spróbuj surowe warzywa, np. soki wielowarzywne lub surową paprykę najlepsza na zaparcia.Myślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp, wypiłam wczoraj i dziś z 6 czerwonych herbat i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
I z jaką wagą zaczynacie ciążę? Ja mam aktualnie najwyższą w życiu 58 kg (przy 160), gdzie jeszcze rok temu ważyłam 51 kg i jestem zła na siebie, że nie schudłam przed. Moja mamcia ważyła 58 kg jak szła rodzić (przytyła 8 kg w ciąży), więc boję się, że roztyję się znacznie i będzie mi ciężko wrócić do poprzedniej wagi.
PS. niechcący 2 razy dodałam
reklama
Heda
Fanka BB :)
Xenne to raczej nie ale np taki syropekMyślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp, wypiłam wczoraj i dziś z 6 czerwonych herbat i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
I z jaką wagą zaczynacie ciążę? Ja mam aktualnie najwyższą w życiu 58 kg (przy 160), gdzie jeszcze rok temu ważyłam 51 kg i jestem zła na siebie, że nie schudłam przed. Moja mamcia ważyła 58 kg jak szła rodzić (przytyła 8 kg w ciąży), więc boję się, że roztyję się znacznie i będzie mi ciężko wrócić do poprzedniej wagi.
PS. niechcący 2 razy dodałam
Załączniki
To nie jaA to nie Ty pod wpływem hormonów pisałaś, że tu powinny byś tylko ciężarne a nie starające się też? [emoji87]
Przeczucia jak przeczucia wiesz lepiej się nie nastawiać ale myślę pozytywnie [emoji6][emoji4] pachwina mnie strasznie jedna ciągnie i jajnik boli brzuch pobolewa także zobaczymy co z tego wyjdzie [emoji52]
Chodź chodź brakuje nam tam Ciebie [emoji3]
Natalia, mnie kilka dni po zapłodnieniu zaczęła mocno ciągnąć pachwina !
55kg, 170cm.Myślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp. i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
Wg suwaczków nie ma 5+7, tylko już 6.Czy ja ta "pewna" to jeszcze nie wiem ale przypuszczalnie mam 5+5 i termin na 7 kwiecień
Ps. Liczycie tygodnie od np 5+0, 5+1 itd az do 5+6 i znowu od poczatku? Bo gdzieś ktoś napisał ze jest w 5+7 i mnie to zmyliło.
U mnie też 5+5 i termin na 8 kwietnia
Chyba laski pouciekały na majówki, bo coś cicho się zrobiło. A ile jest "pewnych" kwietniówek?
Kilka pouciekało, ale jest nas i tak naprawdę sporo tylko może zostały te mniej udzielające się hehe
Trochę się wkurzyłam, bo lekarz kazał mi zrobić jeszcze jedno usg do 10tc i zapisać się do niego i da skierowanie na badania i usg genetyczne. No i mnie zapisali na usg 14 września (gdzie będzie już 11tc) i do ginekologa na 4 października (gdzie będzie już 14tc), no jakaś paranoja. Mam się dowiadywać. A co jak się nic nie zwolni? To już na nfz miałam pod tym względem lepiej, bo ciężarne zawsze wciskała położna.
A jak to jest z kąpaniem się w jeziorze? Można? Dzisiaj byłam tak zakręcona, że w końcu nie zapytałam.
A jak to jest z kąpaniem się w jeziorze? Można? Dzisiaj byłam tak zakręcona, że w końcu nie zapytałam.
reklama
Już nie zaczniesz z inną wagą więc nie rozkminiaj tego [emoji6] staraj się zdrowo odżywiać to na pewno za dużo nie przytyjesz. W końcu w ciąży jest większe zapotrzebowanie na kalorie więc raczej bez obżerania się nie da się za dużo przytyć. No chyba, że ktoś całą ciążę leży i je wszystko na co tylko ma ochotę [emoji12]Myślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp. i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
Ja mam 166 cm wzrostu i zaczynam z 67, tak samo jak w poprzedniej ciąży. W pierwszej przytyłam 12 kg.
Ja liczę do 6 (Np 5+6)Czy ja ta "pewna" to jeszcze nie wiem ale przypuszczalnie mam 5+5 i termin na 7 kwiecień
Ps. Liczycie tygodnie od np 5+0, 5+1 itd az do 5+6 i znowu od poczatku? Bo gdzieś ktoś napisał ze jest w 5+7 i mnie to zmyliło.
An_81 spróbuj sok z marchwii. Na mnie zawsze działa, a męczę się z zaparciami od zawsze ;(
A czy marchewka nie powoduje jeszcze większych zaparć?
Śliwki są dobre [emoji1]