reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Jak Wam minął dzień? Ja dziś pochwaliłam się ciążą pierwszej osobie poza mężem - dentyście, żeby zaznaczył w karcie :D
Jutro miałam jechać na panieński, ale wykręciłam się chorobą, bo namawiałyby mnie do picia, a nie mam ochoty jeszcze nikomu o tym mówić... Rodzicom planuję powiedzieć 01.09 (wtedy tata ma 50-te urodziny, a ja pewnie będę już miała zdjęcie USG, więc dorzucę do prezentu :D) Jeszcze wesele mnie czeka za 2 tygodnie i dziewczyny z panieńskiego napisały, że wtedy sobie odbijemy, więc potrzebuję jeszcze wymówkę na wtedy :D

Jak Wam minął dzień? Ja dziś pochwaliłam się ciążą pierwszej osobie poza mężem - dentyście, żeby zaznaczył w karcie :D
Jutro miałam jechać na panieński, ale wykręciłam się chorobą, bo namawiałyby mnie do picia, a nie mam ochoty jeszcze nikomu o tym mówić... Rodzicom planuję powiedzieć 01.09 (wtedy tata ma 50-te urodziny, a ja pewnie będę już miała zdjęcie USG, więc dorzucę do prezentu :D) Jeszcze wesele mnie czeka za 2 tygodnie i dziewczyny z panieńskiego napisały, że wtedy sobie odbijemy, więc potrzebuję jeszcze wymówkę na wtedy :D
Ja powiedzialam w pracy. Mysle ze latwo im bylo sie domyslic ze Bede sie ponownie starac pobstracie, wiec nie bylo szoku. Rodzinie na razie nie mowilam.

Jeśli chodzi o zatajanie ciąży to mi kompletnie nie wyszło. Dowiedziałam się dzień przed wyjazdem nad morze, a jechaliśmy z rodziną i znajomymi, łącznie 18 osób. Wszyscy znamy się bardzo dobrze i często razem imprezujemy więc jak piłam sok z buraka zamiast piwa to już nawet nikt nie pytał dlaczego. :) w pracy jeszcze nikt nie wie. Boję się reakcji bo dopiero podpisałam umowę po okresie próbnym.

Hej dziewczyny :) postanowiłam do was dołączyć. Testuje w niedzielę i chyba tu będzie mi raźniej [emoji4]
Witaj, to czekamy na dwie krechy.

Dziewczyny robiłam hcg pierwszy wynik 64.3 po 48 godzinach 86.2. Strasznie mało wzrosło co to może oznaczać?
Troche maly przyrost, powtorz badanie.

Ja biore tylko kwas i moja gin powiedziala jakbeda jakies niedobory to wtedy narazie suler wszystko. Mamy tyle warzyw i owocow w sezonie ze jest z czego wybierac[emoji846]
Ja rowniez tylko kwas biore.

Nie wiem czy wszędzie tak jest na nfz, ale mnie ani w pierwszej ani w drugiej nikt nie liczył tc po usg, a byłam u innych lekarzy. Zawsze om. I córka równo w termin się wstrzeliła.

Nie biorę witamin i nie chcę.

A ja dalej kiepsko się czuję, całe dnie. Już nie mam siły.
U mnie to samo, kazdy liczyl z OM, bo usg pokazywalo na kazdym kolejnym inny termi porodu.
Ja tez slabo, az mi sie tej ciazy odechcialo, gdzie jest moja energia? :( Czuje sie dziwnie. Troche mnie mdli, ale nie tak bardzo. Jestem oslabiona i nie mam na nic ochoty.

reklama
Do góry