum gdzie termin miałam na 28.06 wiec wiem że tak to właśnie wyglada). I dlatego łatwiej przynajmniej mi będzie pisać wtedy z majówkami które po prostu będą na podobny etapie. Wiadomo że ciąża to nie wyścigi i nie chodzi o to która pierwsza urodzi. Najważniejsze żeby szczęśliwie donosic do końca i urodzić zdrowe maleństwo [emoji4]
O to, to! Chodzi mi o to samo, ale przez te emocje nie umiem składnie niczego poskładać [emoji23]

Ja to np biorę bardziej tak że te dziewczyny które są z początku kwietnia mają jakiś temat który akurat jest na czasie a który nie specjalnie teraz pasuje do tych z końca kwietnia i kiedy te końcówki już dojdą do tego miejsca to ciężko się wbić z pytaniem bo przecież ten temat był już poruszany. A tak jak któras z Was kiedyś pisała najcześciej się czyta coś co nas akurat w danym momencie interesuje. Taki przykład badań w 14 tygodniu, część już to będzie miała dawno za sobą i dawno będzie już o tym przegadana dyskusja a ta druga jeszcze przed i ciężko będzie się znowu wbić w ten sam temat (przerabiałam to już na wcześniejszym forum gdzie termin miałam na 28.06 wiec wiem że tak to właśnie wyglada). I dlatego łatwiej przynajmniej mi będzie pisać wtedy z majówkami które po prostu będą na podobny etapie. Wiadomo że ciąża to nie wyścigi i nie chodzi o to która pierwsza urodzi. Najważniejsze żeby szczęśliwie donosic do końca i urodzić zdrowe maleństwo [emoji4]
Jest w tym sporo racji, ale w sumie idąc tym tokiem myślenia wypadałoby, aby na kwietniówkach były tylko dziewczyny z terminem od 1 do 15 tygodnia, żeby miały podobnie wizyty, badania itp., a to by było dziwne. Jeszcze dochodzą dziewczyny, wiele też czyta, a się nie udziela, może się odważą kiedyś. Jest tu chyba kilka dziewczyn, które miały termin po 20 kwietnia. Ja miałam wizytę już dawno, ale jestem ciągle zainteresowana tymi, które wizytują :tak:.

Liczba---- >ja mieszkam na małej kawalerce, ale juz od 7 msc szukamy mieszkania, wiec teraz na mus musimy coś kupic... Nie ma wyjścia. Ale jest cięzko, ceny w Poznaniu są też przesadzone.

Ja myślę że to nie do końca prawda bo na przykład badania prenatalne robi się od 11 do 14tc i nie jest powiedziane że te ż początku miesiąca będą je miały w 11 a te z końca w 14 by być aż tak daleko z tyłu. Poza tym niektóre tematy i tak są walkowane w kółko...

Blee ale mi niedobrze. A jeszcze dwa dni temu cieszyłam się że nic mi nie jest. A tu chyba szykuje się powtórka z ciąży z córka. Przy chłopakach nic mi nie dolegalo a z córka mdłości do 14-15 tygodnia.

Liczba---- >ja mieszkam na małej kawalerce, ale juz od 7 msc szukamy mieszkania, wiec teraz na mus musimy coś kupic... Nie ma wyjścia. Ale jest cięzko, ceny w Poznaniu są też przesadzone.

Ja mam piekny dom, ale daleko od miejsca w ktorym jestesmy. Ahh to wszystko jest dzikie :D pozyjemy zobaczymy

Ann_81 mój mąż był w pierwszej ciąży na każdej wizycie i teraz na pierwszej też. To chyba zależy tylko od tego czy Ty chcesz i on. Lekarz nie wyprosi.

reklama
Ja mam meza w wojsku. Teraz jestesmy w miescie ze mamy 4h drogi do mnie i 7h do niego do domu. Nie znam tu nikogo, bardzo zle sie tu czuje, nie moglam znalezc pracy. Nie wiem jak to bedzie.
My już mieszkaliśmy w różnych miastach. Jesteśmy tacy, że się boimy na stałe gdzieś zamieszkać. Mnie po dłuższym czasie wkurzają ludzie, sąsiedzi, pragnę zmiany.

Do góry