reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
@delicious zależy jak na to patrzeć. W ciąży to faktycznie można się cieszyć, że się nie lubi piwka. Ale ogólnie piwko czy winko są zdrowe, w końcu abstynenci żyją krócej :D
Ale w ciąży mnie odpycha od piwa. Teraz jak mnie mdli ciągle to tylko woda mi wchodzi. No i piję dużo soku pomarańczowego, bo ma dużo kwasu foliowego haha. A jaj w poprzednich ciążach miałam smaka na piwko to piłam bavarie.

Odebrałam wyniki. Chyba z wizytą u lekarza jeszcze się wstrzymam

Załączniki

• IMG_20180807_151812.jpg
    IMG_20180807_151812.jpg
    92,3 KB · Wyświetleń: 89
Ja przed poprzednią ciążą miałam cykle 26 dniowe. A teraz hmm. Miałam dwa razy @ po porodzie. Po pierwszej @ cykl trwał 30 dni. Trzeciej @ się nie doczekałam. Więc w sumie nie wiem jaka długość cyklu mam wpisywać. Według preglife mam dzisiaj 5+6 ale nie zmieniałam długości cyklu. A w poprzedniej ciąży używałam właśnie preglife i kalkulatora ciąży.

Rety rozwolnienie normalnie mam ze stresu przed wizytą. Jeszcze 1,5 godziny. Nie sądziłam że tak będę przeżywać. A i podbrzusza mnie dzisiaj częściej boli. Ale pewnie dlatego że chłopaki dają dzisiaj popalić a i córka okropnie marudna przez zęby. Czekam na męża i jak wróci z pracy to zostanie z dziećmi a ja lecę na wizytę.

@Dorka88 ja bym jeszcze poczekala nawet 2 tygodnie żebyś nie musiała chodzić dwa razy i niepotrzebnie się stresować. Podobno pecherzyk ciążowy widać przy becie ok 1000-1500. A zarodek i serduszko jeszcze później.

reklama
Do góry