reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

hej :)
niedoczynność stwierdzono rozumiem że jesteś pod opieką endokrynologa? więc myślę że to nie przez to, jeśli dostajesz leki na unormowanie hormonów. ja niestety nadal czuje się zmęczona, nie wiem dlaczego tak jest, choć też liczyłam na ten cudowny 'przypływ energii' :)
ja kontroluje euthyroxem tarczyce.
co do mdłości nie pomogę, bo nie wiem co to jest, nie mialam ich ani razu, ale wiem że niektóre dziewczyny czasami maja napady, @MartynaXI??

Tak,tak. Jestem pod opieką endykronologa i biorę wspomniane przez Ciebie tabletki.
Pozazdrościć, ze Cię mdłości nie męczyłyżki. Masz szczęście :-).
Kolejną wizytę mam 16.11 i mam nadzieje,ze albo mi przejdzie albo lekarz pomoże. Dziękuję :-)

reklama
Witamy, u mnie na szczęście wszelkie mdłości minęły pod koniec pierwszego trymestru, ale niestety są kobiety które męczą się dłużej a nawet cała ciążę (oby u Ciebie tak nie było). Porozmawiaj ze swoim lekarzem może coś Ci doradzi z tymi mdlosciami.

Dzięki #kitty89 :-). Tak też zrobię,ale mam nadzieję że do tego czasu nie zwariuje :(

Z tą mleczarnia to indywidualna kwestia. W pierwszej ciąży na tym etapie jak nacisnelam sutek to juz sie wydobywalo teraz susza. Ale nie tesknie i chętnie poczekam na to jeszcze. Nie spieszy mi sie do noszenia wkladek.

Mnie tez stale męczą mdlosci. Byli tydzien dobrze, okolo 13tc, a pozniek od nowa. Teraz idzoe mi 18 tydzien i ciagle fatalnie sie czuje

Ja sobie siedzę pod kocem z książką i sokiem z buraka. Ostatnio ciągle go piję i tylko męczę Męża żeby mi zrobił :p

Maliina- bardzo mozliwe, że tak :) a w którym miejscu to czujesz i ktory masz tydzien?

Ja jestem w 16 tygodniu i czuję już często [emoji173]️ praktycznie po każdym posiłku tak po Ok 10 minutach [emoji4]
Czekam teraz z niecierpliwością na poznanie płci, ale może mi to przyjdzie poznać dopiero 6.11
No jesteś. Już miałam pytać gdzie się podziewasz ;)

czuje to niziutko w okolicy linii majtek. dzis mam 14+5.
ja mam nadzieje ze synek juz zostanie synkiem. chcialam bardzo druga coreczke ale jak uslyszalam syn to sie zakochalam. to nowe wyzwanie i doswiadczenie.
Synki są fajne :) Szczerze mówiąc miałabym problem gdyby mi kazali wybrać płeć. Chyba bym nie umiała. I syna i córkę kocham nad życie i są zupełnie inni :) Synki są bardziej mamusiowe.

witam wszystkie panie :)
kurcze, w takim tempie jak czytam posty i codziennie kolejne laseczki zaczynają czuć dzidziusia, to chyba będę ostatnia która poczuje ruchy choć dzisiaj 16+4... ;)

ale z nowości - czego się nie spodziewałam, to rusza mi chyba mleczarnia oficjalnie.
od miesiąca mam na środku sutków takie ciemniejsze plamki, coś jak taka skorupka? napewno wiecie o co chodzi :)
od 2 dni zaczęły mnie boleć całe piersi dosyć mocno.
a dziś przy ubieraniu się na lewej stronie zauważyłam że jest przezroczysty klejący płyn. malutko go, ale ewidentnie podczas spania mi wyciekl.

myślałam że takie rzeczy to na późniejszym etapie, a u Was doświadczone mamy jak było? :shocked2:
U mnie w żadnej ciąży nic nie leciało. Dopiero jak karmiłam to musiałam mieć wkładki.

Cześć Dziewczyny
To mój pierwszy wpis
Jesteśmy w 16 tc i ciągle dokuczają mi prawie codzienne mdłości. Czy Wy też tak macie ? Wszędzie obiecywali, że z początkiem II trymestru minął mdłości,zmęczenie. A ja bez zmian, czuje się zmęczona, mam mdłości i odruchy wymiotne :/. Może powinnam się zmuszać do spacerów czy domowych czynności ? Pomóżcie,bo zwariuje :/.
Może to niedoczynność tarczycy (która niestety mam) wpływa na moje mdłości i ciągłe zmęczenie ? Mogłabym cały czas leżeć na kanapie i nic nie robić wkurza mnie to. Nawet ostatnio zaczęłam powoli ćwiczyć,wiecie takie babcine ćwiczenia, doszłam do połowy i okropnie się zmeczyłam i oczywiście co? Zakończyły się odruchem wymiotnym.
I trymestr wyjęty z życia. Myślałam, że wykituję. W II jest o wiele lepiej. Mam też dużo energii, ale szybko się męczę.
Na dwór wychodzę codziennie, nie ma zmiłuj :D Ale to ze względu na córkę.

Maliina- bardzo mozliwe, że tak :) a w którym miejscu to czujesz i ktory masz tydzien?

