reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Trochę nas kwietniowek już jest. Proszę się ładnie witać na wątku do przedstawiania się to będziemy wiedziały [emoji3] później zrobimy tabelkę ale to myślę że jeszcze trochę bo będą dziewczyny dochodziły.

Kurczę większość z Was na przełomie 5 i 6 tygodnia widział w już albo zarodek albo bijące serduszko a u mnie tylko malutki pęcherzyk w tym samym czasie [emoji17] trochę mnie to martwi. Mam nadzieję że to przez późną owulacje.

My już w drodze na krótki urlop. Jakoś nie do końca miałam ochotę na ten wyjazd no ale mam nadzieję że będzie ok. Może przestanę tak myśleć i szybciej czas zleci do wizyty.

A mam nadzieję że zawita tu do nas jeszcze jedna kwietniowka z wrześniowek 2017 [emoji16][emoji16] to się rozsiewa jak wirus więc dziewczynki twórzcie szybko te majówki [emoji16] trzymam za wszystkie kciuki

Myślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. :D Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę :D
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp. i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
I z jaką wagą zaczynacie ciążę? :) Ja mam aktualnie najwyższą w życiu 58 kg (przy 160), gdzie jeszcze rok temu ważyłam 51 kg i jestem zła na siebie, że nie schudłam przed. Moja mamcia ważyła 58 kg jak szła rodzić (przytyła 8 kg w ciąży), więc boję się, że roztyję się znacznie i będzie mi ciężko wrócić do poprzedniej wagi.

Myślę, że większość kwietniówek czeka na wizyty. :D Ja mam dopiero za 12 dni i wtedy chyba uwierzę, że to się dzieje naprawdę :D
Mam pytanie, czy mogę zrobić sobie jakąś Xennę? Od hormonów i chyba rzucenia palenia nie byłam w toalecie od kilku dni, mimo jedzenia otrębów, kapusty itp, wypiłam wczoraj i dziś z 6 czerwonych herbat i zaczyna mi to doskwierać, czy takie herbatki nie są zabronione? Oczywiście płyny bym uzupełniała na bieżąco.
I z jaką wagą zaczynacie ciążę? :) Ja mam aktualnie najwyższą w życiu 58 kg (przy 160), gdzie jeszcze rok temu ważyłam 51 kg i jestem zła na siebie, że nie schudłam przed. Moja mamcia ważyła 58 kg jak szła rodzić (przytyła 8 kg w ciąży), więc boję się, że roztyję się znacznie i będzie mi ciężko wrócić do poprzedniej wagi.
PS. niechcący 2 razy dodałam

U mnie też 5+5 i termin na 8 kwietnia ;)

Chyba laski pouciekały na majówki, bo coś cicho się zrobiło. A ile jest "pewnych" kwietniówek?
Czy ja ta "pewna" to jeszcze nie wiem:p ale przypuszczalnie mam 5+5 i termin na 7 kwiecień
Ps. Liczycie tygodnie od np 5+0, 5+1 itd az do 5+6 i znowu od poczatku? Bo gdzieś ktoś napisał ze jest w 5+7 i mnie to zmyliło.

Czy ja ta "pewna" to jeszcze nie wiem:p ale przypuszczalnie mam 5+5 i termin na 7 kwiecień
Ps. Liczycie tygodnie od np 5+0, 5+1 itd az do 5+6 i znowu od poczatku? Bo gdzieś ktoś napisał ze jest w 5+7 i mnie to zmyliło.

Ja licze do 6 i jest nowy tydzień. I może mylnie,ale zawsze dla mnie 5t3d to 5 tydz.
Ja mam na 10/14 .04 wstępnie.

O rany to ja chyba pierwsza wizyte bede miala jako ostatnia, bo dopiero za 2 tygodnie. Czyli to bedzie 6+2 tc. Dzis jestem dopiero 2 dni od terminu miesiaczki. Ale jestem tak zapracowana, ze na pewno szybko zleci.

Tak mi brzuch wywalilo, ze jutro ide kupic sukienki, ewentualnie spodnice ciazowe.

Przepraszam, nie pamietam ktora to serducho dzis ujrzala. Delicious? Gratulacje serdeczne, to juz jest taki moment ze mozna byc w miare spokojnym.

reklama
Do góry