reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

No to chyba dziś dzień pierwszych ruchów. U nas 18 tydzień zacznie się jutro i nie spodziewałam się jeszcze, tym bardziej, że łożysko mam z przodu. Koło południa wstawiłam wodę na herbatę i miałam iść zalewać, bo czajnik pyknął i odstawiłam go z wrażenia :-). Na dole brzucha po lewej stronie poczułam takie bąbelki delikatne, subtelne ale dało się je odczytać były takie inne niż jak zawsze przelewa mi się w brzuchu, a mam do tego ogromne skłonności. Mam nadzieję, że to było to i nie pomyliłam z niczym innym.
Kochana jutro to Ty będziesz mieć juz skończonych 18 tygodni:) tak wynika z suwaczka przynajmniej
Napewno maleństwo sie odezwie po raz kolejny wkrótce:)

reklama
Zazdroszczę takich babć :D moje są zbyt schorowane, potrzebują dobrej chwili żeby przypomnieć sobie kim jestem i jak mam na imię. Jedna prawie nie widzi i nie słyszy więc trzeba się drzec żeby się dogadać... Za to od Mojego strony babcie młode jeżdżą za granicę na wakacje :D jedna potrafi czasami dowalic tekstem i zalezc za skórę :p
Moja to taka do tańca i różańca. Jeszcze się piwka z nami napije ;)

Ja już po wizycie dokładnie opiszę wszystko w odpiewiednim miejscu, dziewczynka nadal u nas, szok bo byłam pewna że na prenatalnych pomyłka była i będzie drugi chłopiec. Musiałam dzisiaj kupić coś rozowego [emoji14]
IMG_20181025_123802.jpg

Załączniki

• IMG_20181025_123802.jpg
    IMG_20181025_123802.jpg
    58,1 KB · Wyświetleń: 281
Moja to taka do tańca i różańca. Jeszcze się piwka z nami napije ;)
Ja tez zazdroszcze ale ogólnie posiadania babć czy dziadków:) moja umarła jak miałam 2 latka, z druga prawie zero kontaktow, inna religia i to było dla niej najważniejsze, teraz juz jak roslinka jest, a dziadków wogole nie poznalam... Wiec zawsze marzylam o takiej więzi jak niektórzy mają ze swoją babcią czy dziadkiem, te wszystkie piękne chwile kiedy opowiadają historie z młodości, albo robią babcine przysmaki.

Moja prababcia to jeszcze do kosciola w podskokach biegnie, kieliszeczek dla zdrowotnosci tez nie pogardzi :D a babcie to po gorach smigaja, chyba maja lepsza kondycje niz ja :x :D ale to sa plusy tego, ze szybko ma sie dzieci. Od strony meza rodzice sa w wieku moich dziadkow, a reszta nie zyje niestety.

reklama
Ja tez zazdroszcze ale ogólnie posiadania babć czy dziadków:) moja umarła jak miałam 2 latka, z druga prawie zero kontaktow, inna religia i to było dla niej najważniejsze, teraz juz jak roslinka jest, a dziadków wogole nie poznalam... Wiec zawsze marzylam o takiej więzi jak niektórzy mają ze swoją babcią czy dziadkiem, te wszystkie piękne chwile kiedy opowiadają historie z młodości, albo robią babcine przysmaki.
Ja to jeszcze prawie wszystkich pradziadków poznałam i pamiętam ;)

Do góry