reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Super.:) U mnie 18t i nie wiem czy to co czuje to dziecko. Leciutkie, do kopania to u mnie chyba daleko. No i lekarz mnie sprowadzil na ziemie, ze za szybko :/ jednak wydaje mi sie, ze czasem czuje lekkie obijanie
A ja nadal nic :dry: w pierwszej ciąży czułam właśnie w 18 tc ale pojedyncze i delikatne szturchanie. Dopiero parę tyg później już było konkretnie jak syn był większy.
U mnie dopiero 15t5d więc do 18 daleko i pewnie jeszcze poczekam.

reklama
Wszystkie sie doczekacie ruchów:) troszkę cierpliwości trzeba
@liczba całkiem możliwe ze czujesz dzidziusia, lekarz to sobie moze gadac ale on najwyżej czuje skręcanie jelit więc o ruchach dziecka niech się nie wypowiada:p
U nas juz praktycznie co sie poloze to maluch o sobie przypomina :) niedawno pies sie na mnie ułożył to go tam szturchał co chwile, chyba zazdrosny maluszek:p

Wszystkie sie doczekacie ruchów:) troszkę cierpliwości trzeba
@liczba całkiem możliwe ze czujesz dzidziusia, lekarz to sobie moze gadac ale on najwyżej czuje skręcanie jelit więc o ruchach dziecka niech się nie wypowiada:p
U nas juz praktycznie co sie poloze to maluch o sobie przypomina :) niedawno pies sie na mnie ułożył to go tam szturchał co chwile, chyba zazdrosny maluszek:p

Czekam na prawdziwe kopniecia. Takie zebym nie miala watpliwosci. Teraz sie nie nakrecam, bo wtedy kazdy bulgot sie wydaje dzieckieem :p Co do gin, ma 3 dzieci i doswiadczenie zadowodowe wiec cos tam wie.

Czekam na prawdziwe kopniecia. Takie zebym nie miala watpliwosci. Teraz sie nie nakrecam, bo wtedy kazdy bulgot sie wydaje dzieckieem :p Co do gin, ma 3 dzieci i doswiadczenie zadowodowe wiec cos tam wie.
Myslalam ze to facet:p
Takie kopnięcia to jeszcze czas, ale później jak przylozy w żebro to aż włosy na głowie stają:p

haha otóż to :)
nie ma sensu się wydawać w tematykę kler i polityka, bo nigdy że sobą się wszyscy nie zgodzą i lepiej unikać.
Myślę, że na każdy temat będą różne zdania. I dobrze, bo byłoby nudno ;) Aby się nie obrażać.

Co do snów, to kiedyś miałam chore. Babcia wyskakiwała zza obrau z siekierą na mnie. Potwory wychodzące z ziemi :p Pamiętam jak kiedyś w tv był jakiś program i gadali o snach. I ktoś się wypowiedział, że koszmary mają tylko chore osoby hahaha

Ja to z moją babcią nie wyrabiam, jak czasem coś wymyśli :p Dzisiaj do mnie dzwoni, że ona dużo o tym myślała w nocy. I mój syn tak robi oczami, bo na pewno za bardzo wytęża mózg :D I po co on się uczy pisać? To na pewno to! Ma się przestać uczyć literek i cyferek, bo jest za mały...

No to chyba dziś dzień pierwszych ruchów. U nas 18 tydzień zacznie się jutro i nie spodziewałam się jeszcze, tym bardziej, że łożysko mam z przodu. Koło południa wstawiłam wodę na herbatę i miałam iść zalewać, bo czajnik pyknął i odstawiłam go z wrażenia :-). Na dole brzucha po lewej stronie poczułam takie bąbelki delikatne, subtelne ale dało się je odczytać były takie inne niż jak zawsze przelewa mi się w brzuchu, a mam do tego ogromne skłonności. Mam nadzieję, że to było to i nie pomyliłam z niczym innym.

Ja to z moją babcią nie wyrabiam, jak czasem coś wymyśli :p Dzisiaj do mnie dzwoni, że ona dużo o tym myślała w nocy. I mój syn tak robi oczami, bo na pewno za bardzo wytęża mózg :D I po co on się uczy pisać? To na pewno to! Ma się przestać uczyć literek i cyferek, bo jest za mały...
Heh babcia wie najlepiej :)

Zazdroszczę takich babć :D moje są zbyt schorowane, potrzebują dobrej chwili żeby przypomnieć sobie kim jestem i jak mam na imię. Jedna prawie nie widzi i nie słyszy więc trzeba się drzec żeby się dogadać... Za to od Mojego strony babcie młode jeżdżą za granicę na wakacje :D jedna potrafi czasami dowalic tekstem i zalezc za skórę :p

reklama
Do góry