reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Niby uwiązuje, ale spokojnie można sprzedać mieszkanie z kredytem. Sporo sąsiadów już tak robiło. I ja całe życie tu, więc raczej nigdzie się nie wybieramy ;)

Dzieci mi kwiatki nazbierały :) I sporo owoców przywieźli, w tym cała siata brzoskwiń i nie wiem co z nimi zrobić :p

Gdyby to było wszystko tak wspaniale proste... Moze sie uda
Myślisz, że to się uda? I tak będą dziewczyny się rozpisywać ;). Zobacz na wątku wizytowym ile już jest stron, a ile wizyt.

Byloby latwiej. I bedziemy wiedzialy ile nas jest. Trzeba napisac na starcie, ze tylko data ma byc. Reszte wypowiedzi stanowczo negowac i wyganiac :D haha

reklama
Gdyby to było wszystko tak wspaniale proste... Moze sie uda

Byloby latwiej. I bedziemy wiedzialy ile nas jest. Trzeba napisac na starcie, ze tylko fata ma byc. Reszte wypowiedzi stanowczo negowac i wyganiac :D haha
Wiem, że to nie jest proste, długo nam się zeszło, bo ciągle coś. Ale bez dzieci jest łatwiej, potem trzeba mieć jeszcze większe zarobki...

Gratulacje!!!!!!!
Zostań zostań!!! Ale dlaczego się przejmujesz, że taka niby ostatnia? To źle? Kwietniówka to kwietniówka. Ciąża to nie wyścigi. Poza tym wiele rodzi 2 tygodnie przed terminem, a te z terminem na początek kwietnia mogą urodzić sporo później. Mi to jest obojętne, która jestem. Joannaa24 ma termin na początek kwietnia, a wizytę miała późno w 8 tygodniu czy jakoś.
Kochana nie ścigamy się! Ruchy dziecka to również sprawa indywidualna, można je czuć wcześniej, a można później, ponieważ w 18 tygodniu dzieci się już od siebie bardzo różnią wzrostem i wagą. Niby w drugiej ciąży czuć szybciej, a ja poczułam w pierwszej wcześniej, a w drugiej dłużej czekałam. Przecież rodzą się dzieci 4800, a także takie drobne 2500 i to w terminie.
Brakowało ciebie tutaj!
100% racji. Nie mam doświadczenia więc czasami potrzebuje kubeł zimnej wody [emoji6]

Witam się:) dziś byłam ostatni dzień w pracy:) nie mogę tu Was ogarnąć:D ale teraz się postaram ;) chyba oszaleje do następnej wizyty w oczekiwaniu na serduszko:/
Zdrówka :)
Dziewczyny, mam wizytę za półtorej godziny i złapał mnie mega stres. Jak przyjdę to po prostu wchodzę do gabinetu i mówię, że robiłam test, wyszedł pozytywny, chciałabym potwierdzić ciążę? I wtedy ona mnie zbada i potwierdzi od ręki czy skieruje na badania? Pewnie dla Was to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda...
I czy któraś z Was na wizycie była z mężem? Bo mój się wybiera i nie wiem czy ma wchodzić do gabinetu czy nie.
Moj malzonek na dowcipnym usg nie zyczyl sobie byc:) ze niby niezrecznie. Bedzie dobrze zobaczysz.
Ja po wizycie. Serduszka ładnie biło sztuk raz... Mam krwiaka przy zarodku do obserwacji na razie. Wizyta super dokladna. Lekarz ok. Aż nadgorliwy że tak powiem. Opiszę wsio potem w odpowiednim wątku. Teraz zmykam. Do domu
Cudnie ze serducho bije. Ja tam cenie sobie nadgorliwych lekarzy! Tylko jakos na takich rzadko trafiam
Sery pleśniowe można byle by były z pasteryzowanego mleka, a w Polsce wszystkie takie są.
W pierwszej ciąży pytalam mojej ginekolog, to mi mowila ze bez problemu mozna szamac, byle nie kg naraz:) i faktycznie pasteryzowane ponoc bezpieczne
A ktory to tydzien ciąży ? ja mam dokładnie to samo.. 6 tc i zero mdłości :)
Ciesz sie, mdlosci sa okropne
I tak mi się trafiło, że zaszłam w ciążę i termin mam na koniec kwietnia/początek maja i teraz mam dylemat... czy zostać tu na Kwietniowych i być ostatnia i na wszystko czekać (badania, ruchy,... ) czy zostać na Majówkach i być pierwsza ze wszystkim i być niczego nieświadoma (tymbardziej, że to moja druga ciąża, a w pierwszej zarodkowi nawet nie zabiło serduszko).
Wiecie co zrobię? Zostanę na dwóch[emoji23] Tylko nie wiem czy ogarnę.
OM 20 lipca, cykle długie i nieregularne. Wczoraj blady test, dzisiaj robiłam dwa, jeden w załączniku. Ciąża potwierdzona dzisiaj pozytywnym wynikiem bety.
Już tu byłam na Kwietniowych jakiś moment [emoji6]Zobacz załącznik 890703
Haha mam Cie! :) zostan zostan nie uciekaj nigdzie, a na dwoch watkach czemu nie! W koncu nie wiadomo kiedy dzidzi wyjdzie, to jestes usprawiedliwiona ;)
A tak w ogóle to Mąż pojechała z dziećmi do Teściowej i powie im o ciąży. Ciekawe jak zareagują...
O rany. Daj poten znac. Moja jeszcze nie wie, na razie zwlekam tak długo jak moge...

