reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Cześć dziewczyny!
W szoku jestem ile stron wątku już zdążyłyście nastukać! :D I z tego co widzę to większość z Was ma dużą wiedzę i doświadczenie w temacie ciąży. :) U mnie to pierwsza ciąża, w niedzielę powinnam dostać @, nie przyszedł, więc wczoraj (33dc) zrobiłam test, był pozytywny, dziś rano również. Nie staraliśmy się i jestem trochę przerażona, bo jeszcze w niedzielę piłam piwo, jadłam tatar i paliłam papierosy, a w sobotę miałam RTG zęba, nie brałam nigdy kwasu foliowego, więc na 99% popełniłam wszystkie możliwe błędy i boję się, że dalej będę jakieś popełniać z niewiedzy, więc bardzo się cieszę, że znalazłam to forum i biorę się za naukę. :)
Gratulacje:)

Hej :* Mam, już wyniki bety, w poniedziałek 419, dzisiaj 1554 :D wiec rośnie dobrze przyrost ok 139 % :) Jestem juz trochę spokojniejsza :) Teraz bede czekać za lekarzem...którego mam dopiero za 2 tyg !
Która aplikacja według waszego doświadczenia najdokładniej pokazuje w którym tygodniu ciązy sie jest?

Dziewczyny ja po usg serduszko biło jak dzwon dzidzia rozwija sie prawidlowo. Wskoczylam w 7 tc i termin utrzymuje sie na 1 kwietnia. Nim sie skapnelam moja gin usg wklada do mojej teczki kurcze za 3 tyg nast wizyta poprosze ja zebym mogla cyknac fote. Chyba nie bedzie to obciach jak myslicie?
Moj M chodzi ze mna na wizyty a to dlatego ze chce czasami on wiecej zapamieta niz ja i zapisuje w kalendarzu.
Standardowo za 3 tyg krew, mocz a i cytologie dzisiaj mialam wiec machina ruszyla pelna parą.
Wszystkim wizytujacym powodzenia.

Dziewczyny ja po usg serduszko biło jak dzwon dzidzia rozwija sie prawidlowo. Wskoczylam w 7 tc i termin utrzymuje sie na 1 kwietnia. Nim sie skapnelam moja gin usg wklada do mojej teczki kurcze za 3 tyg nast wizyta poprosze ja zebym mogla cyknac fote. Chyba nie bedzie to obciach jak myslicie?
Moj M chodzi ze mna na wizyty a to dlatego ze chce czasami on wiecej zapamieta niz ja i zapisuje w kalendarzu.
Standardowo za 3 tyg krew, mocz a i cytologie dzisiaj mialam wiec machina ruszyla pelna parą.
Wszystkim wizytujacym powodzenia.
Gratulacje... super że było już coś widać. Dziwne że nie dała ci fotki... W końcu to najważniejsze, najpierwsze zdjęcie dzidzia... poproś za 3 tyg napewno ci da, w konaci jej to do niczego nie potrzebne.

Nie wiem czy wszędzie tak jest na nfz, ale mnie ani w pierwszej ani w drugiej nikt nie liczył tc po usg, a byłam u innych lekarzy. Zawsze om. I córka równo w termin się wstrzeliła.

Nie biorę witamin i nie chcę.

A ja dalej kiepsko się czuję, całe dnie. Już nie mam siły.

Prawie zawsze liczy się tygodnie z OM chyba że ktoś ma bardzo nie regularne cykle i trudno ustalić kiedy wiek ciąży zgodnie z om wtedy główna wytyczną jest pierwsze USG

reklama
Do góry