reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Aniaslu pisala kiedys zeby nie zakladac watkow np majoweczki jesli jeszcze nie ma danego terminu albo ktos sie dopiero stara bo jest odpowiedni dzial staraczki i tam pownno sie udzielac. Bo tym sposobem jak komus sie nie uda to co bedzie zakladal kolejne i kolejne. Ledwo powstaly kwietniowki juz zakladane majowki. Dziecinne to troche.

reklama
Co do mdłości to niewiem kto je nazwał porannymi. Te rano są znoszę ale od popołudnia do nocy jest tragedia. Wracam do domu ok 19 głodna a lodówki nie mogę otworzyć,. Całe gardło scisniete, aż ciągnie mnie za uszami. Najgorzej działają na mnie perfumy narzeczonego. A on nie rozumie czemu mi niedobrze jak go poczuje.
A jak u was z piersiami ? Ja na samym początku miałam tak bolesne że nawet rękoma było ciężko ruszyć a teraz oslably,. Czuję tylko lekkie mówienie czasem w skutkach a ból tylko jak stanik zdejmuje.
Niestety to mnie bardzo martwi że ten objaw zanika.
U mnie tez mdlosci najgorsze wieczorami. Cycki bola ;(
mnie boli w zasadzie cały czas :) niewielkimi przerwami :) takie ciagniecie kłucie jak na @...ale tak jak pisałam w poprzedniej ciąży też tak miałam...

Piszecie o mdłościach... Ja nie czuję nic. Poprzednie ciąże początkowo przeżygane . Teraz cisza. Może dlatego że bardzo mało jem bo w ogóle nie jestem głodna .. No wcale!

Właśnie wracamy do Krakowa .. Autobusem. Na szczęście synek zasnął więc nie roznosi autobusu mam nadzieję że pospi trochę, bo jak wstanie niewyspany to będzie masakra :)
:)
Mamy sukces. Odstawilismy się od cyca. :) kiedy ssal brzuch mocno pobolewał, więc no jakoś wolę nie ryzykować ..
Gratulacje!
@delicious zależy jak na to patrzeć. W ciąży to faktycznie można się cieszyć, że się nie lubi piwka. Ale ogólnie piwko czy winko są zdrowe, w końcu abstynenci żyją krócej :D
Ale w ciąży mnie odpycha od piwa. Teraz jak mnie mdli ciągle to tylko woda mi wchodzi. No i piję dużo soku pomarańczowego, bo ma dużo kwasu foliowego haha. A jaj w poprzednich ciążach miałam smaka na piwko to piłam bavarie.
Bavaria mniaaaam. Najlepiej pszeniczna.
Beta <0,5 zegnam sie z wami. Powodzenia wszystkim.
Przykro mi :( trzymam kciuki zeby jak najszybciej sie udalo
5t6d i pęcherzyk 3 mm. Nic więcej nie było widać. Kolejna wizyta za 2,5 tygodnia....
No i dobrze jak na ten moment ciazy:) nic.tylko.sie cieszyć. Na następnej wizycoe juz bedzie mala fasolcia [emoji7]

Aniaslu pisala kiedys zeby nie zakladac watkow np majoweczki jesli jeszcze nie ma danego terminu albo ktos sie dopiero stara bo jest odpowiedni dzial staraczki i tam pownno sie udzielac. Bo tym sposobem jak komus sie nie uda to co bedzie zakladal kolejne i kolejne. Ledwo powstaly kwietniowki juz zakladane majowki. Dziecinne to troche.
Jest tu codziennie zakładanych tyle wątków, że myślę, że 1 więcej nie zrobi różnicy. Mi też się dużo lepiej rozmawia w tym gronie niż na ogólnym wątku staraczkowym.

A ty sie nie zalapiesz na kwiecien? Dlaczego chcesz uciekac?
Natalia, Dzasta, Porcelana bez was to nie bedzie to samo tutaj :(
Dzięki kochana ja będę do Was cały czas zaglądać nie uciekam stąd [emoji4] ale teraz cykl będę miała 32 dniowy czyli że ten ostatni krótszy to był wybryk. I licząc w ten sposób to jeżeli uda się w tym cyklu to termin będzie na początek maja [emoji4] w tym czasie to Wy już dziewczyny będziecie daleeeko w temacie a my na samym początku [emoji6]

Mam pytanie do Dziewczyn, które zobaczyły już dwie kreseczki, a mianowicie chodzi o to ze od czasu owulacji mam bóle podbrzusza i klocia jajnikow i zastanawiam się czy któraś z was może też zauważyła coś takiego u siebie??

Witam, ja miałam łucie kłucie jajników juz pare dni po zapłodnieniu, a po jakis 2 tych doszly skurcze podbrzusza, ktore są do teraz. Jestem ok 4-5 tydzień.

W ten sam sposób został założony wątek kwietniowek (jak jeszcze wszystkie były przed testowaniem) i myślę że nie jest to aż taki problem (A jeżeli jest to aniaslu pewnie da mi znać że go usunie i mamy poczekać z założeniem go [emoji6]) ale ja osobiście bardzo fajnie się czulam móc pisać z dziewczynami jeszcze przed testowaniem wiedząc że jest nas oczekujących więcej a nie chciałabym się wcinać w wątek "staraczki" [emoji6][emoji16]
I nie uważam żeby to było dziecinne [emoji28]

Cześć kochane:) Ja dzisiaj obudziłam sie przezbiebiona :( zatkane zatoki, ogolnie rozbicie, temperatura 37,2... (ale podwyższona pewnie przez ciąze). Czy macie jakies sposoby na zatkany nos? albo wiecie jakie leki mozna brać we wczesnej ciązy ? :p

reklama
W ten sam sposób został założony wątek kwietniowek (jak jeszcze wszystkie były przed testowaniem) i myślę że nie jest to aż taki problem (A jeżeli jest to aniaslu pewnie da mi znać że go usunie i mamy poczekać z założeniem go [emoji6]) ale ja osobiście bardzo fajnie się czulam móc pisać z dziewczynami jeszcze przed testowaniem wiedząc że jest nas oczekujących więcej a nie chciałabym się wcinać w wątek "staraczki" [emoji6][emoji16]
I nie uważam żeby to było dziecinne [emoji28]
Ja siedzialam na staraczkach calkiem dlugo i powiem uczciwie, ze dziwnie sie tam czulam. Dodatkowo, ilez mozna czytac o testach owu i skokach temperatury... tam to mam wrazenie top tematy.

Dziewczyny jaka niemoc i sennosc! Nie wiem jak to sie stalo ze nie zasnelam w pracy. A przecież dopiero jutro mam spodziewany termin miesiaczki. Aaa i nudnosci mnie raz tak chwycily, ze sie zastanawialm czy juz leciec do toalety.

W piatek wybieram sie do doktorka. Na pewno dostane dupka przez poprzednie poronienie, a czy jeszcze cos to sie zobaczy. I zaczne sobie magnez lykac zapobiegawczo.

Pytanie dnia... jak dlugo planujecie pracowac? Kiedy na l4?

Do góry