Ja jestem w 16 tygodniu i czuję już często [emoji173]️ praktycznie po każdym posiłku tak po Ok 10 minutach [emoji4]
Czekam teraz z niecierpliwością na poznanie płci, ale może mi to przyjdzie poznać dopiero 6.11
U nas byc moze poznamy plec 2.11 :) bardzo na to licze
czuje to niziutko w okolicy linii majtek. dzis mam 14+5.
ja mam nadzieje ze synek juz zostanie synkiem. chcialam bardzo druga coreczke ale jak uslyszalam syn to sie zakochalam. to nowe wyzwanie i doswiadczenie.
Ja tez bym chciała druga core, ale czuje ze bedzie chlopiec :)
witam wszystkie panie :)
kurcze, w takim tempie jak czytam posty i codziennie kolejne laseczki zaczynają czuć dzidziusia, to chyba będę ostatnia która poczuje ruchy choć dzisiaj 16+4... ;)

ale z nowości - czego się nie spodziewałam, to rusza mi chyba mleczarnia oficjalnie.
od miesiąca mam na środku sutków takie ciemniejsze plamki, coś jak taka skorupka? napewno wiecie o co chodzi :)
od 2 dni zaczęły mnie boleć całe piersi dosyć mocno.
a dziś przy ubieraniu się na lewej stronie zauważyłam że jest przezroczysty klejący płyn. malutko go, ale ewidentnie podczas spania mi wyciekl.

myślałam że takie rzeczy to na późniejszym etapie, a u Was doświadczone mamy jak było? :shocked2:
W pierwszej ciąży mialam od 19 tygodnia żółte wycieki, całkiem spore, brudzily mi wszystkie biustonosze.
Cześć Dziewczyny
To mój pierwszy wpis
Jesteśmy w 16 tc i ciągle dokuczają mi prawie codzienne mdłości. Czy Wy też tak macie ? Wszędzie obiecywali, że z początkiem II trymestru minął mdłości,zmęczenie. A ja bez zmian, czuje się zmęczona, mam mdłości i odruchy wymiotne :/. Może powinnam się zmuszać do spacerów czy domowych czynności ? Pomóżcie,bo zwariuje :/.
Może to niedoczynność tarczycy (która niestety mam) wpływa na moje mdłości i ciągłe zmęczenie ? Mogłabym cały czas leżeć na kanapie i nic nie robić wkurza mnie to. Nawet ostatnio zaczęłam powoli ćwiczyć,wiecie takie babcine ćwiczenia, doszłam do połowy i okropnie się zmeczyłam i oczywiście co? Zakończyły się odruchem wymiotnym.
Cześć :) jestem w 15 tygodniu i niestety wieczorami nadal mam nudnosci delikatne. Energii jakos wiecej nie mam ale ogolne samopoczucie duzo lepsze niz w 1 trymestrze!

@Kasienkkaa1 ja jestem dziś 17+0 I codziennie rano na czczo wymiotuje :D już się przyzwyczaiłam :) W ciągu dnia zmuszam się żeby co godzinę zjeść mały posiłek, nie można doprowadzić zoladka do pustki bo wtedy mdłości się nasilają. Brałam leki z imbirem dla kobiet w ciazy - przynosiły chwilową ulgę w sumie to je wyrzuciłam haha :p mi nie pomagały żadne spacery,ćwiczenia A nawet czułam się po nich gorzej... co pomaga? Jedzenia tego na co masz ochotę, jak mnie mocno mdli jem lody wodne :p omijać cytrusy, zaopatrzyć się w sięmię lniane - jedną filizanka dziennie pomoże odbudować osłonę w żołądku, po tygodniu odczulam mega ulgę. Przepisu na mdlosci nie ma. Mi też mówili że w 2 trymestrze będzie lepiej, jest bo nie wymiotuje w ciągu dnia, powoli mam więcej siły. W 15tyg miałam kryzys i w szpitalu podawali mi zastrzyki przeciwwymiotne i kroplowki taka byłam odwodniona :D Także teraz jest bajerek :p

Mnie tez stale męczą mdlosci. Byli tydzien dobrze, okolo 13tc, a pozniek od nowa. Teraz idzoe mi 18 tydzien i ciagle fatalnie sie czuje

Ojej to długo Cię męczą, przecież to już 18 tc. Ale widocznie tak jest,jedne z nas mają krócej, drugie dłużej, a niektóre wcale.
Dużo siły przesyłam :-) rażem raźniej :-)

reklama
@Kasienkkaa1 ja jestem dziś 17+0 I codziennie rano na czczo wymiotuje :D już się przyzwyczaiłam :) W ciągu dnia zmuszam się żeby co godzinę zjeść mały posiłek, nie można doprowadzić zoladka do pustki bo wtedy mdłości się nasilają. Brałam leki z imbirem dla kobiet w ciazy - przynosiły chwilową ulgę w sumie to je wyrzuciłam haha :p mi nie pomagały żadne spacery,ćwiczenia A nawet czułam się po nich gorzej... co pomaga? Jedzenia tego na co masz ochotę, jak mnie mocno mdli jem lody wodne :p omijać cytrusy, zaopatrzyć się w sięmię lniane - jedną filizanka dziennie pomoże odbudować osłonę w żołądku, po tygodniu odczulam mega ulgę. Przepisu na mdlosci nie ma. Mi też mówili że w 2 trymestrze będzie lepiej, jest bo nie wymiotuje w ciągu dnia, powoli mam więcej siły. W 15tyg miałam kryzys i w szpitalu podawali mi zastrzyki przeciwwymiotne i kroplowki taka byłam odwodniona :D Także teraz jest bajerek :p

#Martyna XI jaka pozytywna energia bije od Ciebie :-). Kupię siemię lniane i lody wodne :-D. Piszesz,ze omijać cytrusy, a ja prawie codziennie na kolacje jem pomarańcze słodka, no tak mi się chce, że nie ma zmiłuj ;-). Odstawić całkiem cytrusy ?
Fajnie, że nie jestem z tym wszystkim sama, bo już się naczytalam o II "wspaniałym" trymestrze i zaczęłam się zastanawiać czy u mnie wszystko w porządku skoro jest całkiem odmiennie jak piszą.
Dzięki dziewczyny :-)

Do góry