reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

No to możliwe, że to ruchy :) tym bardziej, że to już druga ciąża u Ciebie tak? Ja właśnie teraz- w drugiej poczułam jakoś w 13 tygodniu, choć na 100% nie jestem pewna czy to były ruchy, ale tak mi się wydawało. Teraz to już mam pewność. Córa się bardzo cieszy jak jej mówię, że dzidzia się rusza, ale jeszcze bardzo czeka, aż ona to poczuje :)
tak to druga ciaza. nastawialam sie blizej 20tc bo mam lozysko z przodu... chyba ze sie magicznie przesunelo jak u @MartynaXI :p

reklama
tak to druga ciaza. nastawialam sie blizej 20tc bo mam lozysko z przodu... chyba ze sie magicznie przesunelo jak u @MartynaXI :p
Haha :D wczoraj doczytałam o tym łożysku. Prawdopodobnie moja macica się przesunela, miałam tylozgiecie A na usg już się prostuje, wędruje ku górze i przy tym mogła się na tyle obrócić i teraz łożysko jest w innym miejscu. Tzn łożysko się nie zmienia, tylko obróciło z całą macica. :)

witam wszystkie panie :)
kurcze, w takim tempie jak czytam posty i codziennie kolejne laseczki zaczynają czuć dzidziusia, to chyba będę ostatnia która poczuje ruchy choć dzisiaj 16+4... ;)

ale z nowości - czego się nie spodziewałam, to rusza mi chyba mleczarnia oficjalnie.
od miesiąca mam na środku sutków takie ciemniejsze plamki, coś jak taka skorupka? napewno wiecie o co chodzi :)
od 2 dni zaczęły mnie boleć całe piersi dosyć mocno.
a dziś przy ubieraniu się na lewej stronie zauważyłam że jest przezroczysty klejący płyn. malutko go, ale ewidentnie podczas spania mi wyciekl.

myślałam że takie rzeczy to na późniejszym etapie, a u Was doświadczone mamy jak było? :shocked2:

kurcze, w takim tempie jak czytam posty i codziennie kolejne laseczki zaczynają czuć dzidziusia, to chyba będę ostatnia która poczuje ruchy choć dzisiaj 16+4... ;)

ale z nowości - czego się nie spodziewałam, to rusza mi chyba mleczarnia oficjalnie.
od miesiąca mam na środku sutków takie ciemniejsze plamki, coś jak taka skorupka? napewno wiecie o co chodzi :)
a dziś przy ubieraniu się na lewej stronie zauważyłam że jest przezroczysty klejący płyn. malutko go, ale ewidentnie podczas spania mi wyciekl.

myślałam że takie rzeczy to na późniejszym etapie, a u Was doświadczone mamy jak było? :shocked2:
Ja szczerze mówiąc przy pierwszej ciąży nie zwrocilam za bardzo uwagi z poczatku, dopiero później pod koniec właśnie zdarzało mi sie zauważyć cos na staniku. Teraz juz kilka razy miałam koszulkę po nocy w kropki:p a dzisiaj piersi nie pozwoliły mi na spanie na brzuchu, strasznie bolały przy nacisku więc chcąc nie chcąc byłam zmuszona na zmianę pozycji.

Tak miałam w poprzedniej ciąży, dosyć szybko zaczęły piersi o sobie znać z mlekiem. Teraz jeszcze cisza [emoji4]

Cześć Dziewczyny
To mój pierwszy wpis
Jesteśmy w 16 tc i ciągle dokuczają mi prawie codzienne mdłości. Czy Wy też tak macie ? Wszędzie obiecywali, że z początkiem II trymestru minął mdłości,zmęczenie. A ja bez zmian, czuje się zmęczona, mam mdłości i odruchy wymiotne :/. Może powinnam się zmuszać do spacerów czy domowych czynności ? Pomóżcie,bo zwariuje :/.
Może to niedoczynność tarczycy (która niestety mam) wpływa na moje mdłości i ciągłe zmęczenie ? Mogłabym cały czas leżeć na kanapie i nic nie robić wkurza mnie to. Nawet ostatnio zaczęłam powoli ćwiczyć,wiecie takie babcine ćwiczenia, doszłam do połowy i okropnie się zmeczyłam i oczywiście co? Zakończyły się odruchem wymiotnym.

Cześć Dziewczyny
To mój pierwszy wpis
Jesteśmy w 16 tc i ciągle dokuczają mi prawie codzienne mdłości. Czy Wy też tak macie ? Wszędzie obiecywali, że z początkiem II trymestru minął mdłości,zmęczenie. A ja bez zmian, czuje się zmęczona, mam mdłości i odruchy wymiotne :/. Może powinnam się zmuszać do spacerów czy domowych czynności ? Pomóżcie,bo zwariuje :/.
Może to niedoczynność tarczycy (która niestety mam) wpływa na moje mdłości i ciągłe zmęczenie ? Mogłabym cały czas leżeć na kanapie i nic nie robić wkurza mnie to. Nawet ostatnio zaczęłam powoli ćwiczyć,wiecie takie babcine ćwiczenia, doszłam do połowy i okropnie się zmeczyłam i oczywiście co? Zakończyły się odruchem wymiotnym.

hej :)
niedoczynność stwierdzono rozumiem że jesteś pod opieką endokrynologa? więc myślę że to nie przez to, jeśli dostajesz leki na unormowanie hormonów. ja niestety nadal czuje się zmęczona, nie wiem dlaczego tak jest, choć też liczyłam na ten cudowny 'przypływ energii' :)
ja kontroluje euthyroxem tarczyce.
co do mdłości nie pomogę, bo nie wiem co to jest, nie mialam ich ani razu, ale wiem że niektóre dziewczyny czasami maja napady, @MartynaXI??

reklama

Ja z kolei w pierwszej ciąży nie miałam żadnych wyciekow z piersi oczywiście sutki i piersi rosły zmieniały się, nawet później po porodzie gdzie karmilam syna ponad rok piersią nigdy nie potrzebowałam wkładek laktacyjnych, nic mi nie cieklo. Mam nadzieję że teraz zaworki będą również mocne ;)
Cześć Dziewczyny
To mój pierwszy wpis
Witamy, u mnie na szczęście wszelkie mdłości minęły pod koniec pierwszego trymestru, ale niestety są kobiety które męczą się dłużej a nawet cała ciążę (oby u Ciebie tak nie było). Porozmawiaj ze swoim lekarzem może coś Ci doradzi z tymi mdlosciami.

Do góry