Ostatnia edycja:
HEDA- GRATULUJE:D Zazdraszczam, że już jesteś po :) Super, że było serduszko.
Ja wizyta jutro o 18 dopiero...oszaleje w pracy do tej godziny :D
Dzisiaj byłam na badaniu kolejnym, progesteron urósł z 15 na 21,13 (od ostatniego czwartku), a beta z 13228 do 46361,87 :D nie za mało urosła beta w 6 dni ? :) Jestem już trochę spokojniejsza z tym progesteronem. Wczoraj byłam tez u rodzinnej po l4 (dwa dni lezałam plackiem przez mdłości)...chciała mi dać zwolnienie do wizyty czwartkowej , ale niestety praca mnie wzywa- musiałam byc dzisiaj, przy okazji dała mi skierowanie na podstawową morfologie, glukoze, mocz, tarczyce. Także jutro do gina już idę z pełnymi wynikami.

Ostatnia edycja:
Gratulacje!!!!!!!
Zostań zostań!!! Ale dlaczego się przejmujesz, że taka niby ostatnia? To źle? Kwietniówka to kwietniówka. Ciąża to nie wyścigi. Poza tym wiele rodzi 2 tygodnie przed terminem, a te z terminem na początek kwietnia mogą urodzić sporo później. Mi to jest obojętne, która jestem. Joannaa24 ma termin na początek kwietnia, a wizytę miała późno w 8 tygodniu czy jakoś.
Kochana nie ścigamy się! Ruchy dziecka to również sprawa indywidualna, można je czuć wcześniej, a można później, ponieważ w 18 tygodniu dzieci się już od siebie bardzo różnią wzrostem i wagą. Niby w drugiej ciąży czuć szybciej, a ja poczułam w pierwszej wcześniej, a w drugiej dłużej czekałam. Przecież rodzą się dzieci 4800, a także takie drobne 2500 i to w terminie.
Brakowało ciebie tutaj!
Ja to np biorę bardziej tak że te dziewczyny które są z początku kwietnia mają jakiś temat który akurat jest na czasie a który nie specjalnie teraz pasuje do tych z końca kwietnia i kiedy te końcówki już dojdą do tego miejsca to ciężko się wbić z pytaniem bo przecież ten temat był już poruszany. A tak jak któras z Was kiedyś pisała najcześciej się czyta coś co nas akurat w danym momencie interesuje. Taki przykład badań w 14 tygodniu, część już to będzie miała dawno za sobą i dawno będzie już o tym przegadana dyskusja a ta druga jeszcze przed i ciężko będzie się znowu wbić w ten sam temat (przerabiałam to już na wcześniejszym forum gdzie termin miałam na 28.06 wiec wiem że tak to właśnie wyglada). I dlatego łatwiej przynajmniej mi będzie pisać wtedy z majówkami które po prostu będą na podobny etapie. Wiadomo że ciąża to nie wyścigi i nie chodzi o to która pierwsza urodzi. Najważniejsze żeby szczęśliwie donosic do końca i urodzić zdrowe maleństwo [emoji4]

reklama
Do góry