reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Myślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. :D Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę :D
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp, wypiłam wczoraj i dziś z 6 czerwonych herbat i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
I z jaką wagą zaczynacie ciążę? :) Ja mam aktualnie najwyższą w życiu 58 kg (przy 160), gdzie jeszcze rok temu ważyłam 51 kg i jestem zła na siebie, że nie schudłam przed. Moja mamcia ważyła 58 kg jak szła rodzić (przytyła 8 kg w ciąży), więc boję się, że roztyję się znacznie i będzie mi ciężko wrócić do poprzedniej wagi.
PS. niechcący 2 razy dodałam
spróbuj surowe warzywa, np. soki wielowarzywne lub surową paprykę :) najlepsza na zaparcia.

reklama
Myślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. :D Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę :D
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp, wypiłam wczoraj i dziś z 6 czerwonych herbat i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
I z jaką wagą zaczynacie ciążę? :) Ja mam aktualnie najwyższą w życiu 58 kg (przy 160), gdzie jeszcze rok temu ważyłam 51 kg i jestem zła na siebie, że nie schudłam przed. Moja mamcia ważyła 58 kg jak szła rodzić (przytyła 8 kg w ciąży), więc boję się, że roztyję się znacznie i będzie mi ciężko wrócić do poprzedniej wagi.
PS. niechcący 2 razy dodałam
Xenne to raczej nie ale np taki syropek
1533921878090.jpg

Załączniki

• 1533921878090.jpg
    1533921878090.jpg
    602,3 KB · Wyświetleń: 206
Przeczucia jak przeczucia wiesz lepiej się nie nastawiać ale myślę pozytywnie [emoji6][emoji4] pachwina mnie strasznie jedna ciągnie i jajnik boli brzuch pobolewa także zobaczymy co z tego wyjdzie [emoji52]

Chodź chodź brakuje nam tam Ciebie [emoji3]

Natalia, mnie kilka dni po zapłodnieniu zaczęła mocno ciągnąć pachwina !

Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp. i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
55kg, 170cm.

Trochę się wkurzyłam, bo lekarz kazał mi zrobić jeszcze jedno usg do 10tc i zapisać się do niego i da skierowanie na badania i usg genetyczne. No i mnie zapisali na usg 14 września (gdzie będzie już 11tc) i do ginekologa na 4 października (gdzie będzie już 14tc), no jakaś paranoja. Mam się dowiadywać. A co jak się nic nie zwolni? To już na nfz miałam pod tym względem lepiej, bo ciężarne zawsze wciskała położna.

A jak to jest z kąpaniem się w jeziorze? Można? Dzisiaj byłam tak zakręcona, że w końcu nie zapytałam.

reklama
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp. i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
Już nie zaczniesz z inną wagą więc nie rozkminiaj tego [emoji6] staraj się zdrowo odżywiać to na pewno za dużo nie przytyjesz. W końcu w ciąży jest większe zapotrzebowanie na kalorie więc raczej bez obżerania się nie da się za dużo przytyć. No chyba, że ktoś całą ciążę leży i je wszystko na co tylko ma ochotę [emoji12]
Ja mam 166 cm wzrostu i zaczynam z 67, tak samo jak w poprzedniej ciąży. W pierwszej przytyłam 12 kg.

Czy ja ta "pewna" to jeszcze nie wiem:p ale przypuszczalnie mam 5+5 i termin na 7 kwiecień
Ps. Liczycie tygodnie od np 5+0, 5+1 itd az do 5+6 i znowu od poczatku? Bo gdzieś ktoś napisał ze jest w 5+7 i mnie to zmyliło.
Ja liczę do 6 (Np 5+6)

An_81 spróbuj sok z marchwii. Na mnie zawsze działa, a męczę się z zaparciami od zawsze ;(

A czy marchewka nie powoduje jeszcze większych zaparć?
Śliwki są dobre [emoji1]

Do góry