reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Super.:) U mnie 18t i nie wiem czy to co czuje to dziecko. Leciutkie, do kopania to u mnie chyba daleko. No i lekarz mnie sprowadzil na ziemie, ze za szybko :/ jednak wydaje mi sie, ze czasem czuje lekkie obijanie
A ja nadal nic :dry: w pierwszej ciąży czułam właśnie w 18 tc ale pojedyncze i delikatne szturchanie. Dopiero parę tyg później już było konkretnie jak syn był większy.
U mnie dopiero 15t5d więc do 18 daleko i pewnie jeszcze poczekam.

reklama
Wszystkie sie doczekacie ruchów:) troszkę cierpliwości trzeba
@liczba całkiem możliwe ze czujesz dzidziusia, lekarz to sobie moze gadac ale on najwyżej czuje skręcanie jelit więc o ruchach dziecka niech się nie wypowiada:p
U nas juz praktycznie co sie poloze to maluch o sobie przypomina :) niedawno pies sie na mnie ułożył to go tam szturchał co chwile, chyba zazdrosny maluszek:p

Wszystkie sie doczekacie ruchów:) troszkę cierpliwości trzeba
@liczba całkiem możliwe ze czujesz dzidziusia, lekarz to sobie moze gadac ale on najwyżej czuje skręcanie jelit więc o ruchach dziecka niech się nie wypowiada:p
U nas juz praktycznie co sie poloze to maluch o sobie przypomina :) niedawno pies sie na mnie ułożył to go tam szturchał co chwile, chyba zazdrosny maluszek:p

Czekam na prawdziwe kopniecia. Takie zebym nie miala watpliwosci. Teraz sie nie nakrecam, bo wtedy kazdy bulgot sie wydaje dzieckieem :p Co do gin, ma 3 dzieci i doswiadczenie zadowodowe wiec cos tam wie.

Czekam na prawdziwe kopniecia. Takie zebym nie miala watpliwosci. Teraz sie nie nakrecam, bo wtedy kazdy bulgot sie wydaje dzieckieem :p Co do gin, ma 3 dzieci i doswiadczenie zadowodowe wiec cos tam wie.
Myslalam ze to facet:p
Takie kopnięcia to jeszcze czas, ale później jak przylozy w żebro to aż włosy na głowie stają:p

haha otóż to :)
nie ma sensu się wydawać w tematykę kler i polityka, bo nigdy że sobą się wszyscy nie zgodzą i lepiej unikać.
Myślę, że na każdy temat będą różne zdania. I dobrze, bo byłoby nudno ;) Aby się nie obrażać.

Co do snów, to kiedyś miałam chore. Babcia wyskakiwała zza obrau z siekierą na mnie. Potwory wychodzące z ziemi :p Pamiętam jak kiedyś w tv był jakiś program i gadali o snach. I ktoś się wypowiedział, że koszmary mają tylko chore osoby hahaha

Ja to z moją babcią nie wyrabiam, jak czasem coś wymyśli :p Dzisiaj do mnie dzwoni, że ona dużo o tym myślała w nocy. I mój syn tak robi oczami, bo na pewno za bardzo wytęża mózg :D I po co on się uczy pisać? To na pewno to! Ma się przestać uczyć literek i cyferek, bo jest za mały...

No to chyba dziś dzień pierwszych ruchów. U nas 18 tydzień zacznie się jutro i nie spodziewałam się jeszcze, tym bardziej, że łożysko mam z przodu. Koło południa wstawiłam wodę na herbatę i miałam iść zalewać, bo czajnik pyknął i odstawiłam go z wrażenia :-). Na dole brzucha po lewej stronie poczułam takie bąbelki delikatne, subtelne ale dało się je odczytać były takie inne niż jak zawsze przelewa mi się w brzuchu, a mam do tego ogromne skłonności. Mam nadzieję, że to było to i nie pomyliłam z niczym innym.

Ja to z moją babcią nie wyrabiam, jak czasem coś wymyśli :p Dzisiaj do mnie dzwoni, że ona dużo o tym myślała w nocy. I mój syn tak robi oczami, bo na pewno za bardzo wytęża mózg :D I po co on się uczy pisać? To na pewno to! Ma się przestać uczyć literek i cyferek, bo jest za mały...
Heh babcia wie najlepiej :)

Zazdroszczę takich babć :D moje są zbyt schorowane, potrzebują dobrej chwili żeby przypomnieć sobie kim jestem i jak mam na imię. Jedna prawie nie widzi i nie słyszy więc trzeba się drzec żeby się dogadać... Za to od Mojego strony babcie młode jeżdżą za granicę na wakacje :D jedna potrafi czasami dowalic tekstem i zalezc za skórę :p

reklama
Do góry