reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ojej, przepraszammm!!! Nie mam głowy do zapamiętywania imion/loginow itd.
W każdym razie to i tak było tak w żartach [emoji6]

Ale jak tu już piszę, to się przy okazji Wam zapytam o testy ciążowe. Które są Waszym zdaniem najlepsze? Wiadomo, że pozytywne [emoji6], ale chodzi mi o czułość itp?

reklama

Ale jak tu już piszę, to się przy okazji Wam zapytam o testy ciążowe. Które są Waszym zdaniem najlepsze? Wiadomo, że pozytywne [emoji6], ale chodzi mi o czułość itp?
Ja kupowałam na chybił trafił. W Każdej ciąży robiłam tylko jeden, więc w swoim życiu zużyłam aż 3 :p

Kupuję zawsze 10. I lubię te Rossmannowskie wyszledł pozytywny bardzo szybko więc chyba dobry.[emoji4][emoji6]

Ja tam lubię pink test, ale wiem ze duzo dziewczyn poleca zolte bobo testy. Kiedy planujesz testowac?

Czy ja ta "pewna" to jeszcze nie wiem:p ale przypuszczalnie mam 5+5 i termin na 7 kwiecień
Ps. Liczycie tygodnie od np 5+0, 5+1 itd az do 5+6 i znowu od poczatku? Bo gdzieś ktoś napisał ze jest w 5+7 i mnie to zmyliło.
Bo ja licze 5+1 a nie 5+0. Czemu mam liczyc 0, tydzien ma 7 dni przeciez. Zreszta apka hi mommy pokazuje mi dzisiaj 5+7. A jutro bedzie przeciez 6+1, a nie 6+0. Pierwszy dzien szostego tygodnia, a nie zerowy dzien ;). Ale wiem, ze moglabym tez napisac, ze dzis mam 5+6, liczac ukonczone pelne dni. Bo siodmy dopiero trwa tak.

My już w drodze na krótki urlop. Jakoś nie do końca miałam ochotę na ten wyjazd no ale mam nadzieję że będzie ok. Może przestanę tak myśleć i szybciej czas zleci do wizyty.
Spokojnej podróży, bo jakieś nawałnice są w Polsce ;/ Dajcie znać jak dojedziecie. My jutro ruszamy. I też myślę jak to będzie, tym bardziej, że nikt nie wie o ciąży.

Kochana to w ktorym jestes tygodniu ? ile lekarz wyliczył i kiedy miałaś ostatni okres ? :)
Mialam OM 30 czerwca. Mam cykle 23 dniowe. Jutro koncze 6 tygodni :rolleyes:

Czesc na imię mam Marta.Mam 11 letnia córkę i jedna stratę w 2016 r.2 tyg temu zrobiłam test i wyszedł pozytywny.Wczoraj byłam u lekarza i widać już zarodek z bijącym serduszkiem;-)jestem 5 tyg i 5 dni.Wedlug om termin mam na 5 kwietnia
Czesc gratulacje!

reklama
Myślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. :D Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę :D
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp, wypiłam wczoraj i dziś z 6 czerwonych herbat i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
I z jaką wagą zaczynacie ciążę? :) Ja mam aktualnie najwyższą w życiu 58 kg (przy 160), gdzie jeszcze rok temu ważyłam 51 kg i jestem zła na siebie, że nie schudłam przed. Moja mamcia ważyła 58 kg jak szła rodzić (przytyła 8 kg w ciąży), więc boję się, że roztyję się znacznie i będzie mi ciężko wrócić do poprzedniej wagi.
PS. niechcący 2 razy dodałam
To pilnuj sie z jedzeniem po prostu. Nie opychaj sie wieczorami - to jest najgorsze. Ja waze 62, mam 175 cm. Choc wzrost moze byc plus minus 2-3 cm, bo nie pamietam kiedy sie mierzylam, a tak dokladnie to nie wiem ile mam :D

Do góry